Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Grupė BIX pristatė savo vardo burgerį

Trisdešimtmečio koncertui besiruošiantys BIX‘ai nuo šiol turi ir savo vardo burgerį. Grupės nariai jį pavadino #XXX – taip, kaip vadinasi jų vienintelis jubiliejinis koncertas, lapkričio 16 d. vyksiantis „Siemens“ arenoje. Madingą patiekalą, padedamas profesionalios virtuvės šefės, sukomplektavo grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.
Saulius Urbonavičius-Samas
Saulius Urbonavičius-Samas / Asmeninė nuotr.

„Pagaminome BIX‘ų skonio burgerį. Mūsų muzika energinga, stipri, joje daug aštrumo, savo muzika paliečiame opias problemas, keliame aštrius klausimus. Toks yra ir šis burgeris. Jeigu būtų vien mano valia, būčiau sukomplektavęs jį dar aštresnį, bet šį kartą nusileidau – pritaikėm burgerį daugumos skoniui“, – sako S.Urbonavičius-Samas.

Nors grupės lyderis savęs nelaiko mėsėdžiu, #XXX burgerį juokais vadina burgeriu, kuriame mėsa yra su mėsa. „Mūsų jubiliejiniame koncerte „Siemens“ arenoje reikės daug energijos, o kad jos nepritrūktų, reikia gerai pasistiprinti“, – konstatuoja S.Urbonavičius-Samas.

Asmeninė nuotr. / Grupės BIX burgerio pristatymo akimirka
Asmeninė nuotr. / Grupės BIX burgerio pristatymo akimirka
Asmeninė nuotr. / Grupės BIX burgerio pristatymo akimirka
Asmeninė nuotr. / Grupės BIX burgerio pristatymo akimirka

Pirmuoju akordu #XXX biurgeryje groja brandintos jautienos maltinukas, papildytas plėšyta kiauliena, aštrumo ir saldumo jam suteikia aštrūs karamelizuoti kukurūzai, garstyčios, kario majonezas ir gruzdinti svogūnai, skonio natų gamą baigia čederio sūris ir aštrus raudonas pipiriukas.

„Mūsų koncerte bus taip pat, kaip ir suvalgius #XXX burgerį. Ir stipru, ir kieta, ir sotu, ir skoningai aštru, ir skoningai saldu. O po koncerto, iš savęs „ištaškius“ blogą energiją, taps tikrai skanu ir gera“, – paragavęs BIX‘ų kulinarinio kūrinio pažada grupės lyderis.

Kokybišką maistą, kaip ir muziką, vertinantis grupės lyderis įsitikinęs, kad svarbu galvoti, ką valgai, ir čia pat skuba paneigti apie burgerius sklandančius mitus.

„Stengiuosi maitintis sveikai, tačiau man patinka burgeriai ir kartkartėmis jų paskanauju. Juk iš kokybiškų ingredientų, gerai padarytas burgeris nelabai kuo skiriasi nuo gero kepsnio restorane. Nebent tik pateikimo forma, nes abiem atvejais svarbiausia – mėsos kokybė“, – įsitikinęs S.Urbonavičius-Samas.

BIX‘ų kulinarinį opusą atlikėjas nusprendė įamžinti ir popieriaus lape – griebė rašiklį ir per keletą minučių ant popieriaus perkėlė ką tik suvalgytą burgerį. Pastarajame piešinyje, beje, atlikėjas sumaniai įkomponavo ir grupės BIX logotipą.

Asmeninė nuotr. / Grupės BIX burgerio pristatymo akimirka
Asmeninė nuotr. / Grupės BIX burgerio pristatymo akimirka

Nors visuomenei S.Urbonavičius-Samas buvo pažįstamas kaip muzikantas, dainų autorius, grupės BIX narys ar iš televizijos laidų, neseniai atskleista ir kitokia jo prigimtis. Rugsėjo pabaigoje atlikėjas pakvietė į savo autorinių tapybos darbų parodą.

BIX trisdešimtmečio koncertui skirto burgerio visą lapkritį bus galima paragauti Vilniaus burgerių restoranų tinkle „Drama Burger“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos