Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės rinkosi į Azijos skonių vakarėlį: viešėjo ir Asta Stašaitytė, ir Vitulskiai

Pirmąjį vasaros vakarą į vieną pagrindinių sostinės senamiesčio gatvių plūdo garsenybių minia. Pramogų pasaulio atstovai rinkosi į neatrastų Azijos skonių šventę Vilniaus gatvės lauko terasoje. Tarp svečių buvo galima sutikti ir Vitulskius, ir senokai renginiuose matytą Astą Stašaitytę.
Erika ir Merūnas Vitulskiai, Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi Jančenkovu, Asta Stašaitytė
Erika ir Merūnas Vitulskiai, Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi Jančenkovu, Asta Stašaitytė

Sostinės Vilniaus gatvė virto nepaprasta skonių, linksmybių ir juoko oaze. Į restorano „Manami“ renginį susirinkę svečiai atvirai dalinosi pasakojimais apie kelionėse atrastus egzotiškus skonius bei patiekalus, kurių negali pamiršti ir šiandien, rašoma pranešime spaudai.

Išskirtinio Azijos skonių meniu pristatymo nepraleido gausus būrys garsenybių, tarp kurių buvo dainininkas Merūnas Vitulskis su žmona Erika, atlikėja Diana Dargienė su dukra Une, krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus žmona Edita su vaikais, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi, laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė, žurnalistas Edvardas Žičkus, menininkė Monika Dirsytė, vedybų planuotojas Liutauras Galinis, nuomonės formuotojas Artur Lebedenko Swan, sunkiaatletis bei verslininkas Ramūnas Vyšniauskas bei daugelis kitų įžymybių.

Pasaulio skoniams neabejinga Erika Vitulskienė sako, kad jos gyvenime ypatingai anksti atsirado japoniška virtuvė, jos patiekalų garsi moteris išragavusi pačių įvairiausių. Ir nors vienas mėgstamiausių jos patiekalų – Japonijoje ragauti sušiai, kai kuriuos patiekalų skonius ji pamena itin ryškiai.

Neatrastų Azijos skonių šventė Vilniuje
Neatrastų Azijos skonių šventė Vilniuje

„Mano mėgstamiausia virtuvė yra Azijos, dievinu įvairius jos patiekalus. Yra tekę lankytis Japonijoje, ragauti įvairiausią vietos maistą. Sušiai tikrai labai skiriasi nuo tų, kuriuos valgome Lietuvoje. Japonai mėgsta padaryti didelį ryžių tortą, jį supjaustyti ir valgyti. Be abejonės, ten vyrauja daugybė kitokių skonių ir šviežios jūros gėrybės, japoniškos žuvys, tačiau būna ir taip, kad valgai ir nežinai ką. Prisimenu, kaip ragavau kažkokį patiekalą, jo skonis man labai nepatiko, o išspjauti buvo nepatogu, nes ten tai – didelis įžeidimas, tad valgiau tą patiekalą su ašaromis akyse. Džiaugiuosi, kad čia galime rinktis tokį maistą, kuris tikrai pritaikytas mūsų skoniams. O taip pat ir atmosfera kitokia. Čia, Vilniaus gatvėje, visuomet puiki nuotaika. Man ši vieta asocijuojasi su draugėmis ir smagiomis emocijomis“, – sako E.Vitulskienė.

Televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė sako, kad jai tenka ne tik išbandyti įvairių pasaulio virtuvių skonius, tačiau dažnai ir išmokti gaminti užsienyje pamėgtus patiekalus.

Neatrastų Azijos skonių šventė Vilniuje
Neatrastų Azijos skonių šventė Vilniuje

„Skanus maistas man asocijuojasi su kelionėmis. Azijoje – ypatinga virtuvė. Aš net namie dažnai mėginu gaminti azijietiškus patiekalus, tik šiek tiek kitaip. Dažnai pagalvoju, kad galbūt šiuose patiekaluose daug cukraus, tad aš bandau atkartoti restorane gaminto patiekalo receptūrą, tik interpretuoju savaip. O keliaudama visuomet stengiuosi ne tik paragauti vieną kitą naują patiekalą, bet ir jį išmokti gaminti. Tad net kelionėse aš dažnai lankau kulinarijos kursus, kad išmokčiau tos vietos virtuvės subtilybių“, – pasakoja A.Stašaitytė.

Neatrastų Azijos skonių šventė Vilniuje
Neatrastų Azijos skonių šventė Vilniuje

Vakarėlyje apsilankęs buvęs sunkiaatletis bei verslininkas Ramūnas Vyšniauskas taip pat neslepia esantis didelis Azijos virtuvės gerbėjas. Garsus vyras prisimena, kai kartą, ruošiantis olimpinėms varžyboms, nekaltai pajuokavo su azijietiškos virtuvės šefu: „Azijos patiekalų meniu dažniausiai yra labai platus ir man visuomet labai sunku išsirinkti vieną patiekalą. Aš mėgstu sušius, nes jie man siejasi su sveikesne mityba, bet taip pat mėgstu rytietiškuose padažuose ruoštą mėsą. Prisimenu, kad kartą tiesiog negalėjau išsirinkti ko norėčiau, apsidairiau, ir juokais šefui sakau : iškepk šitą peleninę. Po kurio laiko jis grįžo su patiekalu ir ten buvo glazūroje iškepta peleninė. Tuomet pamaniau, kad šios virtuvės šefų humoro jausmas yra nerealus.“

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais