Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieva Mackevičienė: „Kaip ir drabužių, aksesuarų tendencijos sparčiai keičiasi“

Kaip kuriamas unikalus kasdienis stilius? Kokie elementai ir detalės padeda sukurti dieninį įvaizdį, kurį lengva transformuoti į vakarinį? Ar aksesuarai gali tapti stiliaus akcentais, kurie papildo mūsų drabužių pasirinkimus? Pasak verslininkės bei nuomonės formuotojos Ievos Mackevičienės, viskas prasideda nuo aprangos, kuri leidžia jaustis gerai ir pasitikėti savimi.
Ieva Mackevičienė
Ieva Mackevičienė / M.Stankaičio nuotr.

Su I.Mackevičiene kalbamės apie kasdienės aprangos kūrimo procesą, kaip ji atranda naujus derinius ar sprendimus, ir kaip net paprasčiausi pasirinkimai gali paversti įvaizdį ypatingu.

- Kokiomis taisyklėmis vadovaujatės kuriant kasdienę aprangą?

- Savo spintoje esu susikūrusi labai stiprią kapsulę, kurioje drabužių deriniai puikiai dera tarpusavyje. Dėl to mano didžioji dauguma drabužių yra elegantiški ir tamsių spalvų, tad tampa labai paprasta keisti tik keletą elementų, pavyzdžiui, marškinius ar palaidines. Kiekvieną rytą, kai pabundu ir galvoju apie dienos įvaizdį, pradedu nuo klausimo, ar šiandien noriu dėvėti sijoną, ar kelnes. Turint spintos kapsulę, kiti sprendimai tampa paprastesni, kadangi prie kelnių ar sijono tinka tie patys švarkeliai, marškiniai ar palaidinės.

M.Stankaičio nuotr./Ieva Mackevičienė
M.Stankaičio nuotr./Ieva Mackevičienė

- Galbūt turite triukų, kaip pakeitus porą detalių dieniniame įvaizdyje galima būtų jį pritaikyti vakarui?

- Įprastai stengiuosi būti pasiruošusi bet kokiai situacijai, todėl automobilyje turiu pasidariusi mažą spintą. Visuomet bagažinėje vežiojuosi aukštakulnius ar aukštesnius batelius ir kelis skirtingų spalvų marškinius. Jei dienos metu dėviu patogius sportbačius ir laisvą megztinį, vakare tereikia pasikeisti batus į aukštakulnius, megztinį pakeisti į elegantiškus marškinius, ir jau esu pasiruošus oficialesniam renginiui. Tokie nedideli pokyčiai gali visiškai transformuoti įvaizdį, todėl mano automobilio bagažinėje visada gali surasti keletą detalių, kurios lengvai ir greitai padeda pakeisti įvaizdį.

- O ką patartumėt žmonėms, norintiems susikurti unikalų stilių, tačiau nežinantiems, nuo ko pradėti?

- Manau, jog stilistai yra labai gera investicija. Pastebėjau, kad ši paslauga tampa vis populiaresnė Lietuvoje ir dėl to aš labai džiaugiuosi. Tai labai patogu – stilistas atvyksta pas jus į namus ir iš jūsų turimo spintos turinio sukuria derinius, apie kuriuos galbūt patys net nepagalvotumėte. Stilistas mato žmones iš kitos perspektyvos, lengviau pastebi, koks stilius jums tinkamas ir gali patarti, ką su kuo derinti, mato jūsų figūrą bei gali patarti, kaip išryškinti privalumus ar paslėpti trūkumus. Jie padeda taupyti laiką – ryte, neturint daug laiko bandyti derinti įvairius drabužius, sugaištama nemažai, o su stilisto pagalba viskas tampa paprasčiau. Be to, stilisto paslaugos yra labai gera investicija, ypač Lietuvoje, kadangi, palyginus su užsieniu, šių paslaugų kainos čia yra tikrai mažos.

M.Stankaičio nuotr./Ieva Mackevičienė: „Kaip ir drabužių, aksesuarų tendencijos sparčiai keičiasi“
M.Stankaičio nuotr./Ieva Mackevičienė: „Kaip ir drabužių, aksesuarų tendencijos sparčiai keičiasi“

- Ar turite universalių rūbų arba aksesuarų, kurie tinka įvairiomis progomis?

- Labai mėgstu aksesuarus ir džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra daugybė nuostabių prekinių ženklų, kurie kuria papuošalus iš įvairiausių medžiagų. Nedrįsčiau teigti, jog Lietuvos kūrėjų gamybos papuošalai nusileidžia žymiesiems mados namams ar kitiems pasaulinio lygio prekių ženklams. Manau, kad aksesuarai padeda pakeisti įvaizdį, todėl per savo visą gyvenimą esu prikaupusi jų tikrai daug. Pastebėjau, kad kaip ir drabužių, aksesuarų tendencijos taip pat sparčiai keičiasi – vienais metais madoje masyvūs papuošalai, kitais – minimalistiniai. Tai man leidžia lengvai pritaikyti savo aksesuarus prie įvairių aprangos stilių ir naujų mados tendencijų.

Kadangi turiu pilną stalčių aksesuarų, dabar, mano dukrai paaugus, mes jais dalinamės. Pavyzdžiui, anksčiau labai mėgau pirkti įvairius lankelius, tačiau buvo laikotarpis, kai jų nenešiojau, nes jie man nebepatiko ir nebetiko prie mano stiliaus. Nusprendžiau jų neparduoti ir neatiduoti, o palikti dukrai. Mada keičiasi labai greitai ir dabar mano dukra Meilė Marija nešioja lankelius, kuriuos nešiojau aš, kuomet man buvo 16 metų. Ji dažnai pasiima dėžę su lankeliais ir prikelia juos naujam gyvenimui, kasdien eidama į mokyklą su mano lankeliu. Dabar jie tapo mūsų bendru aksesuaru.

- Kokius aksesuarus laikote būtinais kasdieniam įvaizdžiui?

- Manau, kad aksesuarų pasirinkimas ir būtinumas priklauso nuo kiekvieno žmogaus individualaus stiliaus. Aš asmeniškai savo įvaizdžio negalėčiau įsivaizduoti be auskarų. Nors yra daugybė moterų, kurios nenešioja auskarų, man jie suteikia unikalumo ir išbaigtumo. Be auskarų mėgstu diržus, apyrankes, ir, žinoma, kaklo papuošalus. Kai noriu pasipuošti, dažnai pasirenku masyvius auskarus arba kaklo papuošalą, kuris pabrėžia mano aprangą. Nors auskarai man visada buvo svarbiausias aksesuaras, dabar prie jų prisijungė ir laikrodis.

M.Stankaičio nuotr./Ieva Mackevičienė
M.Stankaičio nuotr./Ieva Mackevičienė

- Ar naudojate išmaniuosius laikrodžius ir kokios funkcijos kasdienybėje praverčia labiausiai?

- Šiuo metu naudoju naująjį „Huawei Watch GT „, kuris tikrai išsiskiria savo stiliumi. Smagu stebėti, kaip technologijos eina į priekį, tačiau kartu nepamirštant stilingumo ir funkcionalumo. Man patinka grubesni, didesni laikrodžiai. Anksčiau turėjau sidabro ir aukso spalvos laikrodį, kuris tiko prie visų rūbų. Dabar turiu keramikinį baltą „Watch GT “ laikrodį – jis išsiskiria savo kokybe ir stiliumi. Keramikinis laikrodis yra ne tik elegantiškas, bet ir labai patvarus. Jo dizainas puikiai dera tiek prie kasdienės, tiek prie vakarinės aprangos. Nors laikrodis yra baltas, jis turi subtilių detalių, kurios suteikia jam unikalumo ir išskirtinumo. Be to, laikrodis yra labai lengvas, todėl jį patogu nešioti visą dieną.

Taip pat esu žmogus, kuris vertina funkcionalumą ir praktiškumą, todėl „Huawei Watch GT 5“ serijos laikrodyje mane labai sužavėjo sveikatos stebėjimo funkcijos. Laikrodis

padeda sekti mano širdies ritmą, miego kokybę ir fizinį aktyvumą. Tai ypač naudinga, nes man svarbu išlaikyti sveiką gyvenimo būdą. Labai nustebau sužinojusi, kad šiame „Pro“ laikrodyje yra atskira golfo funkcija, kadangi planuoju pradėti lankyti golfo pamokas su savo vyru. Man tai pasirodė lyg ženklas pradėti mokytis kuo greičiau. Jau seniai galvojau pradėti mokytis golfą, o dabar, kai atsirado šita išmaniojo laikrodžio funkcija, jaučiu dar didesnę motyvaciją.

M.Stankaičio nuotr./Ieva Mackevičienė
M.Stankaičio nuotr./Ieva Mackevičienė

- Kaip sekasi derinti naująjį laikrodį „Huawei Watch GT “ prie savo stiliaus?

Laikrodį labai lengva derinti, nes mano turimas modelis – baltas, o mano visi rūbai yra juodi, balti arba pilki. Baltas laikrodis dera prie visų spalvų, nors įsigijau kelis daiktus burgundiškos raudonos spalvos, jie – taip pat gražiai dera su baltu laikrodžiu. Be to, laikrodis suteikia mano įvaizdžiui subtilaus prabangos pojūčio, todėl net paprasčiausi deriniai atrodo išbaigti ir stilingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant