Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į internetinių sukčių akiratį papuolė ir Katažina Zvonkuvienė: „Būkite budrūs“

Internetiniai sukčiai bandė apsimesti Katažina Zvonkuviene socialiniame tinkle „Instagram“. Šį atvejį pati dainininkė pastebėjo sekmadienio vakarą.
Katažina Zvonkuvienė
Katažina Zvonkuvienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Katažina Zvonkuvienė apie tai papasakojo savo feisbuko paskyroje.

„DĖMESIO!!! „Instagram” profilyje atsirado NETIKRA mano anketa! Galimai susikurs ir čia, facebooke. Mano vardu skelbia, kad neva kažką laimėjote – JOKIAIS BŪDAIS NIEDARYKITE JOKIŲ VEIKSMŲ!

BŪKITE BUDRŪS“, – ragino K.Zvonkuvienė.

Po Katažinos įrašu pasipylė komentarai – astrologė Vaiva Budraitytė siūlė kreiptis į policiją, tačiau iš karto perspėjo, kad nepadės, nes pačiai taip buvo.

Pastaruoju metu vis daugiau garsių žmonių papuola į sukčių taikinį.

Štai rugsėjo pabaigoje sukčiai naudojosi Andriaus Mamontovo nuotrauka puslapio „Verslumas“ įraše su prierašu: „Mamontovo žodžiai: „Galimybių pasas man tikrai nereikalingas, nes galėsiu gyventi šalyje, kurioje visus metus šviečia saulė“.

Stopkadras/Andriaus Mamontovo vardu naudojasi internetiniai sukčiai
Stopkadras/Andriaus Mamontovo vardu naudojasi internetiniai sukčiai

Įraše – ir nuoroda intriguoti turinčiu pavadinimu „Šia galimybe sugebėjo pasinaudoti dar tik 3,9% lietuvių“. Paspaudus ant jos, internautai nukreipiami į tariamą naujienų portalą, kuriame – investuoti kviečiantis straipsnis pavadinimu „A. Mamontovas: „Nereikės galimybių pasų, kai mes, lietuviai, uždirbsime tiek pinigų – galimybės ateis pačios pas mus". Jis, investavęs į naująją Švedijos kriptovaliutą eKroną, uždirbo daugiau nei €4,000,000 ir teigia, kad tuo gali pasinaudoti kiekvienas.“

Apdairesni turėtų suprasti, kad tai – netikras puslapis, sukurtas patiklius žmones medžiojančių internetinių sukčių.

Tada 15min susisiekus su netikrame straipsnyje figūruojančiu Andriumi Mamontovu, paaiškėjo, kad atlikėjas jau yra matęs šį atvejį ir pats netgi pakomentavęs. Paklaustas, kaip reaguoja į tokį sukčių elgesį, Andrius užtikrintai pasakė, kad tokius dalykus reikia tiesiog ignoruoti.

„Reiktų ignoruoti, ir viskas, nes jeigu imsime kovoti, tai tą dalyką dar labiau paviešinsime. O kad jis ten yra – žinau. Po vienu iš įrašų su humoru pakomentavau, ir viskas, nes rimtai vertinti ar gaišti laiką, bandyti kažką įrodyti ar iš to prisiteisti atrodo beprasmiška. Geresnė išeitis yra niekaip nereaguoti ir neviešinti to“, – mano A.Mamontovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas