Kristina Ivanova (23) Atskleidė stebuklingų salotų receptą
Kai apvalaino veido ir moteriškų formų mergina gerokai sulyso, visi panoro sužinoti, kokia gi jos ekstremalių pokyčių priežastis. 172 centimetrų mergina dabar sveria 52 kilogramus. Nemaišyti patiekalų ir produktų, valgyti 5–6 kartus per dieną, jokios druskos, cukraus ir padažų, maistą ruošti be riebalų, tarp valgių neužkandžiauti – sveikos mitybos taisykles vardija Kristina.
Mergina atskleidė salotų, kurios gelbėja ją nuo alkio ir padeda nepriaugti svorio, receptą. Net septyniolikos ingredientų salotos, pasak Kristinos, gali atstoti ir pusryčius, ir pietus, ir vakarienę. Supjaustykite vištienos filė, apšlakstykite ją sojų padažu, lašeliu alyvuogių aliejaus ir citrinų sultimis. Tada apibarstykite vištieną rozmarinais, čiobreliais bei bazilikais ir iškepkite orkaitėje arba keptuvėje be riebalų. Supjaustykite avokadą, suplėšykite „Ledkalnio“ salotas, įdėkite puselėmis pjaustytų vyšninių pomidorų. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite saulėgrąžas, moliūgų, sezamų sėklas ir kedrines pinijas. Viską sumaišę apšlakstykite padažu, kuris ruošiamas iš grūdėtųjų garstyčių, medaus ir prieskoninių žolelių.
B. Barausko nuotr./Birutė Petrikytė |
Birutė Petrikytė (56) „Didžiausia tragedija – nuolatinis alkio jausmas“
Dar visai neseniai dainininkė svėrė 80 kilogramų. Ji ne kartą laikėsi įvairių dietų, netgi badavo: „Esu ištvėrusi septynias paras gerdama tik vandenį. Aišku, iš pradžių rezultatai džiugina: per tas dienas numeti septynis kilogramus. Tačiau... netrukus priaugi keturiolika.“
Šiandien Birutė džiaugiasi atsikračiusi dvylika kilogramų. Tai ji padarė per porą mėnesių. Didžiausia tragedija metantiems svorį žmonėms, anot Birutės, – tai nuolatinis alkio jausmas, todėl moteris išmoko gaminti patiekalus, kurie yra skanūs, bet „neina į kūną“. Birutės naujojo režimo esmė – valgyti penkis kartus per dieną tuo pačiu metu. Sotesni patiekalai – tik pusryčiams, pietums ir vakarienei. Ryte moteris siūlo kepti omletą iš dviejų kiaušinių su 2 šaukštais vandens (vietoj pieno). Priešpiečiams valgyti obuolį ir penkis migdolų riešutus, o pietums – vištienos ar žuvies. Pavakariams – gabaliuką sūrio ir apelsiną, o vakarienei – žuvies užkepėlę ar troškintos vištienos ir būtinai desertą. Duoną galima valgyti tik dukart per dešimt dienų, bulvių reikia apskritai atsisakyti.
„Tuomet kilogramai tiesiog tirpte tirpo, labai greit atsikračiau ant pilvo pūpsojusio „gelbėjimosi rato“. Dabar mūsų maisto racionas gausesnis, tačiau principai išlieka tie patys“, – prisipažįsta B. Petrikytė.
Moteris atskleidė sotaus, bet nekaloringo patiekalo receptą. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite brokolinius ir žiedinius kopūstus, įpilkite šiek tiek baltojo vyno, pagardinkite trintu česnaku, bazilikais ir citrinpipiriais – tai bus garnyras. Vištos krūtinėlę ištepkite alyvuogių aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis, įpjaukite jos šoną ir į vidų dėkite gabaliuką pomidoro, džiovintų pomidorų bei mocarelos. Paruoštą krūtinėlę kepkite orkaitėje 20 minučių.