Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Internautai pasipiktino „Auksinio proto“ žaidimo klausimu: laidos kūrėjai nieko bloga neįžvelgia

Penktadienį per LRT televiziją rodomo projekto „Auksinis protas“ metu žiūrovai televizijos ekranuose išvydo netikėtą klausimą, kuris priminė apie Sovietų Sąjungos simboliką. Socialiniuose tinkluose kilo diskusijos, aptarinėjama, ar tikrai laidos kūrėjai nepadarė klaidos, įtraukdami tokią užduotį.
Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas
Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas / „Auksinio proto“ nuotr.

Projekto „Auksinis protas“ metu, pirmojoje laidos dalyje, vedėjas Andrius Tapinas paklausė: „Kokios spalvos nebuvo Lietuvos Sovietų Socialistinės Respublikos vėliavoje?“

Akylesniems žiūrovams šis klausimas nepraslydo pro akis. Netrukus socialiniuose tinkluose buvo pradėta dalintis stop kadru, kuriame įamžinta ši laidos metu pateikta užduotis. Šalia nuotraukos internautai rašė grotažymes #SvetimaGėda bei klausė: „Kas toks „protingas“ sudarinėja klausimus?“, „Kaip tokius bajerius suprasti?“

Stop kadras/„Auksinis protas“
Stop kadras/„Auksinis protas“

15min susisiekus su vienu iš laidos kūrėjų Arūnu Valinsku ir pasiteiravus, kodėl buvo nuspręsta įtraukti tokį klausimą, jis teigė jame neįžvelgiantis nieko bloga.

„Tai elementarus klausimas, Lietuvos istorija, kurią mes turime žinoti, vien tam, kad ji nepasikartotų“, – 15min sakė A.Valinskas.

Jis taip pat teigė, kad tai yra ne pirmas kartas, kai žaidimo metu užduodami tokio tipo klausimai, susiję su Lietuva, jos istorija ir žmonėmis.

„Mes įtraukiame daug klausimų, kurie yra susiję su Vokietija, Adolfu Hitleriu, Stalinu. Tai yra istoriniai veikėjai, mes nuo jų niekur nepabėgsime. Jei kas nors čia įžvelgia kažkokį sąmokslą, man labai gaila. Tikrai nenorėjome nieko pademonstruoti. Mums būtų gerai pamiršti šią vėliavą, bet reikia žinoti, kad tokia buvo“, – sakė A.Valinskas.

Jis taip pat pridūrė, kad kilusi diskusija bei pasipiktinimas yra laužta iš piršto ir patarė kreiptis į Andrių Tapiną, kuris yra šio klausimo sudarytojas, tačiau kol kas su juo susisiekti nepavyko.

15min primena, kad kiekviename „Auksinis protas“ žaidime šešiems dalyviams tenka atsakyti apie 150 klausimų iš pačių įvairiausių sričių.

„Mes su Andriumi esame šio žaidimo autoriai. Jis nėra pirktas. „Auksinis protas“ yra kurtas čia ir dabar, būtent lietuviams, tiems, kurie domisi intelektiniais žaidimais, kad jie turėtų savęs vertą produktą televizijoje. Labai džiaugiuosi, kad tai yra LRT televizija“, – anksčiau yra sakęs A.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas