Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkalintą moterį miuzikle vaidinanti Eglė Jackaitė: „Galiu juoktis ir iš sunkiausių situacijų“

Ketvirtadienį, kovo 22 dieną, muzikos klube „New York“ pirmą kartą Vilniaus publikai bus pristatytas pagal legendinį miuziklo „Čikaga“ muziką, motyvus ir šiandienines aktualijas sukurtas šou „(Ne)kalta meilė“. Jame pagrindinius vaidmenis sukūrė aktorė Eglė Jackaitė ir balerina Inga Briazkalovaitė. Kalinę miuzikle vaidinsianti E.Jackaitė teigia, kad skaudi jos asmeninė patirtis puikiai pasitarnavo kuriant šį personažą.
Spektaklio akimirka
Spektaklio akimirka / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Eglė Jackaitė

Aktorė pasakojo, kad idėja sukurti šį miuziklą kilo mergaitiško pokalbio metu.

E.Jackaitė
E.Jackaitė

„Norėjosi veiklos, kuri man leistų patirtį susieti su profesija. Išgyvenimų būta daug – visa žiniasklaida mirgėjo mano gyvenimo istorija. Nežinau, ar įmanoma labiau apsinuoginti, nei buvau apnuoginta. Esame trys moterys, kurios sugalvojo šį projektą – tai aš, Inga ir renginių organizatorė Audronė Umbrasienė. Šis mūsų darbas – lengvo žanro miuziklas, kabaretas, ir tikiuosi, kad žiūrovui jis patiks ir žiūrėdamas galės atsipalaiduoti“, – vylėsi Eglė.

Miuziklo aktorė ir prodiuserė E.Jackaitė teigė esanti veikli moteris ir nemėgstanti sėdėti sudėjusi rankų bei laukti, kada režisierius pasiūlys vaidmenį, todėl su draugėmis ir nusprendė sukurti šį miuziklą.

Mažylis pradėjo šaukti „mama!“ Vaikas labai jautriai sureagavo – dūmai, grotos ir mama taip liūdnai dainuoja, verkia.

Miuzikle „(Ne)kalta meilė“ iš viso pasirodys 11 artistų – profesionalūs šokėjai bei grupės „Tabasco“ dainininkas Gediminas Norvaišas. Šou bus pasakojama apie dvi moteris, kurios netikėtai atsiduria už grotų, tačiau nesusitaiko su sistema ir visomis priemonėmis stengiasi ištrūkti iš dvasinio ir fizinio kalėjimo.

Lietuvišką tekstą miuziklo dainoms sukūrė žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė. Pasak E.Jackaitės, Rūta, būdama moterimi ir mama, galėjo puikiai perteikti tai, ką neseniai įsisukusi į teismų maratoną išgyveno pati aktorė.

Per Šv.Valentino dieną miuziklas „(Ne)kalta meilė“ buvo pirmą kartą parodytas Klaipėdoje. Publikoje, tarp daugybės E.Jackaitės pažįstamų ir draugų, spektaklį stebėjo ir abu Eglės sūnūs. Moteris teigė, kad jausmingos ir net bauginančios spektaklio scenos jos jaunėlį ne juokais išgąsdino.

„Mažylis pradėjo šaukti „mama!“ Vaikas labai jautriai sureagavo – dūmai, grotos ir mama taip liūdnai dainuoja, verkia. Neįmanoma nereaguoti į tai, ką dainuoju – emocijos man veržiasi natūraliai. Tai nėra perskaityta istorija, tai yra patirta mano pačios gyvenime“, – kalbėjo aktorė.

Nors E.Jackaitė atliks sudėtingą ir dramatišką vaidmenį, tačiau moteris tvirtino, kad ruošimasis miuziklui jos labai neišvargino.

„Tai nėra toks sunkus vaidmuo, kad visą laiką raudočiau. Miuzikle yra ir aštrių skausmingų temų, tačiau jas netrukus keičia komiškos situacijos. Man pačiai labai smagu, kad iš sunkiausių situacijų aš galiu šypsotis, juoktis. Šis projektas man padeda į viską, kas buvo, pažvelgti visai kitu kampu. Net keista, kad man tai labai patinka. Tai – scena, tai nėra mano gyvenimas, nors tekstai jį puikiai atspindi. Artimieji prisipažino, kad jų klausant net šiurpai eina per kūną. Kodėl bėgti nuo to, kas buvo mano gyvenime? To neišbrauksiu. Einu į priekį ir esu laiminga. Dėkoju už tą patirtį, nes ji mane sustiprino, ji mane padarė tokią, kokia esu šiandien. Baisiausi dalykai mus verčia tobulėti, iš patirtų kančių įgyjam patirties. Esu dėkinga už visas emocijas – ir už geras, ir už blogas – tik tokiais momentais žinome, kad gyvename, kad einame į priekį, kad augame“, – kalbėjo aktorė.

Kostiumus miuziklo artistams sukūrė sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ ilgametė kostiumų dizainerė Aina Zinčiukaitė.

„Miuzikle bus gražūs kostiumai ir pačios gražiausios miuziklo „Čikaga“ dainos. Tikimės, kad mus šiltai priims ir Vilniaus publika, o spektaklį žiūrovai paliks laimingi ir besišypsantys“, – kalbėjo E.Jackaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Spektaklio akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Spektaklio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas