Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsenybių vakarienė visiškoje tamsoje: ryškesnis skonis ir išbandymas prie stalo

Naujų kulinarinių patirčių ieškantys ir netikėčiausiems skonio atradimams pasiryžę žinomi žmonės antradienio vakarą rinkosi į vakarienę visiškoje tamsoje. Vilniuje atidarytas tarptautinio formato „Dine in the Dark“ antrasis sezonas. 
Simona ir Jonas Nainiai, Inga Stumbrienė su dukra Estela, Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius
Simona ir Jonas Nainiai, Inga Stumbrienė su dukra Estela, Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiais metais vakarienės aklinoje tamsoje organizatoriai „Laisvalaikio dovanos“ kartu su restorano „Medininkai“ virtuvės komanda, kuriai vadovauja Barbora Šafranavičienė, pakvietė svečius išbandyti savo uoslės ir skonio receptorių jautrumą ragaujant tris specialiai sukurto meniu patiekalus.

Tikslus vakarienės meniu laikomas paslaptyje, kad tiek pirmosios, tiek vėlesnių vakarienių svečiai turėtų galimybę pilnai išmėginti savo skonio receptorių ir uoslės jautrumą.

Išskirtinės progos paragauti patiekalų visiškoje tamsoje nepraleido ir žinomi pramogų bei verslo pasaulio atstovai. Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti Simona ir Joną Nainius, Gintarę Gurevičiūtę su draugu Dmitrijumi Jaruševičiumi, Ingą Stumbrienę su dukra Estela, Audrių Giržadą ir Jolantą Svirnelytę ir daugelį kitų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Dine in the Dark“ svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Dine in the Dark“ svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Dine in the Dark“ svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Dine in the Dark“ svečiai

Kaip ir pirmąjį, taip ir šį sezoną „Dine in the Dark“ vakarienės organizuojamos paslaptingumu dvelkiančiuose ir turtinga istorija garsėjančiuose „Medininkų“ rūsiuose. Vis tik ir juose organizatoriams reikėjo pasirūpinti, kad į patalpas nepatektų nei spindulėlis šviesos. Prieš vakarienę dalyviai buvo paprašyti išjungti visus prietaisus, kurie galėtų skleisti bent menkiausią šviesą, o prie stalų juos palydėjo padavėjai su naktinio matymo prietaisais.

Pirmasis iššūkis laukęs svečių – pasikliaunant tik savo lytėjimo ir klausos juslėmis susirasti stalo įrankius, taures, pamėginti šakute pasmeigti lėkštėse patiektą maistą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simona Albavičiūtė-Bandita ir Orijus Gasanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simona Albavičiūtė-Bandita ir Orijus Gasanovas

Idėja gimė Ciuriche

Novatoriškos vakarienės visiškoje tamsoje idėja prieš beveik 20 metų kilo Ciuriche, Šveicarijoje, gyvenančiam aklam dvasininkui – jis savo svečiams pasiūlė neįprastą būdą vakarieniauti užrištomis akimis ir taip pajusti intensyvesnį maisto skonį bei įdėmiau įsiklausyti į šalia sėdinčio pašnekovo žodžius. Tuomet įvardintas kaip laikinas gastronomų kaprizas, unikalus vakarienės formatas netruko pelnyti pripažinimą visoje Europoje ir už jos ribų.

2013 m. pirmoji „Dine in the dark“ vakarienė organizuota Kaune, vėliau – kaimyninėse Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje.

Galerija bus papildyta nuotraukomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas