Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ineta Stasiulytė ir Nerijus Gadliauskas per klaidą išsinuomojo tą patį butą: „Istorija atrodo kaip utopija“

„Teatras man yra skaniausias patiekalas, kuriuo gali mėgautis kasdien. Jis man leidžia numalšinti ryšio su žiūrovais alkį, kurį jaučiu kurdamas filmus“, – sako kino režisierius Justinas Krisiūnas, šią savaitę pristatantis naują savo darbą teatre – vienos dalies komediją „Mano namai“.
Ineta Stasiulytė ir Nerijus Gadliauskas
Ineta Stasiulytė ir Nerijus Gadliauskas

Spektaklis „Mano namai“ – antrasis iš kino filmų „Širdys“, „Dėdė Rokas ir Nida“, „Vyras už pinigus“, „Draugų lažybos“ pažįstamo režisieriaus darbas teatre. Pirmoji J.Krisiūno komedija „Dideli pinigai“ žiūrovų buvo pasitikta pilnutėlėmis salėmis.

„Kurdamas kino filmus jaučiu, kad ryšys su žiūrovais kino salėje trunka tik akimirką, teatras yra visai kas kita. Po spektaklio „Dideli pinigai“ nebuvo jokios abejonės, kad teatro noriu daugiau“, – sako režisierius ir priduria naujojo spektaklio sėkme taip pat neabejojantis. Ypač po to, kai kvietimą vaidinti spektaklyje priėmė aktoriai Ineta Stasiulytė ir Nerijus Gadliauskas.

 Ineta Stasiulytė ir Nerijus Gadliauskas
Ineta Stasiulytė ir Nerijus Gadliauskas

„Mano namai“ pjesė spektaklio žiūrovus įkelia į butą, kurį per klaidą išsinuomoja tie patys žmonės. Į naujus namus įsikrausčiusi, vyrais nusivylusi civilinės teisės advokatė Rūta, kurią vaidina I. Stasiulytė, netikėtai išgirsta, kad kažkas atrakina jos namų duris. Pasirodo, tą patį butą išsinuomojo ir ką tik apie žmonos išdavystę sužinojęs baldininkas Tomas – aktorius N.Gadliauskas. Be kita ko, jis visiškai tikras, kad šie namai priklauso tik jam.

Nekilnojamojo turto agentūros autoatsaklis nuomininkams praneša, kad susisiekti su jais bus galima tik po ilgojo savaitgalio. Neturintys kur dėtis Rūta ir Tomas mėgina atrasti būdą, kaip tą savaitgalį išgyventi. Tačiau viskas nėra taip paprasta! Pirmoji diena naujuose namuose virsta tikra kova – nesusitarimai dėl taisyklių, juokingi bandymai dalytis erdve ir kas minutę auganti įtampa.

 Ineta Stasiulytė
Ineta Stasiulytė

„Mūsų istorija iš pirmojo žvilgsnio atrodo visiška utopija, – na, kaip gali du žmonės išsinuomoti tą patį butą ir dar ištverti jame dvi paras? Tai spektaklis apie gyvenimo patirtį sukaupusius ir savo meilės labirintuose pasiklydusius žmones, kurie bando išspręsti egzistencinį klausimą: ar gali vyras ir moteris, mylėdami vienas kitą, laimingai nugyventi savo gyvenimą? – svarsto režisierius ir atskleidžia savo pagrindinį tikslą – pakurstyti žiūrovų širdyje seniai užgesusius meilės laužus. Būtų smagu, kad jie prisimintų nuostabias akimirkas, kai meilė buvo labai stipri, kai atrodydavo, kad skraidai, o ne gyveni.

J.Krisiūnas savo spektaklio aktorius – I.Stasiulytę ir N.Gadliauską vadina supertalentais. Stebėdamas, kaip jie dirba, režisierius sako supratęs, kodėl žiūrovai juos dievina. „Abu savo profesijai atsidavę 100 procentų, o kartais – ir net daugiau. Atrodo, kad kasdien darbe jie išnaudoja savo supergalią“, – giria režisierius ir prideda, kad tarp aktorių per repeticijas užsimezgusi nuoširdi, atvira kūrybinė chemija padėjo sukurti komediją, kuri, tikisi, ilgam išliks žiūrovų atmintyje. Būtent dėl to „Mano namai“ režisierius drąsiai laukia premjeros – padaryta viskas, o gal ir dar daugiau.

Nerijus Gadliauskas
Nerijus Gadliauskas

„Teatre viskas vyksta gyvai, atmosfera čia tokia dinamiška, kad kartais aktoriai netgi pamiršta savo tekstus ir improvizuoja, atrodo, personažų istorijas jie išgyvena čia ir dabar, o tai dar labiau sustiprina emocijas, gimsta unikalus ryšys tarp žiūrovų ir atlikėjų. Kiekvienas pasirodymas tampa improvizacija, kurioje kiekvienas žiūrovas gali tapti antruoju režisieriumi, kuriančiu spektaklio atmosferą“, – apie kūrybos procesą pasakoja J.Krisiūnas ir priduria, kad spektkalis skirtas visiems, kurie ieško tikrų jausmų ir emocijų.

Nors spektaklyje yra daugybė komiškų situacijų, režisierius žada, kad jis nebus banalus, o žiūrovams bus lengva susitapatinti su tuo, kas vyksta už uždarų durų. „Tikrai bus scenų, kuriose jums gali pasidaryti šiek tiek nepatogu, greičiausiai, pajusite šalia sėdinčio artimo žmogaus bakstelėjimą alkūne – čia juk tu! Ir tu taip elgiesi! Galiausiai, mes visi juk norime išsvajotos, tobulos, į kosmosą skraidinančios meilės!“ – sako J. Krisiūnas ir priduria, kad komiška drama neabejotinai užgaus jautrias žmogaus stygas ir, labai gali būti, grįžę namo po spektaklio jie kris į lovą ir pasiners į pačią aistringiausią savo gyvenimo naktį.

Komiška vienos dalies komedija „Mano namai“ – nuo spalio 17 dienos Telšiuose, Panevėžyje, Jonavoje, Vilniuje, Marijampolėje, Kaune, Utenoje, Rokiškyje, Plungėje, Šilutėje, Klaipėdoje, Mažeikiuose, Šiauliuose, Biržuose, Alytuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito