„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

I.Balsytė – apie mitybą ir motinos pieną pakeitusį produktą: „Iš manęs buvo likę tik kauliukai“

Ilona Balsytė – viena žinomiausių ir ryškiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių, kurios charizma, nuoširdumas ir per gyvenimą sukurti vaidmenys žavi daugybę jos talento gerbėjų. Tiesa, nors daugelis moterį daugiausiai žino kaip aktorę, savo kūrybiniame kelyje ji atrado ir dar vieną įdomią sritį – pedagoginę veiklą.
Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos
Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos / Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr.

Prieš pat Naujuosius metus laidos „Virtuvės istorijų“ vedėją Iloną Juciūtę aplankiusi I.Balsytė, kaip įprasta laidos svečiams, atskleidė savo TOP 3 nepakeičiamus ingredientus. Juos sužinojusi, I.Juciūtė turėjo iš jų sukurti patiekalą ir pagaminti jį kartu su laidos viešnia.

Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos
Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos

Kaip paaiškėjo laidoje, I.Balsytė neįsivaizduoja savo gyvenimo be... bulvių, midijų ir kivių! Sugalvoti patiekalą, kuriame derėtų šie visi produktai, I.Juciūtei buvo tikrai nelengva užduotis... Galiausiai jai vis tiek kilo puiki mintis – iš visų aktorės nurodytų ingredientų pagaminti gardžias, tiek vakarienei, tiek ir pietums tinkančias salotas su jūros gėrybėmis ir kiviais.

Kol moterys gamino, Ilona papasakojo ir apie savo virtuvės ypatumus, o taip pat atskleidė savo mylimiausių ingredientų istorijas. Štai kivius ji pasakojo dievinanti jau daugiau nei 30 metų.

Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos
Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos

„Su kiviais susipažinau 1989 metais – savo pirmose gastrolėse po Ameriką. Žinoma, ten teko paragauti ne tik šių vaisių, bet ir daugelio kitų dalykų. Kadangi sovietmečiu nuo visko buvome ganėtinai izoliuoti, kivių nebuvau nei mačiusi, nei ragavusi. Visiškai neįsivaizdavau, koks galėtų būti jų skonis! Tačiau, kai šio vaisiaus paragavau pirmą kartą, buvau labai maloniai nustebinta. Buvo beprotiškai skanu“, – ryškiais prisiminimais dalinosi žinoma aktorė.

Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos
Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos

Tiesa, tarp mėgstamiausių I.Balsytės ingredientų rastume ir lietuvių pamėgtas bulves. Ir nors jos aktorės gyvenime atsirado dar ankstyvoje vaikystėje, bulvės iki pat šių dienų išlaiko savo nepakeičiamą vietą.

Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos
Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos

„Nuo pat gimimo iki dabar negaliu vartoti pieno produktų – visiškai jų netoleruoju. Mama pasakojo, kad kai gimiau, buvo labai sudėtingas laikotarpis – ji negalėjo man duoti pieno, todėl iš manęs tebuvo likę tik kauliukai ir skūrytė. Vis dėlto, mano močiutė žinojo, kaip nuraminti mamą. Ji pasakė, kad viskas bus gerai – užaugins mane ant bulvių. Ir, ką jūs sau manote? Dar būdama kūdikiu, aš valgiau bulvių tyrę. Pagrindinis mano maistas, su kuriuo užaugau, buvo būtent bulvės“, – dalinosi I.Balsytė.

Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos
Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos

Aktorė atskleidė ir tai, kokie valgymo įpročiai jos šeimoje vyrauja dabar. „Pagrindinis valgytojas mano šeimoje yra mano paauglys sūnus. Jam kiekvieną dieną į mokyklą gaminu pietus. Dažnai taikausi prie jo norų ir poreikių, tačiau rytais galiu pasilepinti ir pati – turiu puikų vyrą, kuris man kavą atneša tiesiai į lovą. Žinoma, prieš kavos puodelį suvalgau jogurtą arba kriaušę, o po to ateina jau ir vėlyvų pusryčių eilė“, – savo mitybos įpročiais dalinosi moteris.

Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos
Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos

Kad Ilona puikiai gamina, tapo aišku nuo pat pirmų laidos minučių. I.Balsytė laidoje pasidalino mintimis apie kulinariją bei neslėpė, kad gaminti jai yra vienas malonumas.

„Labai smagu, kai žmonės supranta, jog kulinarija yra menas. Daugelis manęs klausia, ar nepavargstu po darbų dar gaminti ir savo šeimai? Tačiau man tai yra visiškas atsipalaidavimas, puikus savęs išreiškimo būdas. Man patinka kurti ir žinoti, ką valgo mano šeima, todėl maisto gaminimą laikau tikru menu“, – mintimis dalinosi I.Balsytė.

Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos
Evaldo Rudžio ir Toma Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirkos

O kol moterys gamino salotas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruošė taip pat skanų ir sotų patiekalą – ėrienos nugarinę, kurią pagardino išskirtiniu mėtų pesto.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val., per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“