„Kurdama televizijos projektą „Lietuvos Kolumbai“, per dvejus metus aplankiau 18 šalių. Keičiasi valstybės, laiko juostos, klimatas, maistas. Kartais suspėdavau tik lagaminus persipakuoti ir vėl į orą. Streso tikrai daug, nes esi atsakinga už viską. Tuomet valgai tai, ką nugriebi turguje, gatvėje, bet kur, kur filmuoji. Būna pusryčiauji saulei tekant, pietauji – jau po laidos. Grįžus į vėžes, skrandis ir žarnynas ima ir pradeda siųsti keistus signalus“, – pripažįsta Edita.
Kaip ir kiekvienos moters, Editos gyvenime ryškių svorio pokyčių yra buvę ne vienas, rašoma pranešime spaudai.
„Pirmuosius du vaikus pagimdžiau jauna. Tuomet gyvenimas be patogumų padėjo tapti lieknesnei nei prieš nėštumą. O štai gimus trečiajam sūnui, buvau jau trisdešimt trejų metų. Svoris ėmė augti tarsi iš oro, gyvenimas nurimo, pasikeitė medžiagų apykaita ir nepastebimai „pasitaisiau“ kokiais vienuolika kilogramų“, – šypsosi žinoma moteris.
TV laidų vedėja kelis sykius svorį bandė mesti specialiai. „Išbandžiau visokius metodus, bet stebuklų nėra. Mano skrandis nėra labai jautrus, tačiau kai patyriau stiprų stresą – jis ėmė streikuoti. Laimei, po pusmečio viskas susitvarkė“, – atvirauja Edita Mildažytė.
Pasak moters, šiandien savo mitybą ji pritaikė gyvenimui, o ne gyvenimą – mitybai.
„Dėl kasdienybės tempo, negalėčiau valandomis ruošti maistą ar valgyti tik tam tikrus produktus. Esu valganti viską ir pagal aplinkybes keičiu mitybos įpročius. Jei jau visai riesta, nuvažiuoju į kolonėlę ir suraitau dešrainį su visais padažais. Po to jaučiuosi kaip surijusi „pampersą“, tada gelbsti augalinės kilmės virškinimo fermentai“, – nuoširdžiai kvatoja Edita.
E.Mildažytė pranešime spaudai teigia, kad ji renkasi tuos fermentus, kurie yra iš Aspergillus grybų. Kuo fermentų daugiau, tuo geriau suvirškinamos įvairios maisto rūšys: baltymai, riebalai, angliavandeniai, net ląsteliena.
„Man tinka labiausiai fermentų derinys, kuris yra natūralus“, – pastebi TV projektų vedėja.
„Vartodama įsitikinau, kad būtent šis derinys man yra išsigelbėjimas. Vienas iš augalų, pvz., eleuterokokas kartu su augaliniais fermentais yra pritaikytas virškinimo sutrikimams, esant stresinėms situacijoms, kuriose atsiduriu pakankamai dažnai“, – pranešime spaudai sako moteris.
Kalbėdama apie mėgstamus maisto produktus, Edita sako su malonumu valganti mėsą, žuvį ir daržoves. „Dar patinka kai kurie vaisiai. Visai nevalgau ryžių, makaronų, baltų miltų. Nemėgstu ir kruopų – nebent perlines agurkinėj sriuboj. Todėl manęs visai nežavi italų virtuvė. Mama mia!“ – juokiasi Edita.
Televizijos veidas prisipažįsta, kad nemėgsta ir uogų. „Valgau tik agrastus ir slyvas, o štai šaltibarščius galiu valgyti kasdien ir tik juos. Dar alpstu nuo ridikėlių ir raugintų kopūstų. Taigi, ne itin gurmaniškas vaizdelis, ar ne?“ – šmaikštaudama klausia TV laidų kūrėja.
Jei nenešu sunkių daiktų, nesinaudoju liftu. Lipu laiptais ir į 8, ir į 10 aukštą. Dukart per savaitę specialiai nueinu savo 7–10 kilometrų, naudojuosi masažistės paslaugomis.
Edita Mildažytė sako, kad šiandieninę išvaizdą ir būseną padeda palaikyti aktyvus gyvenimo būdas.
„Kai galiu eiti – niekada nevažiuoju. Jei nenešu sunkių daiktų – nesinaudoju liftu. Lipu laiptais ir į aštuntą, ir į dešimtą aukštą. Du kartus per savaitę specialiai nueinu savo 7–10 kilometrų, naudojuosi masažistės paslaugomis. O, kad dažniau matyčiausi su dukra, dukart per savaitę kartu su ja ir marčia eisiu mankštintis pas kineziterapeutą. Štai ir visa paslaptis“, – plačia šypsena pokalbį užbaigia charizmatiškoji Edita Mildažytė.