Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į filmo „Izaokas“ premjerą garbūs svečiai žengė ne raudonuoju, o juoduoju kilimu

Trečiadienio vakarą Vilniuje pristatytas režisieriaus Jurgio Matulevičiaus filmas „Izaokas“. Į jį kviestiniai svečiai ėjo ne raudonu, o juodu kilimu ne be reikalo – taip pažymėta aktuali ir skaudi filmo tema – lietuvių dalyvavimas žydų žudynėse ir atkreiptas dėmesys į sunkią kino teatrų bei kino kūrėjų padėtį.
Renginio svečiai
Renginio svečiai / Žygimanto Gedvilos nuotr.

Juodojo kilimo premjeroje dalyvavo filmo režisierius Jurgis Matulevičius, scenarijaus bendraautorė Saulė Bliuvaitė, scenarijaus bendraautorius Nerijus Milerius, prodiuseris Stasys Baltakis, aktorius Aleksas Kazanavičius, Severija Janušauskaitė, kompozitorė Agnė Matulevičiūtė bei kiti kūrybinės grupės nariai.

Taip pat premjeroje dalyvavo aktoriai Aistė Diržiūtė, Žygimantė Elena Jakštaitė, Paulina Taujanskaitė, Nijolė Narmontaitė, Darius Meškauskas, Akvilė Žirgulytė, Dainius Gavenonis, režisieriai Audrius Stonys, Tomas Vengris, Karolis Kaupinis, Tomas Smulkis, Romas Zabarauskas.

Juoduoju kilimu žengė ir televizijos laidų vedėjai Beata Nicholson, Richardas Jonaitis, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė, režisierius ir šokėjas Gytis Ivanauskas.

Nuotraukos iš filmo premjeros – galerijoje:

Filmo premjeroje taip pat dalyvavo Danielis Hitereris, Kaune nužudyto Izaoko proanūkis, gyvenantis Lietuvoje.

Filmas pasakoja apie pagrindinį herojų Andrių Gluosnį, kuris nužudo žydą Izaoką per kraupias „Lietūkio“ garažo žudynes, įvykusias 1941 m. Kaune. Kaltės jausmas Gluosnio neapleidžia ir dar labiau paaštrėja jo draugui Gutauskui sovietmečiu grįžus iš JAV kurti filmo apie „Lietūkio“ garažo žudynes.

Filme pateikiama daug faktų ir įrodymų, dėl kurių NKVD pradeda tyrimus. Kaltė sugriauna Gluosnio santykius šeimoje ir sužlugdo jį kaip asmenybę. Filmas paremtas Antano Škėmos to paties pavadinimo apysaka.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Filmo „Izaokas“ premjeros akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Filmo „Izaokas“ premjeros akimirka

„Jurgis Matulevičius jau savo trumpametražiuose filmuose įrodė, kad turi atpažįstamą braižą, geba sukonstruoti savitą pasaulį. Debiutuojančiam kūrėjui tai labai svarbu. Tikėtina, kad ši dabarties ir praeities sąšauka kels diskusijas, kuriose dalyvauti prasminga", – apie filmą kalbėjo buvusi ilgametė „Kino pavasario“ komunikacijos vadovė Dovilė Raustytė-Mateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas