„Dauguma žmonių laukdami žiemos švenčių būna susidarę ilgiausius sąrašus – ko gi gali prireikti ruošiant Šv.Kūčių ir Šv.Kalėdų stalą. Šventimas su šeima – puikiausia tradicija, kokia tik gali būti – vienam suruošti daugybę valgių yra rimtas iššūkis, tad man labai patinka „suneštinio baliaus“ idėja“, – šventiniais rūpesčiais dalinasi Beata.
B.Nicholson sako, jog ilgai galvojo, kokia turėtų būti laidos tema, kai iki švenčių liko vos kelios dienos: „Nusprendžiau padalinti visiems po lygiai: truputį žuvies ir truputį mėsos.“ Šie receptai – tinkami ne tik Šv.Kūčių ar Šv.Kalėdų stalui.
„Pernai ruošiau savo vaikystės „turbo“ valgį – virtinukus su aguonomis, taip pat burokėlių mišrainę su sodo ir daržo gėrybėmis, savo mėgstamiausią silkę ir keptą, marinuotą skumbrę. Šiemet mano meniu – vištienos vyniotinis su ryžiais, šafranu ir džiovintais vaisiais – šventiškas patiekalas kalėdiniam vakarui. Taip pat gaminsiu didesniems ir mažiau formaliems susibūrimams itin tinkamą lėtai kepamą lašišą su traškiomis saldžiarūgštėmis daržovėmis. Vadinamasis „Krevečių kokteilis“, arba tiesiog gaivios krevečių salotos su agurkais, avokadais ir gardžiu „Marie Rose“ padažu – kurį pagaminsiu Šv.Kalėdų pusryčiams, – man nėra nieko skaniau! Ir kaipgi be silkės? Šįkart – nuo tradicinio recepto nutolusi, mano šeimoje praktiškai favorite tapusi rūgštoko ir kartu aštraus skonio silkutė“, – gardžiais žiemiškais receptais intriguoja „Beatos virtuvės“ šeimininkė.
Kaip tik silkę Beata šeštadienį ruoš kartu su Marijonu. „Šis ne tik pripasakos visokių „monų“ apie tai, kaip jam gerbėjos ar gerbėjai ant mašinos pririša angeliukų, bet ir apie žvejybą pašnekės“, – sako B.Nicholson ir priduria sulaukusi ir M.Mikutavičiaus pažado tokią silkę būtinai pasiruošti namie. Jaukus šeštadienis „Beatos virtuvėje“ – jau gruodžio 22-ąją 17.40 val. per TV3.