Gidonas Šapiro-Bilas: „Į restoraną nuėję žmonės nori apsiryti, o ne pasimėgauti maistu!“

„Į restoraną nuėję žmonės nori apsiryti, o ne pasimėgauti maistu,“ – be užuolankų dėstė populiarios kulinarinės laidos „Skonio reikalas“ vedėjas Gidonas Šapiro-Bilas, manantis, kad maisto gaminimas šiandien iš dalies tapo tiesiog mada.
Foto naujienai: Gidonas Šapiro-Bilas: geriausia dieta – tuščias šaldytuvas!
Gidonas Šapiro-Bilas / zmones24.lt

Kulinarinės laidos vedėjas yra įsitikinęs, jog kartais restoranuose maisto kaina nebūtinai atitinka jo kokybę: „Yra brangiai ir skaniai ir yra nebrangiai ir skaniai, ir dar – yra brangiai, bet neskaniai!“ Bilas nesigėdydamas pasakojo, kad kulinarinės laidos vedėju tapo, nes atsirado tinkamoje vietoje tinkamu laiku, o maisto gaminimu domėjosi jau seniai – tiesiog tai darydavo namuose.

Vienas žinomiausių Lietuvos virtuvės šefų Robertas Česnauskas sakė, kad tarp gausybės receptų įvairovės reikia mokėti atsirinkti, o geras maistas turi savo kainą. Garsus virėjas negailėjo kandžių replikų studijos svečiams ir viešai pareiškė, kad gamina tik kokybišką maistą: „Kodėl aš turiu kažkokį šūdą daryti, jeigu jau 40 metų dirbu ir mano karjera yra labai sėkminga!“

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Aleksandras Pogrebnojus
Aleksandras Pogrebnojus

Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus sakė, kad žmogus gamindamas maistą turi jaustis laisvas ir ramus. Žinomas dizaineris pasakojo, kad kulinarinę knygą pradėjo rašyti iš neturėjimo ką veikti ir pareiškė: „Aš buvau pirmas išleidęs kulinarinę knygą!“

Ar tikrai galima vadovautis patarle: „jeigu gali negaminti – negamink“ ir ar maisto ruošimas pastaruoju metu kartais netapo labiau mada nei gyvenimo būdu, stebėkite trečiadienį 18 val. 20 min. pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų