Į renginį atvykusi Vaida Genytė atskleidė mielą tradiciją: „Tokie būna mūsų su vyru pasimatymai“

„Saldumas yra mano gyvenimo skonis“, – šypsosi dainininkė Vaida Genytė, atvykusi į naujų tikros duonos ir legendinių tortų namų atidarymą sostinės centre.
Žinomi žmonės nepraleido duonos ir tortų namų atidarymo
Žinomi žmonės nepraleido duonos ir tortų namų atidarymo / Luko Balandžio nuotr.

Saldūs pasimatymai

Žinoma moteris atvira – saldumynai yra jos tikroji silpnybė.

V.Genytė patikina – tortams, eklerams, bandelėms, pyragams, kanelėms bei kitiems kepiniams yra neabejingas ir jos vyras. Sutuoktiniai netgi turi mielą tradiciją – apsilankyti viename iš „Mon Ami“ butikų bei pasimėgauti kava ir torto gabalėliu.

„Tokie būna mūsų su vyru pasimatymai, – sako V.Genytė, – O dažnesni jie tampa būtent šaltuoju metų laikotarpiu, kuomet širdyje norisi nuoširdaus džiugesio, saulės spindulėlio ir laiko mudviem“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Žinomi žmonės nepraleido duonos ir tortų namų atidarymo
Lukas Balandis / BNS nuotr./Žinomi žmonės nepraleido duonos ir tortų namų atidarymo

Pašnekovės sūnus – tikros duonos ir jos gaminių gerbėjas. Grįždami iš viešnagės skanėstų oazėje tėvai visada jam parneša mėgstamos sėklų, borodino, močiutės duonos, sėklų traškių, grissini lazdelių.

Garsi dainininkė saldumynų butikus, įsikūrusius įvairiose Lietuvos miestuose, vadina įkvepiančia vieta. Ji pastebėjo, jog būtent iš išskirtinės kokybės ingredientų, tiek pagal legendinius, tiek pagal madingiausius receptus kuriami saldumynai jai suteikia energijos, idėjų bei noro veikti.

Skonių skirtumas

Smaližiumi save vadina ir renginių vedėjas Dainius Martinaitis. Garsus vyras atviras – norintieji jį palepinti žino, jog atvykdami į svečius turi atsivežti eklerų dėžutę. Pašnekovas pastebėjo, jog šių prancūziškų desertų, parduodamų parduotuvėse ir legendiniuose tortų namuose, skonis labai skiriasi.

„Netikite? Paragaukite ir viskas bus aišku“, – sako D.Martinaitis.

Luko Balandžio nuotr./Žinomi žmonės nepraleido duonos ir tortų namų atidarymo
Luko Balandžio nuotr./Žinomi žmonės nepraleido duonos ir tortų namų atidarymo

Jis renginiams dažnai renkasi ir vieno kąsnio užkandžius.

Kad ingredientų kilmė ir gamybos būdas turi įtakos saldumynų skoniui, neabejoja ir tituluota gražuolė, krepšininko Kšištofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana.

T.Lavrinovič vertina, kad yra vietų, kur ji rytais gali įsigyti rankų darbo, naktį iškeptų skanėstų.

Ji sako labiausiai pasiilgstanti pagal autentišką receptą pagamintos, šviežios duonos, kurios masinės gamybos vietose rasti neįmanoma, todėl žinoma moteris jau ne vienerius metus renkasi tradicines vertybes saugantį butiką.

Tortas Lavrinovičių namuose – švenčių atributas.

„Mūsų šeimoje – daug narių, todėl torto paragauti tenka bent kartą per mėnesį. Vaikai vertina šokolado kepinius, o mes su Kšištofu renkamės gaivesnius skonius. Tiesa, pistacijų tortas ar eklerai yra visos šeimos, o ypač mano, favoritai“, – sako T.Lavrinovič.

Bet, jei užsukus į „Mon Ami“ jai reikėtų rinktis tortą arba kišą su brokoliais ir sūriu, ji pirmenybę teiktų pastarajam.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Žinomi žmonės nepraleido duonos ir tortų namų atidarymo
Lukas Balandis / BNS nuotr./Žinomi žmonės nepraleido duonos ir tortų namų atidarymo

Pretendentai į smaližių titulą

Pasveikinti tikros duonos ir legendinių tortų namus su dar vienu atidarymu, šįkart Vilniuje, Gedimino prospekte, užsuko muzikos kūrėjo, prodiuserio Leono Somovo sužadėtinė Žemyna Žymantaitė.

Ji pasakojo, jog šeima savaitgaliais mėgsta paskanauti varškės pyrago su pasiflorais. Leono ir Žemynos mažieji taip pat yra eklerų, bandelių gerbėjai. Tuo tarpu žinoma pašnekovė vertina sūraus ir saldaus skonio derinį kepiniuose.

„Dėl šeimos smaližiaus titulo galėtume pasigrumti visi“, – juokauja Ž.Žymantaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis