Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gydytoją R.Valiūnienę į paskutinę kelionę lydėjo baltų žiedų jūra: „Renatos atminimas atgims“

Antradienį į paskutinę kelionę išlydėta daugeliui netikėtai mirusi garsi gydytoja, teisininko Rolando Valiūno žmona Renata Valiūnienė. Gerbiama medikė, keturis vaikus išauginusi mama į amžino poilsio vietą iš Vilniaus palydėta baltų žiedų jūra.

Atsisveikinimas su R.Valiūniene nuo pirmadienio vyko Vilniaus Bernardinų bažnyčioje, Šv. Mykolo koplyčioje.

Tarti paskutinį „sudie“ gerbiamai gydytojai suplūdo artimieji, bičiuliai, kolegos ir tie, kurių keliai bent kartą buvo susikirtę.

Antradienį kiek po vidurdienio R.Valiūnienė išlydėta į amžinojo poilsio vietą. R.Valiūnienė į paskutinę kelionę išlydėta baltais gėlių žiedais – toks buvo jos vyro Rolando Valiūno pageidavimas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Į paskutiniąją kelionę išlydėta gydytoja Renata Valiūnienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Į paskutiniąją kelionę išlydėta gydytoja Renata Valiūnienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Atsisveikinimas su Renata Valiūniene
Lukas Balandis / BNS nuotr./Atsisveikinimas su Renata Valiūniene

Mylimos žmonos gedinčiam R.Valiūnui sunkią valandą skriejo užuojautos ir palaikymo žodžiai. Kolekcininkas Edmundas Armoška žmonos gedinčiam R.Valiūnui viešai nuo visos kolekcininkų bendruomenės linkėjo stiprybės.

„Baisi ir netikėta žinia, kad Renata persikėlė į amžinuosius Dangaus sodus. Suprantu, ką reiškė ji Tavo gyvenime, Tavo pašaukime ir Tavo polėkyje. Tokį praradimą jau esu patyręs ir suprantu jo reikšmę. Turint talentą savo profesijoje, kiauros paros užimtumą, visuomet reikalingas neįsivaizduojamai stiprus postūmis – greta esančio Tavo gyvenimo žmogaus, įkvepiančio aukojimuisi, labdarai ir grožiui. Jau dešimtmečiai, kai aš (kaip ir daugelis Lietuvos kolekcininkų) žaviuosi Tavo šeimos darbais, žmonėse platinama šviesa, kultūros mecenatyste. Tokie pasiekimai buvo įmanomi tik didžiulėje santarvėje ir dvasios kilnaširdystėje. Nuoširdžiai tikiu, kad Renatos laiminimas gėriui lydės ir įkvėps Tave visą likusį gyvenimą. Jos gyvenimas turėjo didelę prasmę. Renatos atminimas atgims Tavo, mielasis Rolandai, naujuose darbuose, tarnystėje visuomenei.

Savo ir Lietuvos kolekcininkų asociacijos vardu – Edmundas Armoška“.

Fotogalerija:

Atsisveikinimas su R.Valiūniene Vilniaus Bernardinų bažnyčioje, Šv. Mykolo koplyčioje, vyko ir pirmadienį. Čia visą dieną rinkosi jos artimieji, bičiuliai ir kolegos.

Žmonės.lt primena, kad R.Valiūnienė mirė būdama 59-erių. Garsi gydytoja sirgo onkologine liga.

Fotogalerija:

1990–2020 metais ji dirbo Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, o nuo 2020-ųjų – Baltijos-Amerikos terapijos ir chirurgijos klinikoje.

Našliu likęs Rolandas Valiūnas – garsus teisininkas ir visuomenės veikėjas, meno mecenatas, advokatų kontoros „Ellex Valiūnas ir partneriai“ įkūrėjas.

Pora susilaukė keturių vaikų.

Po mylimos žmonos mirties Rolandas Valiūnas socialiniuose tinkluose paviešino jautrų laišką.

„Renata išėjo... Protingiausia ir gražiausia moteris pasaulyje, mūsų mylima žmona, mama, dukra, sesė, draugė, pati ryškiausia asmenybė, kurią kada nors sutikau. Be jos pasaulis nebus toks pat. Ilgiuosi Tavęs šiandien, rytoj ir kiekvieną dieną“, – dalijosi R.Valiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas