Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrius Drukteinis išleistas iš ligoninės: „Dabar pas gydytojus būsiu dažnesnis svečias“

Prieš dvi savaites širdies smūgį patyręs žurnalistas, etiketo specialistas Giedrius Drukteinis (49) pirmadienio popietę išleistas iš Santaros klinikų.
Giedrius Drukteinis
Giedrius Drukteinis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tris dienas komos būklės išbuvęs žurnalistas anksčiau 15min sakė suprantantis, koks stebuklas įvyko. Gydytojai pasakojo, kad jo gyvybę išgelbėti pavyko tik per plauką – atgabenus į reanimaciją jam atlikta kraujagyslių praplėtimo operacija, jis buvo panardintas į ledinį vandenį, į širdį įstatytas specialus zondas.

Tiesa, šiandien Giedrius tikino, kad jaučiasi gerai, yra pasiruošęs ir nekantrauja kibti į pradėtus darbus. Visgi prieš tai jo dar laukia dviejų savaičių reabilitacija Druskininkuose. Vyras tikino, kad nuo šiol stengsis būti atsargesnis, dažniau apsilankys pas gydytojus ir atsisakys didelio fizinio krūvio reikalaujančių darbų.

VIDEO: Po komos atsibudęs G.Drukteinis: laimėjau loterijos bilietą

„Supratau, kad sėkmingai būčiau apsisaugojęs nuo šio nutikimo, jei savo laiku būčiau tikrinęsis, rūpinęsis sveikata. Juk tai gyvenime yra vienas svarbiausių dalykų. Kad ir kaip banaliai beskambėtų, dabar pas gydytojus būsiu dažnesnis svečias“, – sakė G.Drukteinis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis

Išėjęs iš klinikų, žurnalistas sakė atkreipsiantis dėmesį į sveikesnį gyvenimo būdą, stengsis daugiau laiko ilsėtis ir vaikščioti: „Kol leis aplinkybės, žinoma, tai darysiu, užsiimsiu įvairiausių dalykų prevencija. Daug vaikščiosiu, reikės reguliuoti mitybą. Gydytojai pasakė, kad reikia kovoti su žalingais įpročiais. Jei jie taip teigia, vadinasi, taip ir reikia daryti“, – juokėsi vyras.

Po širdies smūgio, kurį teko patirti važiuojant automobiliu, G.Drukteinis tikino, kad daug kas pasikeitė. Jis sako pradėjęs atkreipti dėmesį į dalykus, kurių anksčiau nepastebėdavo, pavyzdžiui, įvairias prevencines priemones: „Kai sukanka kokių 40 metų, reikia pasitikrinti prostatą, bet kur tu ten eisi, laiko nėra. Dažnai pradedi elgtis abejingai, o dabar pripažįstu, tai buvo labai nemaža mano gyvenimo klaida, kurią reikės kompensuoti.“

Vos išėjęs iš ligoninės Giedrius teigė, kad skubės padėkoti žmonėms, kurie neliko abejingi ir padėjo jam, kai gatvėje nutiko nelaimė.

„Jie nusipelnė padėkos už man suteiktą pagalbą svarbiausiu momentu. Labai norisi pasakyti „ačiū“ už tokią iniciatyvą. Reikia stengtis atkreipti visuomenės dėmesį, padėti žmonėms, kuriems riekia. Jei važiuodamas išvysčiau sukniubusį žmogų, dabar jau į tokią situaciją žiūrėčiau atsakingiau“, – sakė Giedrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas