Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gian Luca 40-mečio proga išbandė ypatingą dalyką: „To gyvenime dar nebuvau patyręs“

Spalio 19-ąją ypatingą progą – 40-ąjį savo gimtadienį – atšventęs mylimiausias Lietuvos italas bei kulinaras Gian Luca Demarco naujus savo gyvenimo metus pasitinka ypatingai!
Gian Luca Demarco
Gian Luca Demarco / TV3 nuotr.

Jis vienai dienai tapo bitininku ir atskleidė visas paslaptis apie bites ir medų, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

Anykščiuose įsikūręs medaus ūkis, kurį aplankė Gian Luca, priklauso šeimai – Ugnei ir Eimantui. Nepaisant to, kad vyras pagal specialybę yra muzikantas, o jo mylimoji – IT specialistė, pora ūkyje sukasi jau 6 metus, ir beveik tiek pat yra ir vedę.

„Iš pradžių turėjome avis, antis, žąsis ir vištas, o taip pat – ir kelias bičių šeimas. Tačiau galiausiai nusprendėme, kad bitės yra tai, kas mums tinka labiausiai“, – pasakojo Ugnė, o Eimantas pridėjo, kad jų veikla jiems taip patinka, kad iki šiol kiekvieną naktį prieš užmiegant jie vis dar galvoja, ką naujo galėtų pasiūlyti klientams.

TV3 nuotr./Gian Luca Demarco
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco

Ūkyje šeima darbais pasiskirsto: Eimantas atsakingas už bitininkavimą ir medų, o jo žmona – už administravimą, pakavimą ir užsakymų priėmimus. Šiandien pora siūlo įsigyti ne tik medų, bet ir bičių duonelę, vašką, šokoladą, saldainius ir liofilizuotus skanėstus.

Kad paslaptingą bičių gyvenimą pamatytų iš arčiau, Eimantas ir Ugnė Gian Lucą papuošė specialia bitininkų apranga. Tiesa, virtuvės šefui ši patirtis atrodė itin rizikinga. „Egle, myliu tave – prisimink!“ – ją besivilkdamas juokais linkėjimus žmonai Eglei siuntė kulinaras.

TV3 nuotr./Gian Luca Demarco
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco

Ne ką mažiau ypatingi potyriai Gian Lucos laukė ir vėliau… „Šventoji dvasia! Kiek jų daug!“ – išvydęs bites avilyje sakė Gian Luca.

TV3 nuotr./Gian Luca Demarco
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco

Vėliau Gian Luca pamatė, kaip yra sukamas medus, o galiausiai turėjo progą paragauti ypatingų šeimos ruošiamų medaus gaminių. Kulinaras buvo nustebintas net 9 skirtingais medaus skanėstais, gardintais avietėmis, moliūgais ir svarainiais, spanguolėmis, bruknėmis ir daugeliu kitų.

TV3 nuotr./Gian Luca Demarco
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco

Tačiau įdomiausia dar tik laukė… Gian Luca pirmąkart išbandė poilsį su bitėmis! „Baisu nebuvo, bet tai – tokia patirtis, kokios gyvenime dar nesu turėjęs. Manau, kad tokį dalyką reikėtų turėti ir namuose, po lova. Po 10 minučių užmiegi – nebėra jokių problemų, nereikia jokių vaistų…Per vieną dieną išmokau tiek, kad atrodo, jog užtenka visam gyvenimui“, – įspūdžiais dalijosi jis.

O po tokios malonios patirties, Gian Luca atskleidė, kaip pasigaminti ypatingo skonio pikantiškus vištienos sparnelius medaus padaže.

TV3 nuotr./Gian Luca Demarco
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco

Norėdami pakartoti receptą namuose, pirmiausiai į dubenį sudėkite vištienos sparnelius ir pagardinkite juos medumi bei sojų padažu. Tuomet susmulkinkite svogūnų laiškus ir suberkite juos ant sparnelių. Smulkiai supjaustykite čili pipirus ir sudėkite juos į marinatą kartu su česnako skiltelėmis. Galiausiai ant sparnelių užspauskite citrinos sulčių, gerai viską išmaišykite ir palikite pastovėti 20 minučių.

TV3 nuotr./Gian Luca Demarco ruošia patiekalą
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco ruošia patiekalą

Per tą laiką paruoškite salotas: supjaustykite pomidorus ir pagardinkite juos druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir čiobreliu.

Sparnelius kepkite ant nedidelės kaitros 10-15 minučių vis pavartydami ir patepdami medaus ir sojos mišiniu. Skanaus!

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai