Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Vytaro Radzevičiaus fermą įsibrovė nepageidaujami svečiai: „Siaubo naktis“

Žinomas keliautojas ir gastronomas Vytaras Radzevičius susiduria su įvairiais gyvenimo fermoje iššūkiais – nuo kovų su kenkėjais iki šeimyninius santykius patikrinančių situacijų. Netrūksta nei smagaus juoko, kai kasdieniai darbai virsta linksmomis akimirkomis, nei tikrų vargų, kai tenka spręsti netikėtai iškilusias problemas.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / TV3 nuotr.

Antrojoje „Vytaro fermos“ laidoje V.Radzevičius ir jo žmona Laisvė toliau bandė prisitaikyti prie naujų iššūkių savo ūkyje. Jų kupinas buvo ir praėjęs sezonas... Viena iš problemų tuomet buvo kopūstų auginimas, kurį sužlugdė nepageidaujami lankytojai – drugeliai. Praėjusiais metais vabzdžiai padėjo kiaušinėlius ant kopūstų ir taip sugadino visą derlių... Tačiau Vytaras pasitelkė kūrybiškumą ir šiemet rado sprendimą, kuris padės kopūstus apsaugoti, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

„Aš viską darysiu paprastuoju būdu. Į žemę įsmeigsiu keturis pagalius ir užklosiu lysvę tinkleliu, kuris apsaugos nuo drugelių. Bent jau taip tikėkimės... Dar vienas žemės ūkio eksperimentas“, –su šypsena veide pasakojo jis.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

Visgi paaiškėjo, kad drugeliai – ne vieninteliai nepageidaujami fermos lankytojai. Laisvė Vytarui pateikė visą sąrašą – nuo pelių ar žiurkių, iki rupūžių ir varlių. Tačiau labiau už viską ji pripažino nemėgstanti naujų fermos gyventojų – žiurkių.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius, Laisvė Radzevičienė
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius, Laisvė Radzevičienė

„Džiaugiuosi, kad Vytaras ėmėsi kovos su „žiurkių malūnais“, – šypsodamasi pasakojo Laisvė Radzevičienė.

Tiesa, Vytarui ne visuomet buvo taip smagu: „Viena naktis iš viso buvo tokia... Nė nežinau, kaip ją pavadinti. Žiurkių siaubo naktis.“

Ūkyje svarbu turėti apibrėžtas atsakomybes, tačiau komandinio darbo dėka pasiekiami geriausi rezultatai. Todėl Vytaro fermoje augalininkystės sektorius yra Laisvės atsakomybė, o gyvulininkystės skyrius – Vytaro. Nors tokia darbo pasiskirstymo tvarka jiems abiem priimtina, pora dažnai vienas kitam padeda ir atlieka įvairius ūkyje reikalingus darbus – net jeigu jiems tai ir nepriklauso.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

„Gavau nuo augalininkystės skyriaus vadovės nurodymą, kad turiu rišti pomidorus. Darbas nėra sunkus, bet nuobodus“, – guodėsi Vytaras.

Į talką, kad nuobodus darbas vyktų greičiau, prisijungė ir Vytaro žmona. Anot Vytaro, tai – tarsi santykių patikrinimo egzaminas.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

Šiemet Vytaras susidūrė su intriguojančiais iššūkiais savo ūkyje, kurie ne tik atskleidė jo įgytus įgūdžius, bet ir parodė, kaip Radzevičių šeimos gyvenimas ir humoro jausmas įsiliejo į kasdienius darbus.

„Vytaro ferma“ – šeštadieniais, 10.00 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas