Inga Paksaitė-Stumbrienė: „Mano vyras yra geresnis kulinaras nei aš“

Verslininkų Ingos (28) ir Aivaro (29) Stumbrų šeima – rodos, viena iš neišskiriamų žinomų porų. Tiek vakarėliuose, tiek ir dizainerių kurtų drabužių kolekcijų pristatymuose nuolatos kartu pasirodantys Stumbrai vienas kitą papildo ir virtuvėje. Tiksliau tariant, Aivaras vadovauja gamybai, o Inga iš vyro semiasi kulinarinės patirties.
Inga ir Aivaras Stumbrai
Inga ir Aivaras Stumbrai / Viganto Ovadnevo nuotr.

Prieš savaitę apsilankiusi „Virtuvės mitų griovėjų“ išleistos knygos „7 ingredientai“ pristatyme Inga atvirai pripažino, kad Aivaras virtuvėje sukasi dažniau ir šį, daugeliui atrodytų moterišką, darbą atlieka kur kas geriau nei ji.

„Man geriausias kulinaras yra mano vyras, nes jis ne tik labai skaniai gamina, bet ir puikiai žino mano skonį. Iš tiesų jis yra puikesnis ir geresnis kulinaras nei aš pati. Jis dažnai eksperimentuoja gamindamas, o po to aš jo klausiu kaip jam tai pavyko pagaminti, užsirašau ir tik tada pati gaminu“, – atviravo Inga.

Moteris pripažino, kad valgio gaminimas nėra jos aistra, tačiau prievolės gaminti ji taip pat nejaučia. Kita vertus, du poros mažyliai – Estela (6) ir Gabrielius (2) – tarsi įpareigoja Ingą ne tik verslu rūpintis, bet kartais, nori ar nenori, ir prie puodų paplušėti.

„Štai vienas medžiotojas draugas nušovė elnią ir dabar, aš įsivaizduoju, maždaug porą savaičių valgysime ir gaminsime žvėrienos patiekalus“, – prasitarė moteris. Tačiau negalvokite, kad Ingos ir Aivaro meniu visuomet toks netradicinis. Moteris pripažino, kad dažniausiai šeimoje jie gamina įprastus patiekalus, o tarp mėgiamiausių – įvairios salotos, vištiena, obuolių pyragas su ledais arba grietinėle.

Inga pripažino, kad jos mama dėl laiko stygiaus „nėra didelė virėja, kuri diena iš dienos gamintų ir naujus receptus atrastų“. O ir ji sumaniusi paruošti pietus ar vakarienę šeimai dažniausiai nėra linkusi eksperimentuoti ir mielai remiasi kitų kulinarų išrastais šedevrais.

„Aš gamindama visą laiką vadovaujuosi receptais, nes esu tiksliukė ir virtuvėje neeksperimentuoju. Jei kulinarai ir eksperimentuoja savo knygose, tada aš vadovaujuosi jų improvizacija. Šiaip pasikliaunu receptu, nes noriu gauti būtent tąž rezultatą. Dažniausiai pavyksta labai gerai. Matot, aš labai nuosekliai proporcijas parenku ir seku eigą.Kuomet gaminu, tikrai gaminu su meile, bet, kaip jau sakiau, visuomet remiuosi receptais, kad nebūtų jokių netikėtumų. Pavyzdžiui, porą valandų stengiesi ir patiekalas nepavyksta“, – savo įgūdžiais virtuvėje dalinosi Inga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų