Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 29

Į premjerės ir ministrės aprangą sureagavo M.Palaikytė: įvardijo stiliaus klaidas

Jungtiniuose Arabų Emyratuose apsilankiusios premjerė Ingrida Šimonytė ir ministrė Aušrinė Armonaitė iki šiol sulaukia kritikos dėl pasirinktos aprangos. Internete vis dar kyla diskusijos, ar politikių kostiumėliai tiko vizitui Dubajuje. Tad į iškilusius klausimus šįkart sutiko atsakyti mados ir stiliaus konsultantė Marija Palaikytė.
Ingrida Šimonytė ir Aušrinė Armonaitė pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“, Marija Palaikytė
Ingrida Šimonytė ir Aušrinė Armonaitė pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“, Marija Palaikytė / Laimos Penek, LRVK ir asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės bei ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės apsilankymas Dubajuje internete nuskambėjo gana garsiai. Tiesa, daugeliui buvo įdomu ne tai, ką kelionės metu šalies lyderės nuveikė ir kokius tikslus įgyvendino, tačiau tai, kaip jos atrodė.

Internautai teigė, neva politikės nesilaikė aprangos protokolo, negerbė arabų kultūros pasirinkdamos ryškų spalvų kostiumėlius, o ne ilgas sukneles bei galvos apdangalus.

Protokolo ir etikos ekspertas Armindas Lydeka patikino, kad I.Šimonytės ir A.Armonaitės apranga buvo tinkama, atitiko tarptautinio protokolo normas. Taip pat A.Lydeka atkreipė dėmesį ir į spalvas, kuriose buvo užkoduota svarbi žinutė.

„Premjerė ir ministrė, pasirinkdamos šiuolaikiškų modelių kostiumus ir ryškias spalvas, pademonstravo mūsų šalies modernumą, inovatyvumą. Tai reiškia, kad Lietuvos delegacija atvyko iš europietiškos ir demokratiškos valstybės“, – pirmadienį sakė protokolo ir etikos ekspertas.

Visgi, tokia A.Lydekos nuomonė ir požiūris internautų nenuramino, o atvirkščiai – sukėlė dar aštresnę diskusiją. Daugelis komentavo, kad nors protokolo šalies lyderės laikėsi, jų apranga nebuvo iki galo apgalvota ir tinkama. Kai kurie teigė, kad premjerės kostiumas buvo ne tik per ryškus, bet ir „kiek per ankštas“.

Šiuo klausimu šįkart pasisakė mados ir stiliaus konsultantė Marija Palaikytė. Ji patikino, kad nors šalies lyderių apranga atitiko aprangos protokolo normas, stiliaus klaidų išvengti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas