Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 25

Gresia dar viena vasara be festivalių? Dalis organizatorių siūlo naudoti skiepų pasą

Ar antrus metus iš eilės teks pakentėti be didesnių festivalių? Jei Vyriausybė ir toliau nekomunikuos su renginių industrijos atstovais, apskritai galime likti be jokių renginių, mano kai kurie 15min kalbinti festivalių organizatoriai. Ore šiuo metu kybo daugybė klausimų – tai ir dilema dėl bilietų grąžinimo, ir bent preliminarūs spėjimai, kiek žmonių vienoje vietoje galės būriuotis vasarą, ir svarstymai, kiek dar gali tempti kone metus be renginių likę organizatoriai.
Koncerto akimirka, „Stop“ juosta
Koncerto akimirka, „Stop“ juosta / 15min ir „Vasaros terasos“ nuotr.

Festivalio „Devilstone“ organizatoriams paskelbus, kad šiemet renginys nevyks, jų įkandin gali pasekti ir daugiau Lietuvoje populiarių festivalių rengėjų. Kai kurie iš jų tą ypač rimtai svarsto, nes didesnius festivalius planuoti jau esą per vėlu, net jeigu tam ir būtų suteiktas valdžios palaiminimas.

Po trečiadienį Kultūros komitete įvykusio posėdžio, kuriame buvo aptariamos renginių industrijos bėdos, daugeliui ramiau nepasidarė. Kaip posėdyje išryškino kultūros ministras Simonas Kairys, tai – 12 mln. eurų klausimas.

15min kalbintas renginių organizatorius Martynas Tyla teigė pastebėjęs arba vieno etato, skirto šioms problemoms spręsti, trūkumą, arba didžiulę nekompetenciją ir nepajėgumą ieškoti sprendimų, kuriuos jau taiko užsienio šalys.

Kita vertus, net prie trijų festivalių organizacijos prisidedantis Algirdas Barniškis-Blėka tikino, jog, pagal dabartinius Vyriausybės apskaičiavimus, vasarą geriausiu atveju vyks tik laidotuvės, vestuvės ir galbūt veiks kavinės.

Su 10-ies festivalių organizatoriais („Granatos Live“, „Bliuzo naktys“, „Roko naktys“, „Galapagai“, „Radistai Village“, Karklės festivalis, „PravalFestas“, „Midsummer Vilnius“, „YAGA Gathering“, „M.A.M.A. Vasara“) 15min pasikalbėjo apie jų planus vasarą organizuoti festivalius, juos gerokai mažinti arba apskritai atšaukti, viltis ir lūkesčius iš valdžios atstovų ir siūlymus, kaip situaciją reikėtų taisyti, kad vasarą renginiai visgi įvyktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas