„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Indrė Burlinskaitė prabilo apie savo mitybą ir jos taisykles: „Nė vienas nesame šventuolis“

Nuomonės formuotojos ir grožio bei stiliaus ikonos Indrės Burlinskaitės stiprybė, elegancija ir moteriškumas socialiniuose tinkluose įkvepia daugelį jos sekėjų. Tačiau ne ką mažesnę dalį Indrės gyvenime užima ir kulinarija bei pomėgis gaminti. O dalimi savo receptų ji taip pat mielai pasidalina su visais tais, kurie ieško idėjų sveikesniam gyvenimo būdui.
Indrė Burlinskaitė
Indrė Burlinskaitė / Tomo Petrovskio nuotr.

Apie visa tai Indrė daugiau papasakojo TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“. Kaip įprasta laidos svečiams, Indrė vedėjai atskleidė savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, o iš jų sugalvojusi patiekalą, Ilona Juciūtė pagamino jį kartu su savo viešnia.

Laidoje paaiškėjo, kad Indrės pasirinkti ingredientai yra burrata sūris, pistacijos ir kvapnusis cinamonas. Iš šių produktų Ilona viešniai pasiūlė sukurti lengvą ir sveiką patiekalą – baklažanais, burrata ir soja pagardintus lęšius.

Tomo Petrovskio nuotr./Indrė Burlinskaitė ir Ilona Juciūtė
Tomo Petrovskio nuotr./Indrė Burlinskaitė ir Ilona Juciūtė

Begamindamos, Indrė ir Ilona pasinerė į šiltą ir moterišką pokalbį, kurio metu garsi moteris pasidalino ne tik savo mėgstamiausių ingredientų istorijomis, bet ir atskleidė daugybę gerų ir vertingų patarimų, susijusių su sveika mityba.

„Negali būti nieko nuostabesnio nei skanus ir geras maistas. Man maistas yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Būtent todėl aš nieko negaliu valgyti greitai ir prabėgomis. Man valgymas yra tarsi ritualas, kuriuo aš mėgaujuosi. Grįžusi namo su maisto pirkiniais, visada išlauksiu ir pirmiau apsitvarkysiu namus bei jame esantį bardakėlį, ir tik tada eisiu gaminti. O pasigaminusi tą patiekalą ir jį gražiai pasiserviravusi, valgysiu jį su pasimėgavimu“, – savo valgymo įpročiais dalinosi I.Burlinskaitė.

Bet kodėl Indrės trejetuke dominuoja tokie skirtingi ingredientai kaip burrata sūris, pistacijos ir cinamonas? Anot Indrės, visi trys produktai jos gyvenime atsirado tam tikrais gyvenimo etapais. O cinamoną ji pamilo dar vaikystėje.

„Dievinu cinamoną, cinamonines bandeles ir viską, kas yra su šiuo prieskoniu. Tas cinamono kvapas yra tiesiog nerealus. Apskritai, man daugelis patiekalų visada asocijuojasi su vaikyste ir mamos gamintais patiekalais. Cinamonas man primena mamos greitą obuolių pyragą, kurį ji kepdavo, kai dar gyvenome Alytuje. Tas pyragas buvo su labai daug cinamono, todėl ir dabar užuodusi šį prieskonį, aš iškart prisimenu tą skanumyną“, – prisiminimais dalinosi laidos viešnia.

Tomo Petrovskio nuotr./Patiekalas
Tomo Petrovskio nuotr./Patiekalas

Tuo tarpu burrata sūris ir pistacijos į jos gyvenimą atkeliavo kur kas vėliau – ragaujant vis įvairesnius ir įdomesnius skonius.

„Nepamenu, kaip atradau pistacijas, bet turbūt jų pirmą kartą paragavau kokiame nors torčiuke ar leduose. Už pastaruosius, beje, turbūt nėra nieko tobulesnio... Na, o burrata mano gyvenime atsirado tikrai neseniai. Iš pradžių nė nežinojau, kad toks sūris egzistuoja. Tačiau, vos jo paragavusi, supratau, kad tai taps mano TOP produktu. Salotos, pica, sumuštinukai su burrata – dievinu absoliučiai viską! Burrata yra tas produktas, kurį galiu valgyti kasdien“, – atviravo garsi nuomonės formuotoja.

Niekam ne paslaptis, kad socialiniuose tinkluose I.Burlinskaitė dažnai dalijasi savo ir vyro Liudo mitybos ypatumais, įvairiais patiekalų receptais bei sveikos gyvensenos paslaptimis. Tačiau laidoje moteris atskleidė, kad ir jų gyvenimuose bei mityboje pasitaiko tam tikrų lengvų nuodėmių.

„Aš labai mėgstu gaminti, o – ypatingai desertus, nes tuomet galiu juos labai gražiai paserviruoti lėkštėje. Maistui išranki nesu, bet negaliu pakęsti salierų – jų niekada niekur nenaudoju. Žinoma, su vyru stengiamės gyventi ir valgyti sveikai, todėl ir kuriame turinį apie sveiką gyvenimo būdą. Mūsų paskyrose galima rasti sveikesnių patiekalų variantų ir alternatyvų, tačiau negaliu sakyti, kad ten viskas yra visiškai sveikuoliška. Nė vienas nesame šventuoliai ir visi mėgstame kartais pavalgyti tai, ko nereikėtų“, – kalbėjo Indrė. ​

 Tomo Petrovskio nuotr. /Indrė Burlinskaitė-Vaisieta
Tomo Petrovskio nuotr. /Indrė Burlinskaitė-Vaisieta

​Indrė laidoje prisipažino esanti didžiulė smaližė, todėl atsispirti įvairiausiems desertams jai yra sunkiausia. Tačiau, anot jos, yra vienas būdas, kuris visada padeda skanėstų suvalgyti šiek tiek mažiau.

„Mūsų namuose egzistuoja viena problema – jei ten bus saldumynų, aš juos visus suvalgysiu... Dabar, kai nuvykstu į parduotuvę ir noriu kažko labai saldaus, nueinu ir pasiimu kokius keturis saldainiukus. Būna labai juokinga stovėti prie kasos su tuo pustuščiu maišiuku, nes iškart galvoju, ką apie mane mano pardavėja... Bet aš noriu pasiimti tik tiek, kiek galiu sau leisti“, – pasakodama juokėsi I.Burlinskaitė.

„Virtuvės istorijos“, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs