Laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė kalbino žiūrovams puikiai pažįstamą, aksominio balso savininkę, dainininkę Iglę Bernotaitytę. Kol mergina pasakojo apie naujus mitybos įpročius bei kokią įtaką tai daro jos ir mylimojo Tado tarpusavio santykiams, virtuvės guru Robertas Svetlauskas laidos viešniai paruošė dar vieną kulinarinį šedevrą – kalmarus džiūvėsėliuose, pagardintus citrinų sultimis, rašoma pranešime spaudai.
Šeštadienį 10 val. per TV3 pasirodysiančioje Iglė pasakojo, kad kol kas būti vegetare jai labai patinka bei atskleis priežastis, nulėmusias tokį jos pasirinkimą. „Norėjau išbandyti naujus receptus, kur mėsos produktus galėčiau pakeisti daržovėmis. Kol kas man tai labai patinka, o mėsos – visai nepasigendu“, – dalinosi atlikėja.
Laidos vedėjai Ilonai pasiteiravus, ar mergina valgo žuvį, ar visgi vengia visų gyvulinės kilmės produktų, Iglė pasakojo: „Aš klausau savo organizmo. Kol kas žuvies neatsisakau, bet kaip bus vėliau, dar nežinau“.
Dažnas galvoja, kad vegetarų mitybos racionas yra labai siauras, bet atlikėja džiaugiasi, kad atsisakiusi mėsos, atrado daug naujų skonių.
„Anksčiau buvau pratusi, kad lėkštėje būtinai turi būti salotos, ryžiai, bulvės ar kruopos bei „gabalas“ mėsos. Todėl pradžioje buvo labai keista rinktis tik salotas su kruopomis ar bulvėmis, bet supratau, kad mėsos man gali ir nebūti – patiekalą visada galima pagardinti skaniu padažu. Man buvo atradimas, kiek daug yra skanių daržovių bei įvairių jų paruošimo būdų“, – pasakoja vegetarizmą propaguojanti atlikėja.
Paklausta, kaip į šį merginos pasirinkimą reaguoja mylimasis Tadas, atlikėja šypsosi: „Jis žino, kad aš esu lyg „degtukas“ – greitai įsiplieskiu ir vėl nurimstu, todėl pradžioje Tadas galvojo, kad tai bus tik trumpalaikis užsidegimas, nekreipė dėmesio. O po to pradėjo stebėtis ir klausti manęs, ar tikrai nenoriu valgyti mėsos“, – juokiasi Iglė.
Laidoje Iglė atviravo apie savo ir mylimojo Tado mėgstamiausius patiekalus bei ką renkasi gaminti – desertus ar pagrindinius patiekalus. Taip pat atskleidė, koks yra jos firminis patiekalas.
„Labiausiai mėgstu gaminti makaronus. Jei visiškai neturiu idėjų, ką pagaminti, renkuosi makaronus su pomidorų padažu. Paruošti labai lengva ir greita, o valgant jautiesi lyg būtum Italijoje“, – apie namų virtuvėje gaminamus patiekalus pasakojo Iglė.
Laidoje „Virtuvės istorijos“ pašnekovė papasakojo ir apie naujienas karjeroje. Iglė atskleidė, kokių jausmų vedama, parašė naująją dainą pavadinimu „Drugeliai“: „Ši daina yra apie mano asmeninius pokyčius, bei mokėjimą būti su savo mintimis“.