Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieva Zasimauskaitė siūlo receptą Naujųjų metų šventės stalui: baklažanų suktinukai tiks ir veganams

Dainininkė Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė pasakoja, kad jos šventinis stalas atrodo kitaip nei dažno lietuvio. Sutikdama didžiąsias metų šventes atlikėja svečius vaišina vegetariškais patiekalais, išmano ji ir veganišką virtuvę. Švenčių stalui tinkamo veganiško patiekalo – baklažanų suktinukų – receptu ji dalijasi ir su 15min skaitytojais.
Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė
Ieva Zasimauskaitė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Bendraudama su 15min I.Zasimauskaitė-Kiltinavičienė pasakoja, kad šįmet didžiosios metų šventės jos namuose kiek kitokios nei įprastai.

„Pirmąkart per Kūčias visa šeima – ir mano, ir Mariaus tėvai – susirinko mūsų namuose, ir už šventinį stalą buvau atsakinga aš. Pamenu, pernai buvo daug lakstymo – tai pas mano, tai pas Mariaus mamą... Nepatogu. Todėl šįmet pranešiau, kad šventės vyks pas mane. Ir mamos apsidžiaugė – juk joms nieko ruoštis nereikėjo“, – šypsosi dainininkė.

Šventinį stalą ji paruošė ypač atsakingai. Žinia, kad tradicijos neleidžia per Kūčias valgyti mėsos, tačiau Ieva atsisakė ir žuvies, kiaušinių – juk ir ji, ir jos vyras Marius jau kelerius metus yra vegetarai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė ir Marius Kiltinavičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė ir Marius Kiltinavičius

„Ruošiau vegetariškus patiekalus – jokių silkių, jokios žuvies... Dar likus savaitei iki Kalėdų jau sėdau prie receptų ir galvojau, kuo gi tai pakeisti, kad visi liktų patenkinti. Prigaminau daugiau nei 12 patiekalų!“ – džiaugiasi.

Kiek kitokios šios šventės jai ir todėl, kad nepuošė Kalėdų eglės. „Pernai namuose puošėme eglę, bet aš labai negražiai papuošiau, – juokiasi Ieva. – Todėl mūsų namuose kalėdinės eglės šįmet nėra. Bet pas tėtį namuose papuošiau! O mūsų su Mariumi namuose vis tiek yra šventinė nuotaika – prikabinome lempučių.“

Per Kalėdas I.Zasimauskaitė-Kiltinavičienė skubėjo aplankyti močiutes – džiaugiasi, kad visi keturi seneliai tebėra gyvi, ir gera, smagu pas juos nuvažiuoti. Žinoma, ne tuščiomis, nors šįmet perdėm daug dėmesio dovanoms ji ir neskyrė.

„Tai vieni pirmųjų metų, kai visai negalvojau apie dovanas ir nesureikšminau, kokias jas gausiu, ar išvis gausiu. Tačiau aišku, kad pati pirkau dovanas – juk Kalėdos... Tik šįmet jos – nedidelės. Užtat iš visos širdies“, – tikina.

Dabar I.Zasimauskaitė-Kiltinavičienė ruošiasi Naujųjų metų šventei. Sako, ko gero, 2017-uosius pasitiks Kaune vyksiančiame renginyje „Naujieji metai kitaip“, kur nebus nė lašo alkoholio, vyks paskaitos, seminarai ir linksmybės.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Tačiau šios šventės dainininkė visai nesureikšmina: „Man Naujieji metai įvyksta tada, kai gaunu kokią naują pamoką. Naujieji metai man siejasi su nauja pradžia, o tokių mano gyvenime būna labai daug. Todėl ir Naujieji metai man įvyksta labai dažnai, o tikrosios Naujųjų metų sutikimo šventės aš nesureikšminu. Švenčiu ją todėl, kad visi švenčia. Bet jei nešvęstų niekas, tikrai negalvočiau, kur ta šventė pradingo.“

Tiems, kas Naujuosius metus žada sutikti namuose, ir patys rūpinsis vaišių stalu, I.Zasimauskaitė-Kiltinavičienė atskleidžia vieno iš savo mėgstamų, šventei puikiai tinkamo, patiekalo receptą – diktuoja, kaip gaminti baklažanų suktinukus su daržovėmis. Sako, tik ir veganams, ir vegetarams!

Baklažanų suktinukai su daržovėmis pagal Ievą Zasimauskaitę-Kiltinavičienę

Jums reikės:

  • Baklažanų
  • Morkų
  • Šaldytų žaliųjų žirnelių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Kalendros
  • Raudonėlių
  • Kario

„Plonomis juostelėmis supjaustytus baklažanus reikia apiberti druska ir palaikyti pusvalandį, kad jie suminkštėtų. Esant reikalui, galima palaikyti ir ilgiau. Baklažanams suminkštėjus, juos reikia nuplauti, kad nebeliktų sūrimo. Per tą laisvą pusvalandį pakepinkite daržoves – morkas, žirnelius, ką tik norite... Iš tiesų, bet kokias daržoves galima dėti. Galima ir varškę rinktis. Aš kepinu morkas ir šaldytus žirnelius, juos pagardinau prieskoniais – kariu, kalendra, druska, pipirais, raudonėliu. Šį įdarą reikia suvynioti į baklažanų juosteles ir viską pašauti į orkaitę. Kepkite, kol paruduos, apskrus – apie 20 minučių. Ir viskas, paruošta!“ – šypsosi Ieva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai