Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indrė Stonkuvienė – apie ligoninėje praleistą vaikystę, dietas ir receptą iš „Barbės“ žurnalo

Įvairių socialinių iniciatyvų autorė, „IS agency“ įkūrėja“ ir nuomonės formuotoja Indrė Stonkuvienė savo charizma, drąsa ir pozityvumu žavi didelį būrį gerbėjų, o savo kulinariniais sugebėjimais – ir socialinių tinklų sekėjus. Jau šį šeštadienį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ garsi moteris prisipažins, kad sau leidžia valgyti viską, tačiau daro tai su saiku.
Indrė Stonkuvienė
Indrė Stonkuvienė / Tomo Petrovskio ir Katažynos Polubinskos nuotr.

Jau šį šeštadienį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ garsi moteris prisipažins, kad sau leidžia valgyti viską, tačiau daro tai su saiku.

Kaip ir visi svečiai, Indrė laidos vedėjai atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių Ilona Juciūtė turės sugalvoti receptą ir pagaminti jį su laidos viešnia.

„Iš šono gali atrodyti, kad mėgstu miksuoti tarpusavyje nesuderinamus dalykus. Juokinga, bet Kūčios ir Kalėdos pas mane vyksta visus metus, nes vienu metu galiu valgyti ir tai, kas saldu, ir tai, kas sūru. Aš labai mėgaujuosi valgymo procesu, todėl jei valgau, turiu valgyti labai skaniai“, – apie savo mitybos įpročius pasakos I. Stonkuvienė.

Kad Indrė mėgsta ne tik skaniai pavalgyti, bet ir geba puikiai gaminti, bus galima įsitikinti jau nuo pat laidos pradžios. Moteris ne tik atskleis, kaip lepina šeimą, bet ir papasakos apie metodą, kuris padės išmokti valgyti bei gyventi sveikiau.

Tomo Petrovskio nuotr./Indrė Stonkuvienė
Tomo Petrovskio nuotr./Indrė Stonkuvienė

„Virtuvė yra ta vieta, kur visi susiburia, todėl ten aš tikrai praleidžiu didelę dienos dalį. Dažnai savaitgaliais šeimai kepu pyragą, o šiuo metu mano firminis desertas – burnoje tirpstantis šokoladinis braunis. Jis yra sveikesnis, nes vietoj cukraus naudoju juodąjį šokoladą“, – pasakos žinoma moteris.

Tiesa, ji laidoje primins ir tai, ką daugelis pamiršta – iš tiesų nėra nesveiko produkto. Yra tik nesveikas jo kiekis.

„Apie kažkokias griežtas dietas ir išvaizdos pokyčius žmonės dažnai galvoja klaidingai. Juokinga sakyti, kad nuo šiol nebevartosite cukraus, nes taip greitai jo atsisakyti tikrai nepavyks. Būtent tada pas mus įsijungia atvirkštinė reakcija, kuri priverčia to cukraus norėti dar labiau. Pavyzdžiui aš, kad galėčiau kažkokių pokyčių tvirtai laikytis, turiu juos prisijaukinti iš lėto. Svarbu sau kelti įvairiausius iššūkius, nes tuomet tu bandai, augi ir keitiesi. Kiekviena maža pergalė skatina vidinį augimą“, – mintimis dalinsis laidos viešnia.

Indrės Stonkuvienės renginys Alytuje
Indrės Stonkuvienės renginys Alytuje

Kalbėdama apie savo namų virtuvę, firminius patiekalus ir dalindamasi mintimis apie sveiką gyvenseną, Indrė laidoje papasakos ir apie savo TOP ingredientų trejetuką, kurį taip beprotiškai dievina.

Pasak moters, sūris ir kakava atkeliavo iš jos vaikystės, kurios didelę dalį ji praleido ne namuose, o ligoninėje...

„Galbūt tai pasakoju nedažnai, bet savo vaikystę ir didžiąją jos dalį aš praleidau ligoninėje... Kakava man labai asocijuojasi su tais ligoninės pavakariais, kuomet ją užuodęs suprasdavai, kad ligoninėje praėjo dar viena diena ir joje būti liko vis mažiau. Prisimenu ir ligoninės sumuštinius su daug sviesto ir geltonu sūriu...“ – kalbės moteris.

Pokalbyje su Indre tikrai netrūks ir juoko, linksmų virtuvės istorijų bei kurioziškų situacijų. Moteris laidoje pasidalins ir nuotaikinga istorija, kai su dukra Cecilija bandė iškepti keksiukus pagal „Barbės“ žurnalo receptą...

Dariaus Kučio nuotr./Indrė Stonkuvienė
Dariaus Kučio nuotr./Indrė Stonkuvienė

„Niekada negaminkite ir nesivadovaukite receptais iš „Barbės“ žurnalo. Neprisimenu, kokia buvo šventė ar projektas, bet Cecilijai reikėjo iškepti keksiukus, todėl nusprendėme tai padaryti dviese. Iš pirmo žvilgsnio, tie ingredientai buvo neblogi: bananai, cukrus, kiaušiniai ir miltai. Bet labiausiai mane nustebino druskytė. Ten buvo parašyta, kad tos druskos reikia dėti tikrai ne vieną valgomąjį šaukštą. Galvojau, kaip įdomu, kad į desertą reikia dėti tiek druskos, bet jei „Barbės“ žurnalas rašo – vadinasi, žino. Tačiau, kai Cecilija atsikando to keksiuko, iškart susiraukusi ėmė šaukti: „O Dieve, mama, kaip sūru!“. Su lydytu šokoladu bandžiau situaciją ištaisyti, bet tikrai nepadėjo“, – juoksis I.Stonkuvienė.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais