Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Griausmingai atšvęstas 280-asis Išlaužo gimtadienis: mėlynas kilimas, žinomi svečiai ir fejerverkai

Svečiai, žengiantys mėlynu kilimu, amatininkai, leidę prisiliesti prie lietuvių senovės amatų, tautodailininkai, pristatantys šių dienų kūrinius, didelė muzikinė šventė, leidusi iš arti pažvelgti į geriausius iš geriausiųjų Lietuvoje jaunosios kartos atstovų ir tikra žinomų atlikėjų fiesta vakare – taip atrodė vieno gražiausių Lietuvos miestelių – Išlaužo, esančio Prienų rajone – 280-mečio šventė.
280-asis Išlaužo gimtadienis
280-asis Išlaužo gimtadienis / Tomo Grikinio nuotr.

Renginio organizatorius – populiarus atlikėjas ir renginių vedėjas Deividas Dubinovas – DEIVIZO sako, kad išties pavyko sukurti nepakartojamą šventę, kuri visiems jos svečiams ir dalyviams įsimins ilgam, rašoma pranešime spaudai.

„Sukūrėme labai daug. Šventė turėjo daug naujovių, kurios, tikiuosi, prigis ir taps tradicija. Viena jų, kuria nepaprastai džiaugiuosi, tai pirmą kartą Išlauže beveik tris valandas vykęs Respublikinis atlikėjų koncertas – festivalis „Esu Muzikoje“, kuris pritraukė garsiausių vokalų dėstytojų auklėtinius, duetus ir ansamblius iš skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių: Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Jonavos, Kauno, Alytaus, Kauno, Tauragės, Prienų ir kitų“, – džiaugiasi renginio organizatorius.

Tomo Grikinio nuotr./280-asis Išlaužo gimtadienis
Tomo Grikinio nuotr./280-asis Išlaužo gimtadienis

Dar viena naujovė ir tikras iššūkis renginio proga: organizacijos „Jaunimas gali“ atstovas ir Išlaužo Šaulių vadas Rolandas Meškauskas šventės metu išsikėlė tikslą: apeiti pėsčiomis visą Išlaužo seniūniją. Taip šventės metu buvo įveiktas net 50 km atstumas, o šis žygis taip pat pretenduoja tapti kasmetine tradicija, siekianti pažinti nuostabų Išlaužo kraštovaizdį.

Pati šventė prasidėjo mėlynojo kilimo ceremonija, kuriuo žengė garbūs renginio svečiai ir dalyviai. Beje, mėlyna spalva pasirinkta neatsitiktinai: mat Išlaužą juosia „Šventupės“ upė, o jis apsuptas vandens telkinių, esančių nuostabios gamtos glėbyje.

Magišką mėlynojo kilimo trauką „matavosi“ renginio organizatorius, atlikėjas Deividas Dubinovas – DEIVIZO, stilistas Karolis Murauskas, kalbos redaktorius Saulius Damošius, stilistė Inga Petrauskienė, verslininkas Dominykas Jareckas, dekoratorė Vita Mendelienė, atlikėja Dalia Tumosaitė, dainininkas Ejmis, renginio metu vykusio festivalio „Esu Muzikoje“ dalyviai, jų vadovai bei tokie garbūs svečiai kaip Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, klebonas Vilius Sikorskas, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro bei Išlaužo seniūnijos atstovai, Prienų policijos bendruomenės pareigūnės, Išlaužo bendruomenė bei seniūnaičiai.

Šventinį koncertą pradėjo puikiai visiems žinoma šokių grupė MELIHA ir atlikėja, nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos mokytoja – metodininkė, konkurso „Dainų dainelė“ komisijos vertinimo narė Dalia Tumosaitė.

„Išlaužo vasaros šventė yra svarbiausias renginys metuose. Jis pritraukia ne tik mūsų krašto bet ir aplinkinių seniūnijų bei miestų žmones“, – pasakoja Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenės pirmininkė Rima Liorentienė.

„Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie šventės ir darbais, ir idėjomis, kurias palaiko mūsų nuostabusis renginių organizatorius Deividas Dubinovas – DEIVIZO, taip surengdamas įspūdingas šventes. Toks nuolatinis bendradarbiavimas visuomet duoda puikius rezultatus: štai praėjusiais metais įgyvendintas dar vienas projektas ,,Žvejybos tradicijų ir akvakultūros vystymui reikalingų sąlygų gerinimas“: taip Išlauže gimė nuostabus parkas. O šios vasaros šventės metu buvo eksponuojama fotografijų paroda ,,Žvejo šventė. Mano gyvenimo žuvis‘‘ ir apdovanoti nugalėtojai: fotografijų konkurso dalyviai“, – įgyvendintus projektus vardino Rima Liorentienė.

„Esu laimingas, atradęs šį, Išlaužo kraštą: organizuoju renginius visoje Lietuvoje, tačiau Išlaužas – ta vieta, kuri turi ypatingą trauką. Čia renginių organizatoriumi dirbu jau du metus ir džiaugiuosi, galėdamas darbuotis kartu su skirtingais, talentingais, o svarbiausia – nuoširdžiais žmonėmis. Didžiuojuosi savo komanda – Išlaužo seniūnijos darbuotojais, bendruomene, seniūnaičiais, visais savanoriais, kurie iki šventės likus dar pusei metų, jau varstė mano kabineto duris, teiraudamiesi, ką ypatingo sukursime šiais metais: ir nors vasaros šventės Išlauže vyksta kasmet, bet ši šventė – ypatinga – juk Išlaužui 280 metų! Šie skaičiai ir įpareigojo sukurti tokią šventę, kurią prisimintume dar ilgai“, – pasakoja renginio organizatorius Deividas Dubinovas – DEIVIZO, kuris, beje, kartu su kolega Mantu Palažija ir vedė šį prasmingą renginį.

„Šis kraštas ypatingas savo kultūra, žmonėmis, bendruomene... Esame lyg vienas kumštis – viena didelė šeima. Dalijamės ir džiaugsmais, ir rūpesčiais“, – atvirauja Išlaužo seniūnijos seniūnas Tomas Skrupskas.

„Nepaprastai smagu, kad galėjome prisidėti prie jubiliejinės Išlaužo vasaros šventės. Širdis dainavo kartu atlikėjais, šokėjais, renginio vedėjais. Mes žydim! Kuriame! Mylime! Pasitikime! Laukiame!“, – džiaugsmingai kalbėjo Išlaužo seniūnas.

Kai dienos šviesos ėmė gesti, žiūrovus pradžiugino rankų darbo šviesų instaliacija VORTEX, kurią sukūrė Ugnė Mitigailaitė.

Šventės vakarinėje programoje visų susirinkusiųjų laukė tikra „žvaigždžių fiesta“, kurioje dalyvavo atlikėja Adrina, MINO, Vytenis Alex ir „SHOW TEAM“, šokių studija „MELIHA“.

Tomo Grikinio nuotr./280-asis Išlaužo gimtadienis
Tomo Grikinio nuotr./280-asis Išlaužo gimtadienis

„Gera būti šios šventės dalimi: nepaprastai džiaugiamės, kad jau antrus metus sulaukiame kvietimo papuošti šią prasmingą Išlaužo šventę. Nuoširdžiai sakau, kad tai labai draugiškas kraštas, į kurį labai gera sugrįžti“, – atvirauja rytietiškų šokių „Meliha“ studijos įkūrėja ir vadovė Eglė Rukienė.

Šventę vainikavo atlikėjo Deivido Dubinovo – DEIVIZO ir šokių studijos „MELIHA“ specialiai rengtas šou, kurį papuošė įspūdingi fejerverkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas