S.Nainė atskleidė, kokį įprotį paveldėjo iš savo senelio, ką vengia užsisakyti italų restorane bei koks vyro Jono ruoštas patiekalas jai yra pats gardžiausias.
Simona pasakojo, jog maisto gamyba tikrai nėra didžiausia jos aistra ar širdžiai mieliausias procesas. „Ko gero, jei maisto gaminimas būtų mano aistra, galėčiau paruošti visokių įdomių patiekalų. O aš esu tokia, liaudiškai tariant, „kaimietukė“ – galiu pagaminti ir kažką įmantriau, bet dažniau mes valgome paprastą maistą“, – pasakojo žinoma moteris, kurią žiūrovai išvys šeštadienį, 10 val. pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ per TV3.
Ir vis dėlto savo virtuvėje Simona laikosi vienos taisyklės, kurią prisipažins perėmusi iš savo senelio.
„Kad ir ką valgyčiau, visada turiu gražiai paserviruoti stalą – padėti servetėles ir panašiai, o geriant arbatą, ją gerti tik iš gražių puodelių. Žinoma, jei tam yra laiko. Tad stalo serviravimas man yra didesnis malonumas nei pats maisto gaminimas“, – pasakojo ji.
Laidoje S.Nainė prisiminė įsimintiniausią kelionę bei atskleiė, kokia pasaulio virtuvė yra jos mylimiausia. „Man labai patinka Meksikos virtuvė. Teko ir pačiai ten lankytis – labai norėčiau sugrįžti. Man patinka aštrus maistas, o kartais toks aštrus, kad net užgožia kitus skonius. Tačiau stengiuosi tuo aštrumu nepiktnaudžiauti“, – dalinosi pašnekovė.
O štai ragaudama itališkus patiekalus, kuriems daugelis negali atsispirti, drabužių prekės ženklo kūrėja pripažino vieno patiekalo visuomet vengianti net ir pačioje Italijoje. „Paskutinis patiekalas, kurį užsisakyčiau būdama Italijoje, yra... makaronai. Man tai paskutinis patiekalas iš viso meniu“, – juokėsi Simona ir pridūrė, jog priešingai nei ji, jos vyras Jonas šį patiekalą tiesiog dievina.
Kaip pasakojo S.Nainė, jų šeimoje Jonas kulinariniais sugebėjimais nustebina kur kas dažniau – o ir jo sukurti patiekalai neretai būna išties puikūs.
„Mano vyras labai gerai gamina. Jis – labai kietas sriubų virime. Niekas taip skaniai neišverda burokėlių sriubos kaip Jonas. Jam labai gerai išeina – gal įdeda labai daug meilės bei pastangų... Ten tikrai yra kažkoks specialus prieskonis, nes jo virtos sriubos yra nerealios“, – komplimentų mylimajam negailėjo Simona.
O štai kai Nainių namuose susirenka būrys draugų, jie vakarieniauti renkasi prie specialiai tokiems susibūrimams skirto ilgo valgomojo stalo. Tokiais atvejais puikiai jai pavykstančius patiekalus gaminti ryžtasi ir žavioji Simona.
„Dažniausiai manęs draugai užsiprašo cepelinų arba bulvių plokštainio. Neturiu tarkavimo mašinos, todėl esu kažkada tarkavusi ir su ranka, o visai neseniai atradau, kad su paprastu maisto trintuvu bulvės susimala labai gerai ir pavyksta puiki vadinamoji „tarkė“, iš kurios išeina minkštas ir skystas kugelis“, – dalinosi savo atradimais pašnekovė.
Vis dėlto kai paskutinį kartą gamino kitą lietuvių pamėgtą patiekalą iš bulvių – cepelinus – rezultatas nepavyko toks, kokio tikėtasi. Ir nors maistas neatitiko lūkesčių, visiems draugams tai sukėlė daugybę kitų gerų emocijų, o svarbiausia, juoko.
„Labai stipriai nusunkiau „tarkį“ ir neįdėjau krakmolo, tad cepelinai gavosi ne tokios formos, kokios aš tikėjausi. Tačiau, visi labai smagiai pasijuokėme. Nesigavo, tai nesigavo“, – pozityviai kalbėjo moteris.
O kol Simona dalinosi šiomis bei kitomis istorijomis, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas, ruoš nuodėmingai skanų patiekalą – Filadelfijos mieste sukurtą kultinį sumuštinį „Philly cheesesteak“.
Koks mamos patiekalas iš vaikystės Simonai kelia maloniausius prisiminimus? Kokių kulinarinių nuotykių moteris yra patyrusi keliaudama? Kaip atrodo Nainių gyvenimas naujuose namuose?