Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „7 ingredientų vaikams“ pristatymą atvykusi Inga Stumbrienė: „Dukra jau lanko kulinarijos kursus“

Trečiadienio vakarą Vilniuje „Virtuvės mitų griovėjai“ pristatė knygą „7 ingredientai vaikams“. Įvertinti naujo kūrinio atvyko pramogų pasaulio atstovai, kai kurie jų su vaikais.
Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais
Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Tai pirmoji „Virtuvės mitų griovėjų“ knyga, skirta vaikams. Ji buvo ruošta dvejus metus. „Geras patiekalas yra tas, kurį mes kartu su meile gaminame“, – pristatydamas knygą sakė jos autorius ir redaktorius Alfas Ivanauskas.

Aistė Jasaitytė-Čeburiak. Beje, Aistė prisidėjo prie knygos kūrimo – konsultavo jos autorių.

„Knygos tikslas – pažadinti vaikų smalsumą, kūrybiškumą. Per herojų pasakojimus lavinama vaizduotė. Vaikai supažindinami su daržovėmis, vaisiais, prieskoniais ir net įrankiais. Ši knyga – kaip vaikų maisto enciklopedija“, – Žmonės.lt sakė A.Jasaitytė-Čeburiak.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Knygos „7 ingredientai vaikams“ pristatymas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Knygos „7 ingredientai vaikams“ pristatymas

Kulinarine knyga susidomėjo būrys žinomų žmonių: Asta Pilypaitė, Agnė Jagelavičiūtė, Laura Vagonė, Eglė Tursienė, Vlada Musvydaitė, Goda Skačkauskaitė-Jokubaitienė ir kiti. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Knygos „7 ingredientai vaikams“ pristatymas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Knygos „7 ingredientai vaikams“ pristatymas

Tarp susirinkusiųjų – ir Inga Stumbrienė su vyru bei dviem vaikais. Pasirodo, Stumbrų 9-metė dukra Estela jau lanko kulinarijos kursus.

„Estela šiuo metu labai aktyviai gamina, lanko kulinarijos studiją. Maisto gamyba yra vienas mylimiausių hobių. Tai ir buvo priežastis, kodėl apsilankėme čia. Norėjau dukrai parodyti, kaip gamina tikrieji profesionalai“, – Žmonės.lt pasakojo I.Stumbrienė.

Mergaitė kiekvieną ketvirtadienį vyksta į kulinarijos mokyklą, o savaitgaliais tėvus lepina vis naujais pačios pagamintais patiekalais.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Knygos „7 ingredientai vaikams“ pristatymas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Inga Stumbrienė su dukra ir Alfas Ivanauskas

„Kulinarijos pamokos vyksta ketvirtadienį, tai penktadienį mes jau esame priversti vykti į parduotuvę ir supirkti visus ingredientus, iš kurių gamino praėjusią dieną studijoje. O savaitgalį mėgaujamės vis kažkuo kitu. Šiaip namuose gaminame pakaitomis, nėra taisyklės, kas gamina. Kam geriausia nuotaika, tas ir gamina. Kartais gaminame ir visi kartu“, – sakė Inga.

I.Stumbrienė teigia, kad problemų su vaikais dėl valgymo neturi – sūnus ir dukra nėra išrankūs maistui: „Estela valgo beveik viską, o Gabrielius atsirenka, jis mėgsta blynelius, varškėčius. Tačiau valgyti niekada neverčiu. Esu tokios nuomonės, kad jei vaikas nenori valgyti, aš ir neverčiu. Kai jie išalksta, visada ateina ir paprašo.“

O ir valgo šeima dažniausiai namuose: „Esu naminio maisto šalininkė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito