Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gian Luca su iš Italijos atvykusia mama apsilankė ypatingoje vietoje: atskleidė nepakeičiamą receptą vasarai

Prieš kelias savaites gerbėjai išgirdo intriguojančią naujieną – žinomo virtuvės šefo bei laidos vedėjo Gian Lucos Demarco mama pažadėjo apsilankyti Lietuvoje! Duotam žodžiui buvo lemta išsipildyti – viename gražiausių šalies smidrų ūkių virtuvės šefą palydi iš Italijos atskridusi brangiausia moteris.
Gian Luca
Gian Luca / TV3 nuotr.

Lazdijų rajone įsikūrusiame ūkyje Gian Luca jau lankėsi pernai. Pilni laukai smidrų, kuriuos italai dievina, jam paliko tokį įspūdį, kad šįkart į šį nuostabų kaimą jis nusprendė atsivežti ir savo mamą.

Ramunė ir Laimutis, rodydami lietuvišką svetingumą, svečius pasitiko nukrautais stalais. Čia puikavosi tradiciniai pyragėliai su smidrais, kaimiškais kiaušiniais bei sūriu, o taip pat – iš šeimos auginamų gervuogių paruošta želė. Laimutė buvo paruošusi linkėjimus ir iš Druskininkų, kuriuose dirba – svečius pavaišino pyragu, kitaip žinomu kaip grikių babka.

TV3 nuotr./Gian Luca
TV3 nuotr./Gian Luca

Netrukus po to visi iš arti pamatė, kaip auginami smidrai. Anot Laimučio, smidrus reikia pjauti ryte ir vakare, kai jie pasiekia 22 centimetrų aukštį. O per dieną jie paauga net 10 centimetrų!

„Nors ir nesame ekologinis ūkis, smidrus stengiamės auginti ekologiškai – nieko nepurškiame, nenaudojame jokios chemijos“, – pasakojo Ramunė.

Šeima atskleidė, kad smidrus galima valgyti net žalius, o sveikatai ypač naudinga jų viršūnėlė. Jiems pritars ir Gian Luca:

„Pripratinkite savo vaikus valgyti šią daržovę – ji yra labai sveika ir turi viską, ko reikia! Smidrus valgo ir mano vaikai – ne tik žalius, bet ir keptus orkaitėje, su parmezano sūriu ir sviestu.“

TV3 nuotr./Gian Lucos salotos
TV3 nuotr./Gian Lucos salotos

Šio sekmadienio laidoje Gian Luca parodė net du vasarą į lėkštes prikviesiančius receptus – kreminę pastą su buratos sūriu, smidrais ir šonine bei gaivias smidrų salotas. Anot Gian Lucos, labai svarbu žinoti, kad smidrus galima valgyti ir neapdorotus – būtent tą atskleidė puikaus skonio salotos!

Gaivios salotos taps nepakeičiamos norintiems lengvų pietų ar vakarienės. Joms prireiks vos kelių ingredientų: smidrų, pomidorų, fetos ar panašaus sūrio, šalotinio svogūno ir pipirų.

Paeiliui susmulkinkite smidrus, pomidorus ir šalotinį svogūną. Tuomet pradėkite formuoti salotas – lėkštėje sluoksniuokite smidrus ir pomidorus, gausiai apibarstydami juos sūriu. Paskutinį salotų sluoksnį suformuokite iš svogūno, smidrų viršūnėlių bei pipirų.

O kaip salotas ir pastą įvertino Gian Lucos mama, pamatysite jau šio sekmadienio laidoje.

„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas