Pirmosios išbandyti šių metų „Dinner in the Sky“ meniu susirinko žinomos moterys, kurios kartais susitinka kartu pavakarieniauti ar papietauti bei pasimėgauti išskirtinai damiška kompanija.
Šįkart ne viena prisipažino, kad atsiplėšus nuo žemės iš naujo prisiminė aukščio baimę, tačiau kartu patyrė ir malonų adrenaliną. Taigi šis susitikimas joms tikrai išliks atmintyje ilgam.
Vėjuota diena nesutrukdė mėgautis išskirtiniais patiekalais. 50 metrų aukštyje popietę praleido dainininkė ir dainų autorė Erica Jennings, verslininkė Agnė Grigaliūnienė, renginių organizatorė ir verslininkė Liucina Rimgailė, buvusi TV laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė, prodiuserė Eglė Kernagytė-Dambrauskė, dainininkė ir reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė, mados tendencijų žinovė Marija Palaikytė ir kt.
15min Erica Jennings pasakojo, kad į 50 metrų aukštį su „Dinner in the sky“ kilo jau dukart, todėl aukščio baimės nejaučia.
„Laukiau šios dienos, nes būti taip aukštai – labai ypatingas jausmas, ypač kai esi senamiestyje. Vaizdas yra nuostabus. Maisto skonis būnant danguje, žinoma, nesikeičia, bet adrenalinas duoda savo“, – juokėsi E.Jennings.
Ugnė Skonsmanaitė teigė, kad virš Vilniaus rotušės pietaus jau antrąsyk. Ir nors aukščio baimės Ugnė sakė nejaučianti, įspūdžių pakilti į tokį aukštį – per akis.
„Jeigu maistas yra geras, tai visuomet valgai danguje“, – šypsojosi U.Skonsmanaitė.
„Patirtis labai įdomi – man patinka stebėti gražius vaizdus. Šį mėnesį turėjau nemažai svečių, todėl lankiausi gražiausiose Vilniaus vietose. Dabar pamačiau viską iš viršaus“, – sakė U.Skonsmanaitė.
U.Skonsmanaitė pasakojo, kad neįprasčiausia gastronominė patirtis buvo viename Tokijo dangoraižių, kuriame buvo filmuojamas Sofios Coppolos filmas „Pasiklydę vertime“.
„Tas vaizdas užburia. Ypač kai pasitaiko geras oras“, – 15min sakė U.Skonsmanaitė.
Dovilė Filmanavičiūtė pasakojo, kad turi aukščio baimę, todėl šiai avantiūrai ryžosi pirmą kartą ir pripažino, kad mėgavimasis maistu 50 metrų aukštyje – viena neįprasčiausių vietų, kur yra tekę valgyti.
„Man nejauku. Nesu iš tų, kurios panikuoja ir rėkia, bet aš save turiu įtikinti, kad nebijočiau. Ši vieta tikrai netikėta – aš mėgstu įvairiausius piknikus ir džiaugiuosi, kai pavyksta padaryti šventę iš bet kokios smulkmenos“, – sakė D.Filmanavičiūtė.
Marija Palaikytė pasakojo, kad jos aukščio baimė yra ekstremali – net ant kėdės bijo užlipti.
„Man atrodo, kad visos baimės turi galiojimo laiką, tai maniškei jau atėjo pabaiga. Vis tik aš labai bijau aukščio ir prieš kildama be galo jaudinausi. Teko valgyti dangoraižiuose, bet ten juk viskas už stiklo“, – juokėsi M.Palaikytė.
Liucina Rimgailė sakė, kad nori patirti naujų pojūčių, todėl ir ryžosi šiam iššūkiui.
„Jūros ir paplūdimiai – nesiskaito, reikia išbandyti valgymą naujose vietose. Kilau čia pirmąkart, o jaudulio, neslėpsiu, buvo“, – sakė L.Rimgailė.
Eglė Kernagytė teigė, kad nėra skridusi net oro balionu, o ką jau kalbėti apie tokią neįprastą pramogą.
„Turiu aukščio baimę, bet mane tikino, kad nebus baisu. Nusprendžiau, kad nereikia žiūrėti į apačią. Svarbiausia yra gera kompanija, todėl apie didelį aukštį net nebuvo kada pagalvoti“, – juokėsi E.Kernagytė.
45 minutes trukusio pasikėlimo metu viešnioms buvo patiekti trys patiekalai: sidabrinės menkės salotos su salierų traškučiais, rūkyta išorinė kiaulienos filė su migdolinėmis bulvėmis, grilyje keptų griežčiai su humusu, marinuotais kelmučiais ir tamsiu viskio padažu ir „Kama flan“, miško gėrybės.
Šįkart svečius stebina estų virtuvės meistrai
Rotušės aikštėje iki rugpjūčio 27 dienos įsikūręs „Dinner in the Sky“ šiemet siūlo išbandyti estų virtuvės hitą.
„Kadangi Estija šią vasarą pusmečiui perėmė pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, nusprendėme atvežti ir dalelę mūsų virtuvės gėrio į tas šalis, kuriose veikiame. Taigi pristatome vieno ypatingo estų restorano kurtą meniu“, – teigia vienas iš projekto organizatorių Indrek Joe.
Šiemet už išskirtinio meniu danguje sudarymą Baltijos šalyse ir Suomijoje yra atsakingas restoranas „Prangli Saare“, įsikūręs labiausiai į šiaurę nutolusioje Estijos saloje tuo pačiu pavadinimu. Jo virtuvė siūlo itin aukšto lygio meniu, kuriame dera gurmaniški sprendimai, autentiški šalies skoniai, tradicijos ir šviežias jūros oras.
Neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuke
Šis gurmaniškas projektas danguje yra pamėgtas tarp daugybės žmonių visame pasaulyje dėl aukščiausios kokybės standartų ir aptarnavimo, įspūdingų miesto vaizdų, išskirtinės atmosferos bei skaniausių patiekalų, kuriuos ruošia geriausi pasaulio virėjai.
„Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Ši neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas, o projekto koncepcija nuolat keliauja aplink pasaulį: nuo Australijos, Indijos, Pietų Afrikos Respublikos iki Brazilijos, Kanados, Kinijos ir t.t.
Rugpjūčio 23-iąją startavusi „Dinner In The Sky“ atrakcija Vilniaus Rotušės aikštėje veiks penkias dienas ir svečių lauks iki sekmadienio, rugpjūčio 27 dienos.