Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ieva Swan po botokso injekcijos patyrė dalies veido paralyžių: perspėja moteris

Stilistei Ievai Swan (33) botulino toksino injekcija kaip reikiant apkarto – po jos moteriai suparalyžavo veidą. Savo patirtimi pasidalijusi nuomonės formuotoja įspėja kitas moteris.
Ieva Swan pasidalijo perspėjimu apie šalutinį botokso poveikį
Ieva Swan pasidalijo perspėjimu apie šalutinį botokso poveikį / Asmeninio albumo nuotr.

Nemalonia patirtimi pasidalijusi Ieva Swan teigė, kad botulino toksino injekcija į smakrą jai buvo atlikta prieš dvi savaites. Po kelių dienų moteriai pasireiškė rimtas šalutinis poveikis – veido paralyžius.

„Trečiadienį bus dvi savaitės, kai man buvo atlikta botokso injekcija į smakrą. Prieš pradedant pasakoti, aš norėčiau tik labai stipriai atsiprašyti savęs, kad aš tai pasidariau. Aš nieko nenoriu kaltinti, nes kiek per šį laikotarpį dalinausi, man parašė daug moterų, kurios atliko tokią procedūra pas blogas meistres, atliko pas labai gerus gydytojus ir lygiai tas pats atsitiko. Tai galima konstatuoti faktą, kad buvo atlikta blogai, bet tai gali padaryti ir geri, ir blogi gydytojai“, – pasakojo žinoma moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Swan pasidalijo perspėjimu apie šalutinį botokso poveikį
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Swan pasidalijo perspėjimu apie šalutinį botokso poveikį

Ieva teigė, kad pasakojant šią istoriją norisi vis laikytis už smakro. „Atrodo, kad jis visiškai nejuda. Aš jo vis dar nevaldau. Šeštadienį buvau pas vieną gydytoją Klaipėdoje konsultacijoje, tai man sakė, kad per 2-4 savaites botoksas turėtų išsivaikščioti ir vienaip ar kitaip viskas, kas buvo prieš tai, turėtų grįžti, tikiuosi, kad neilgai trukus galėsiu normaliai šypsotis“ , – vylėsi Ieva.

33-ejų Ieva Swan teigė pati apie tokią procedūrą nė nesvajojusi – į grožio įstaigą kreipėsi dėl kitos procedūros, o botulino toksino injekcijai ją įkalbėjo specialistė. Ši apie galimą stiprų šalutinį poveikį moters neinformavo.

„Aš ėjau į visai kitą procedūra ir mane kažkaip įtikino, kad man to botokso reikia į smakrą. Aš visiška kvailė... Gydytoja, pas kurią lankiausi kelios dienos po injekcijos, man pasakė, kad botoksas yra nuostabus dalykas, bet jis išrastas leisti į akis, į pykčio raukšlę ar kaktą, tačiau smakro dalyje yra labai daug nervų, todėl suklysti yra labai žmogiška, labai lengva. Todėl daugelis specialistų tokių procedūrų nedaro arba daro pranešdami apie šalutinius efektus“, – sakė nuomonės formuotoja.

„Aišku, aš gi buvau ta, kuri tą šalutinį efektą patyrė. Gerai ir tiksliai suleistas botoksas neatjungia žandikaulio ir neperkreipia viso veido, o man po trijų dienų, kai suleido botoksą, mano šypsena ir visas žandikaulis pradėjo eiti lyg į viršų. Ta daktarė pasakė, kad tik išskirtiniais atvejais imamasi tokios procedūros, jei yra kokia didelė problema arba gydo nuo dantų griežimo. Bet visuomet perspėja žmones apie šalutinius efektus“, – pridūrė ji.

Asmeninio archyvo nuotr./Ievos Swan ir Donato Meškausko atostogos Vietname
Asmeninio archyvo nuotr./Ievos Swan ir Donato Meškausko atostogos Vietname

Ieva Swan sako, kad jei specialistė būtų informavusi apie šalutinius poveikius, tokiai procedūrai ji nebūtų ryžusis.

„Aš su botoksu nesu geriausia draugė, nesu apie jį skaičiusi. Aš nežinojau, kas bus, tai, jei būtų man ką nors pasakiusi, būčiau net nesileidus, nes čia raukšlių neturiu. Nesuprantu, kaip mane įkalbėjo tai padaryti. Matyt, ne iki galo turėjau savo nuomonę, gal buvo padaryta socialinių tinklų įtaka, kai visi tuos savo veidus badosi. Nežinau, ką kaltinti, save galiu tik apkaltinti, kad durnių durnė. Bet gera žinia, ta, kad po 2–4 savaičių tas botoksas turėtų išsivaikščioti ir nereikės man kalbant laikyti už smakro“, – kalbėjo Ieva.

Savo patirtimi pasidalijusi Ieva įspėjo kitas moteris apie tokių procedūrų šalutinius efektus ir ragino pasvarstyti, ar išties joms tokios procedūros reikia.

„Botoksas reikalingas tik tada, kai yra problema. Nesidarykite tokių nesąmonių, kai neturite problemų. Pavyzdžiui, aš čia neturėjau jokių raukšlių. Kam aš tai dariausi? Moralas toks – pagalvokite, ar jums to reikia“, – ragino Ieva Swan.

Injekcijos gali sukelti ne tik diskomfortą, bet ir žalą sveikatai

Vilniaus „Kardiolitos klinikų“ Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Karolis Gailius portalui 15min prieš kelerius metus pasakojo, kad botulino toksino injekcijos yra viena iš dažniausiai atliekamų raukšlių mažinimo procedūrų. Šios injekcijos gali būti naudojamos siekiant sumažinti raukšles, susiformavusias kaktos zonoje, aplink akis, smakro zonoje ar prie lūpų, lūpų kampučių pakėlimui ir kt. Kadangi atliekant botulino toksino injekciją blokuojamas nervinio impulso perdavimas iš nervinės galūnėlės į funkcinį organą – raumenį ar liauką, procedūra gali būti taikoma ir siekiant sumažinti galvos skausmų ir migrenos simptomus.

Anot specialisto, nors iš pirmo žvilgsnio šios grožio procedūros atrodo pakankamai paprastos, tačiau norint jas kokybiškai atlikti reikia baigti specialius mokslus ir turėti praktinių žinių. Anot K.Gailiaus, injekcijos gali sukelti ne tik diskomfortą ar kompleksus, bet ir žalą sveikatai.

„Medicininio išsilavinimo neturintys paslaugų teikėjai neturi pakankamai žmogaus anatomijos žinių, nėra susipažinę su visomis kraujagyslėmis ir nervų anatominėmis variacijomis ir negebės iš karto atpažinti procedūros metu atsiradusių komplikacijų“, – prieš kelerius metus portalui 15min sakė rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.

Kardiolitos klinikų nuotr./Karolis Gailius
Kardiolitos klinikų nuotr./Karolis Gailius

Pasak specialisto, kai botulino toksino procedūras atlieka nepatyrę ir reikiamo išsilavinimo neturintys grožio srities darbuotojai, didėja kraujagyslių embolijos (kraujagyslių užkimšimas kraujyje cirkuliuojančiomis dalelėmis), audinių infarkto, odos ir poodinių audinių nekrozės, veido audinių paralyžiaus ir apakimo rizika. Be to, gautas rezultatas gali neatitikti kliento lūkesčių ir atrodyti nenatūraliai.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas K.Gailius priduria, kad dažnai tenka sulaukti pacientų, prašančių pagalbos dėl po procedūros atsiradusių guzelių ir veido kontūro deformacijų. Tai liudija apie jas atlikusio žmogaus medicininių žinių trūkumą, negebėjimą parinkti tinkamo produkto konkrečiai sričiai bei nepatikimų ir iš abejotinų tiekėjų gautų produktų naudojimą, siekiant sumažinti procedūros savikainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas