Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinės žvaigždžių išpažintys žurnale „Žmonės“ – minint Pasaulinės psichinės sveikatos dieną

„Buvo sunku pripažinti, kad man reikia pagalbos“, – atviravo specialaus, emocinei sveikatai skirto, žurnalo „Žmonės“ numerio viršelio herojė Karolina Meschino. Itin nuoširdžiam interviu nuomonės formuotoja ryžosi norėdama sugriauti stereotipus, supančius psichinę sveikatą, ir palaikyti išgyvenančius tą patį, ką ir ji.
Naujas „ŽMONĖS“ numeris
Naujas „ŽMONĖS“ numeris

„Lengva savyje atrasti empatijos kitam, kai jo liga fizinė, bet susirgus sielai mums prireiks darbo ir kantrybės. Nenuostabu – sudėtinga suprasti dalykus, kurių nematyti išorėje, sunku suvokti, kad net itin sėkmingas žmogus viduje kasdien kariauja karą, kurio niekas nemato. Tad Pasaulinės psichinės sveikatos dienos proga pakvietėme šalies žvaigždes atviro pokalbio, nes tik kalbėdamiesi nepatogiomis temomis atsikratysime gėdos ir paslapties šleifo“, – sako „Žmonių“ vyr. redaktorė Dovilė Lebrikaitė.

Dovilė Lebrikaitė
Dovilė Lebrikaitė

Specialaus numerio viršelį papuošusi Karolina, sekėjų akimis, gyvena pavydėtiną gyvenimą: pavyzdinga šeima, sėkmingas verslas, neįtikėtinas populiarumas, stilingi namai ir, regis, niekada nesibaigiančios kelionės... Tačiau pati svarbiausia Karolinos kelionė pastaraisiais metais buvo sveikimo – jai diagnozuoti mišrus nerimo sutrikimas ir pykčio priepuoliai.

Populiariausia Baltijos šalyse influencerė ryžosi atviram pokalbiui apie tai, ką reiškia kovoti su emocinės sveikatos bėdomis, būnant viešu asmeniu. „Kartais atrodė, kad galbūt tik amžinąjį atilsį Agnė Jagelavičiūtė būtų mane supratusi ir paguodusi. Su Agne esame turėjusios labai reikšmingų pokalbių, ji dažnai mane įkvėpdavo – jaučiau, kad esame panašios“, – interviu prisipažįsta Karolina.

Tuo tarpu teatro ir televizijos aktorius Jurgis Damaševičius prabilo apie tai, kokius pragaro ratus teko pereiti, kad išbristų iš alkoholizmo liūno. Apie tai, kaip jis pats daug kartų kėlėsi ir vėl krito – kaip jį, pasiekusį dugną, aplinkiniai ištraukdavo, o šis paslapčia išgerdavo buteliuką kvepalų... Jau kelerius metus blaivų gyvenimą gyvenantis Jurgis sako: „Kas skaitys šitą straipsnį, tegu žino, kaip nuostabu yra blaivybė – išlipus iš alkoholinio marmalo, sugrįžta suvokimas, kaip gera gyventi.“

Dar vienas leidinio herojus – kovotojas Dovydas Rimkus-Rimkenzo, besikaunantis ne tik ringe, bet ir kasdienybėje – jį kamuoja emocinis valgymas. Nors istorijos apie į desertą iškeistas bokso pirštines gali nuskambėti komiškai, Dovydas patikina – iš tiesų visai juokinga, kai vienintelis dalykas, apie kurį pajėgi galvoti, yra maistas. „Kokia tokio gyvenimo prasmė?“ – sunkiausiomis akimirkomis savęs klausdavo jis.

Taip pat emocinei sveikatai dedikuotame numeryje – interviu su aktore Egle Jackaite, jau penkerius metus savanoriaujančia Pagalbos moterims linijoje, pažintis su laimės ekonomikos eksperte Viktorija Starkauskiene, spėjusia įsitikinti, kad net laimę tyrinėjantys žmonės ne visada ją atranda, dizainerės Jurgitos Januškevičiūtės susikurti meditacinio labirinto ritualai ir dar daugiau.

„Esu dėkinga, kad visi šie žmonės sutiko pasidalyti savo skaudžiomis patirtimis su mūsų skaitytojais, o kritusiems į emocinę duobę suteikė bent šiek tiek vilties dėl šviesesnės ateities. Nes kartais tiek ir tereikia – žinoti, kad tuos sunkumus išgyveni ne vienas“, – sako vyr. redaktorė D.Lebrikaitė.

Specialusis „Žmonių“ numeris prekybos taškuose – nuo spalio 10 d. Portalo Žmonės.lt prenumeratoriai jį gali skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas