Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Igno Lelio ir Jono Nainio pokštas internete sukėlė pasipiktinimo audrą: kaltina nepagarba žmonėms

Pirmadienį socialiniame tinkle Jonas Nainys ir Ignas Lelys pasidalijo vaizdo įrašu, kuris internete sulaukė nemažai atgarsio. „Radistas“ draugui davė 100 eurų, kad jis kavinėje numestų šaltibarščius nuo stalo. Pasipiktinimas kilo nemažas, o žinomi vyrai apkaltinti nepagarba darbuotojams ir prasta įtaka sekėjams. Dėl šio „pokšto“ I.Lelys net sulaukė grasinimų.
Ignas Lelys, Jonas Nainys
Ignas Lelys, Jonas Nainys / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Ši istorija gali būti puiki pamoka, kaip vienas netinkamas sprendimas gali išplisti akimirksniu lyg virusas. Taip nutiko ir dviem draugams, kurių pokštas pavertė juos kritikos taikiniu.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip Jonas Nainys, pietaudamas su Ignu Leliu, staiga jam meta iššūkį. Paduodamas 100 eurų J.Nainys pasiūlo bičiuliui numesti šaltibarščius ant žemės, o paėmęs pinigus Ignas įvykdo užduotį. Tiesa, vėliau galima matyti, kaip Ignas pats tvarko ant žemės išpiltą sriubą.

Vis dėlto toks poelgis neliko nepastebėtas socialiniuose tinkluose. Dauguma jų sekėjų įsitikinę – toks elgesys parodo didelę nepagarbą ne tik padavėjams, bet ir maistui.

Komentatoriai atkreipė dėmesį, kad didelį skaičių sekėjų turintys pramogų pasaulio atstovai rodo blogą pavyzdį kitiems. Tikra tiesa, kad neretai net ir patys neįtikėčiausi „iššūkiai“ būna sektini. Klausta, kodėl žinomi žmonės neprisiima atsakomybės už tai, ką transliuoja savo sekėjams?

Žinomas influenceris Deividas Bendžius, išgarsėjęs žinomų žmonių parodijomis, taip pat sureagavo, teigęs, kad tokio poelgio nepateisina ir vertina kaip didelę nepagarbą, labai nejuokingu pokštu.

Asmeninio albumo nuotr./Deividas Bendžius
Asmeninio albumo nuotr./Deividas Bendžius

„Tai nepagarbu ir žema. Aš nesakysiu, kad reikia gerbti maistą, bet juk tu esi viešoje vietoje, tai kodėl reikia numesti maistą ant žemės, sudaužyti indus ir juoktis iš to? Žmonės ten dirba ištisą dieną, jie ir eis valyti šaltibarščius, o ne tu pats. Tai didžiulė nepagarba tai vietai, kurioje jie valgė“, – sakė D.Bendžius.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad vaizdo įrašas iš instagramo buvo labai greitai ištrintas. Anot Deivido, žinomi vyrai suvokė, jog tokio poelgio viešinti nereikėtų ne tik žinomam, bet ir paprastam žmogui.

„Kiekvienas mes turime galvą ant pečių, reikia atsirinkti, kokį turinį rodyti. Turi galvoti, ką dedi į viešumą. O žinomi žmonės neša labai didelę atsakomybę“, – sakė Deividas.

Paklaustas, ar šiuo atveju jo instagrame keliamus vaizdo įrašus taip pat būtų galima vertinti kaip netinkamą poelgį, jis sakė nenorintis veltis į diskusijas, tačiau pastebi skirtumą. Jo parodijos sekėjams sukelia šypsenas, o štai Jono ir Igno iššūkis, priešingai, buvo vertinamas neigiamai.

„Tai, kas buvo padaryta, yra tikrai negražu ir nereikia lyginti su humoru. Mano pasijuokimas iš influencerių nerodo nepagarbos, o, kai įkėliau instagrame vaizdo įrašą, kuriame kalbu apie šį judviejų poelgį, sulaukiau apie 400 komentarų. Visi man pritarė“, – sakė vaikinas ir pridūrė. – Reikia su galva galvoti, ką darome.“

Sulaukė grasinimų nužudyti

Tai, kad pokštas nebuvo gerai apgalvotas, Ignas Lelys ir Jonas Nainys suprato akimirksniu. Anot šaltibarščių lėkštę nuo stalo nušveitusio I.Lelio, jis kavinės darbuotojams ne tik padėjo susitvarkyti, bet ir paliko daugiau arbatpinigių. O tokį elgesį vadina tiesiog spontanišku pokštu.

Jis sutinka, kad poelgis nebuvo gerai apgalvotas, bet atkerta, kad pasaulyje nutinka kur kas blogesnių dalykų nei nuo stalo krentantys šaltibarščiai.

„Žmonės vieni kitus žudo, muša moteris. Suprantu, kad tai nėra gerai, bet manau, kad pasaulyje yra tikrai blogesnių dalykų, kodėl jūs nerašote, kai mes padedame vaikams, kai vežame jiems dovanas. Rašote tik apie blogus dalykus“, – atkerta I.Lelys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ignas Lelys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ignas Lelys

Paklaustas, ar prieš dalindamasis vaizdo įrašais jis apgalvoja, kokią įtaką jis gali daryti sekėjams, Ignas 15min teigė jaučiantis atsakomybę prieš žmones.

„Niekada nesišaipau iš kitų žmonių, nesikeikiu, nuogas nesifilmuoju. Gal taip ir buvo prieš 5 metus, bet dabar ne“, – kalbėjo I.Lelys.

Vaizdo įrašai buvo ištrinti vos jiems sulaukus kritikos strėlių, o Ignas vėliau viešai atsiprašė savo gerbėjų. Tačiau, kad ir kaip gailisi savo poelgio, jis sako sulaukęs grasinančių žinučių, žmonės rašė ketinantys su juo susidoroti.

„Nežinau ar čia logiška, kad išliejami tokie grasinimai. Man rašo, kad nužudys, papjaus už tai“, – 15min pasakojo Ignas.

Tiesa, pats vaikinas tikina pasimokęs iš savo klaidos. Ir nors ateityje iššūkių priimti nebijos, maisto daugiau nemėtys bei gerbs žmonių darbą: „Priklauso nuo situacijos, kažkokius iššūkius gyvenime vis tiek darysiu, bet dėl maisto ir padavėjų darbo, daugiau ne.“

15min susisiekus su Jonu Nainiu, jis sakė suprantantis, kad poelgis nebuvo gerai apgalvotas, vaikiškas ir spontaniškas. Žinomas vyras atkreipė dėmesį į svarbesnes problemas ir svarstė, kodėl žmonės neatkreipia dėmesio, kai daromi geri darbai.

„Tokia provokacija parodo, kas yra svarbu žmonėms, o žmonėms svarbu šaltibarščiai. Mūsų poelgis yra vaikiškas, neskoningas, beprotiškas, vieniems juokingas, kitiems nesąmonė. Sprendimas tikrai nėra geras. Vakar, kai sėdėjome kavinėje, pagalvojome: „O kas būtų? Padarykime tokią provokaciją, kurioje patys pasielgtumėme kaip vaikai. Šiandien mąstome kitaip“, – kalbėjo Jonas.

Mariaus Jovaišos nuotr./Dzūkijos krašto kostiumu pasipuošęs Jonas Nainys
Mariaus Jovaišos nuotr./Dzūkijos krašto kostiumu pasipuošęs Jonas Nainys

Žinomas vyras tikino tikrai nenorėjęs pasijuokti iš žmonių darbo ar maisto. Juk ir pats dirbo kelis mėnesius Amerikoje padavėju, sakė adekvačiai vertinantis ir suprantantis, kas vyksta pasaulyje.

„Nesu beprotis, kuris darytų tokias nesąmones kasdien. Tiesiog tai buvo kelių minučių vaikiškas protrūkis, iš jo pasijuokėme, viską sutvarkėme, atsiprašėme ir išėjome“, – pasakojo J.Nainys.

O ir patyčias jis vertina neigiamai, pats sako niekada nerašantis piktų komentarų, nekelia intrigų, dėl kurių atsidurtų pirmuose žiniasklaidos puslapiuose. Kalbėdamas jis svarstė, kad šiuo savo poelgiu galbūt tik parodė – visi esame netobuli, mokomės iš savo klaidų.

„Tai tik dar kartą parodo, kokį mes tobulą moralinį gyvenimą gyvename, vos padarę kokį nors sprendimą, iš karto išsiliejame. Turbūt žmonės yra visi tokie patys ir galbūt padarytų tokį poelgį, jei juokautų su draugais kokioje nors panašioje vietoje“, – įsitikinęs J.Nainys.

Šiandien jis net šiek tiek džiaugiasi sukėlęs tokią diskusijų audrą, atkreipęs dėmesį į žmonių veidmainiškumą, susiskaldymą: „Gaila, kai organizuojami labdaringi dalykai, tie visi moralės apimti žmonės, gyvenantys dorą gyvenimą dingsta. Kur jie tada, kai reikia tikros pagalbos?“ – klausė Jonas.

Žinomas vyras sako, kad šio vaizdo įrašo kelti į socialinius tinklus nevertėjo, užtektų pasijuokti tarpusavyje, ir atsiprašo visų, kuriuos įžeidė: „Bet jei tokios problemos, kaip šaltibarščiai, būtų vienintelė problema Lietuvoje, gyvenimas būtų tikrai skanesnis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas