Įžymybėms buvo paruošti gardūs patiekalai, kuriais rūpinosi pasaulyje geriausio pripažinto steakhouse restorano šefė, rašoma organizatorių pranešime spaudai. O žvaigždės dalijosi gudrybėmis, kaip paruošti gardžiausią kepsnį, kuriam nesugebės atsispirti net didžiausias gurmanas.
Populiariausių sostinės restoranų – Vilniaus – gatvėje įsikūrusio „Meating Room“ atidarymo nepraleido krepšininkas Darjušas Lavrinovičius. Žymus sportininkas prisipažino, kad negali ištverti nei vienos dienos be gardaus jautienos didkepsnio, o vos radęs laisvą minutę pats stoja prie grilio ir stebina šeimą vis naujais receptais.
„Galbūt daugelis nepatikės, bet man gaminti labai patinka ir kai tik atšyla oras – aš gaminu kasdien. Mūsų šeimoje esu atsakingas už gaminimą ant kepsninės, aš labai mėgstu jautienos kepsnius, juos kepu kiekvieną vakarą. Ir nors šeimos nariams labiau patinka vištiena, manęs ja nesuviliosi. Beje, beveik visi sportininkai dažniausiai savo mityboje renkasi būtent tokį maistą, taip ir jėgų daugiau būna, ir norint palaikyti geras kūno formas padeda. Taip pat, išduosiu vieną savo nuodėmę – jaučiu silpnybę keptoms bulvėms, tad jų mano lėkštėje prie gardžios mėsos irgi netrūksta, bet bandysiu šiandien rasti alternatyvų ir nusižiūrėti receptų nuo restorano šefės“, – pasakojo D.Lavrinovičius.
Neseniai Londone savo naują vaizdo klipą nufilmavęs Jonas Nainys-Jovani taip pat neabejingas jautienos kepsniams ir juos renkasi itin išrankiai: „Maždaug prieš dvidešimt metų užsienyje pirmą kartą paragavau išties gero steak’o, nuo to laiko tai vienas mano mėgstamiausių patiekalų. Aš šiek tiek pavydžiu, kad šis restoranas atsidarė pirmiau nei mano. Visuomet norėjau turėti tikrai gerą kepsnių restoraną, nes ir pats labai mėgstu juos gaminti.“
Renginio nepraleidusi Nijolė Jagelavičienė sako, kad jai skaniausias patiekalas yra tada, kai pagamintas iš kokybiškiausių ingredientų, o gardus patiekalas dažnai tampa ir naujų draugysčių pradžia.
„Agnė mane išmokė vienos labai svarbios taisyklės – kiekvienas maistas privalo būti gaminamas su meile. Meile maistui, meile sau ir meile tam, kam gamini. Jeigu visos šios sudedamosios dalys yra – viskas pasiseks ir bus nepriekaištinga. O jei pagalvotumėte, kada jūsų gyvenime nutiko įsimintini įvykiai, pasirašytos svarbios sutartys, užsimezgė naujos draugystės, dažnai tuose įvykiuose jus lydės ir skanus maistas. Tad geras patiekalas yra ne tik apie valgymą, bet ir emocijas, kurias patiriam. O jeigu norite gardaus kepsnio pagal Nijolę, tai pagardinkite jį kiaušiniu, labai smulkiai pjaustytais marinuotais agurkėliais bei svogūnu. Sumaišykite viską, įdėkite meilės ir pasidalinkit su artimu sau žmogum“, – savo receptu pasidalijo N.Jagelavičienė.
Atidarymo vakarą žvaigždes maistu žavėjo garsi šefė – Greta Drazdauskaitė, kuri pastaruosius kelerius metus dirbo ir vadovavo virtuvei geriausiu pasaulyje pripažintame steakhouse restorane Anglijoje. Talentingos leituvės ypatingai ruošti patiekalai populiarioje Londono vietoje sužavėjo net ir pasaulines žvaigždes. Dėl jos patiekalų dažna restorano viešnia buvo net dainininkė Taylor Swift.
Fotogalerija: