Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į paruošiamąją klasę sūnų Majų palydėjusi Karina Krysko: „Dar leisiu jam pabūti vaiku“

Karinos Krysko sūnus Majus šį rugsėjį pasitiko kiek liūdėdamas – dienos, kai visą laiką galėjo tik žaisti ir nesukti sau galvos dėl mokslų, baigiasi. Berniukas pradėjo lankyti paruošiamąją klasę, todėl ir mama žada būti kiek griežtesnė, tačiau kartu dar jam leis jaustis vaiku – juk užaugti dar spės.
Karina Krysko su sūnumi Majumi
Karina Krysko su sūnumi Majumi / Asmeninio albumo nuotr.

„Laikas taip greitai bėga, negaliu patikėti! Man vis tiek dar atrodo, kad Majus eis į darželį, dar kažkaip sunku suprasti, kad jau šiemet viskas bus rimčiau“, – 15min šypsodamasi pasakojo Karina Krysko.

Pasak atlikėjos, kitąmet streso visai šeimai bus tikrai kur kas daugiau, nes teks visiškai pakeisti aplinką ir dienotvarkę. O dabar į paruošiamąją klasę Majus eis darželyje, kurį lankė iki šiol.

„Darželyje dar bus tie patys jo draugai, tai gal viskas bus ramiau. Aišku, aš su juo kalbuosi, kad jau artėjame link mokyklos, kad negalima bus žaisti visą laiką, reikės stengtis, mokytis. Nuo šių metų jau negalima bus ir vėluoti, ir praleisti. Tačiau jam dar atrodo, kad atostogos nesibaigė“, – juokėsi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Karinos Krysko sūnus Majus
Asmeninio albumo nuotr./Karinos Krysko sūnus Majus

Kol kas Karina sūnaus mokytis nespaudė – juk dar tiek metų laukia priešaky, kai jis turės sėdėti prie pamokų...

„Mes piešiam raideles, kartu skaitom, bet aš nenoriu jo perspausti. Žinoma, reikia šiek tiek paruošti, kad jam pačiam būtų smagiau, kad nesivaržytų, jog visi vaikai moka, o jis – ne. Tačiau nesu iš tų mamų, kurios žūtbūt išmoko daugelio dalykų dar prieš einant į paruošiamąją klasę. Majus dar vaikas, dar reikia leisti bent truputį pasidžiaugti tuo. Juk laikas labai greitai bėga, dar tiek metų jis turės mokytis“, – kalbėjo atlikėja.

Tiesa, vesdama į paruošiamąją klasę, Karina turi lūkesčių ir mokytojams: „Manau, kad ir mokytojai turi pasistengti rasti priėjimą prie kiekvieno vaiko, o ne mokyti visą klasę pagal vieną taisyklę. Kiekvieno talentai gali pasireikšti skirtingu laiku, todėl reikia prisitaikyti, individualiai atrasti gabumus.“

Asmeninio albumo nuotr./Karina Krysko su sūnumi Majumi
Asmeninio albumo nuotr./Karina Krysko su sūnumi Majumi

Žinoma, ir pati Karina stengsis neleisti Majui tinginiaut – pratins prie kiek griežtesnio režimo. „Visada stengiuosi atrasti auksinį viduriuką. Bet kai prasidės mokslo metai, prasidės kiek griežtesnės taisyklės, tvarka. Kiek kalbėjau su kitomis mamomis, kurios jau leidžia vaikus į mokyklą – jos sakė, kad reikia padėti, bet jokiu būdu nedaryti už vaiką namų darbų, kad nebūtų taip, jog galiausiai tėvai baigė mokyklą. Stengsiuosi ir aš neperžengti ribos.“

Karina sako, kad jos sūnus – ypač aktyvus vaikas. Tad atlikėja jau nutuokia, kokių problemų gali būti ateityje. „Majus negali nusėdėti vietoje. Jis mėgsta aktyvų laisvalaikį, nėra kruopštukas. Tai šiuos metus mums tikrai bus ką veikti, kad jis išsidėtų ir prisiverstų piešti raideles“, – šypsojosi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Karina Krysko
Asmeninio albumo nuotr./Karina Krysko

Pati K.Krysko mokyklos laikus prisimena su šypsena veide. „Mokykloje man patiko. Neneigiu, viskas nebuvo kaip sviestu patepta, buvo etapų, kai nenorėjau mokytis, pasitaikydavo ir blogų pažymių. Bet mano klasė buvo labai smagi. Nors mes dabar ir nesusitinkame, nutrūko ryšys, bet tuo metu viskas buvo labai gerai.

Neseniai šnekėjau su mama, ji sakė, kad į Rugsėjo 1-ąją visada ėjau besidžiaugdama. Kiekvienais metais turėjau naują viltį, kad jau dabar tikrai pradėsiu nuo pradžių, mokysiuosi, darysiu namų darbus, eisiu anksti miegoti, nes didžiausia mano problema visada buvo temti gumą iki paskutinės minutės ir tik naktį daryti namų darbus“, – juokėsi Karina Krysko.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sūnų į priešmokyklinę grupę išlydėjusi Natalija Bunkė prisiminė savo Rugsėjo 1-ąją

TAIP PAT SKAITYKITE: Godos Alijevos dukra Tėja – jau pirmokė: „Atrodo, pati ką tik ėjau į mokyklą“

TAIP PAT SKAITYKITE: Milana Jašinskytė dukrą Danielę palydėjo į pirmą klasę: „Kaip mama, labai jaudinuosi“

Rugsėjo 1-oji – šventė daugelyje šeimų. Akimirkos iš mokslo metų pradžios šventės Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinėje mokykloje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas