Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Jankevičiaus „Nesiaukite Live“ metu nuskambėjo nauja V.Bareikio daina: „Tai bus hitas!“

„Nesiaukite live“ su Justinu Jankevičiumi vasaroti persikėlė į pajūrį. Vasarą ir renginius atidarę Kaune, dabar jie žiūrovus sukvietė į Palangą, kur „Kablyje“ pirmasis internetinės humoro laidos svečias buvo režisierius, aktorius, muzikantas, kompozitorius Vidas Bareikis. Šou metu netruko pokštų, prisiminimų ir, žinoma, muzikos. Čia nuskambėjo net kelios premjeros.

Šiltas ir gražus Joninių dienos vakaras sutraukė į renginį išties nemažai žiūrovų, kurie audringai pasitiko tiek J.Jankevičių, tiek jo svečią V.Bareikį.

„Nesiaukite“ – interaktyvus pokalbių šou, kurio metu pašnekovai su J.Jankevičiumi dalijasi jau girdėtomis, bet galbūt perpasakotomis naujai, arba dar niekur neskambėjusiomis istorijomis.

Pirmojo pokalbio Palangoje metu J.Jankevičius pirmiausia pasiūlė Vidui pasikeisti kepurę – esą ne tokios populiariausios Palangoje: buvo nupirkęs skrybėles abiem, nors jau netrukus turėjo pripažinti, kad abu atrodo su jomis gerokai ne kaip.

V.Bareikis atvirai pasakojo, kad Palanga daug metų buvo jam itin artima – nes čia gyvena jo buvusios žmonos Jurgos Šeduikytės mama. „Buvau iš tų, kurie galėjo girtis, kad turi kur važiuoti į Palangą“, – juokėsi jis, papasakojęs ir dar paauglystės laikų nuotykius, kai į šį pajūrio miestą atvažiavo savarankiškai pirmąkart.

Kodėl Vidas – aktorius ir režisierius – nusprendė užsiimti tik muzikine karjera? Kaip gimsta viena ar kita daina? Ar visos jos yra apie konkretų žmogų, nutikusią istoriją pačiam Vidui?

V.Bareikis visiškai rimtai papasakojo, kad, tarkim, daina „Pusvalandukas“ gimė būtent dėl jo paties chroniško įpročio vėluoti. Tad dabar bent jau turi pasiteisinimą, kai būtinai vėl ir vėl pavėluoja pusvalandį, juokėsi Vidas, prisipažindamas, kad jo gyvenimo draugė Indrė Stonkuvienė dabar jį moko nevėluoti: „Atsirado žmogus, kuris atvirai sako, kad jam tai nepatinka. O tokiam vėluotojui kaip aš to ir reikia.“

Laidoje nuolat skambėjo muzika. J.Jankevičius atliko „kūrinį“ apie savo svečią, pastarajam akompanuojant.

„Kartais plikas, kartais iki pusės, galva didelė kartais neišprusus. (...) Ir nors visus bajerius apie savo galvą esu girdėjęs kokius 15 kartų, bet jeigu labai reikia – aš juos pakentėsiu. Aš esu Vidas Bareikis, aš esu Vidas Bareikis, man du kart du yra penki, aš esu Vidas Bareikis“, – sukeldamas juoko bangą dainavo J.Jankevičius.

Pats V.Bareikis laidoje pagrojo net visiškai naujos dainos, kurią įrašinėja kartu su duetu „Baltos Varnos“, ištrauką. „Tai bus tikrų tikriausias naujas hitas“, – pažadėjo muzikantas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vidas Bareikis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vidas Bareikis

Paprašytas žiūrovės, Vidas sudainavo ir savo garsųjį „Pusvalanduką“. O tada Justinas pasiūlė sukurti naują dainą. Tema irgi atkeliavo iš žiūrovų – apie Palangą su pagrindiniu leitmotyvu „čeburekai“. Tad V.Bareikis scenoje ekspromtu sudėliojo kelias eilutes apie katinėlius.

Pagautas įkvėpimo J.Jankevičius žiūrovus paragino siūlyti dar vieną motyvą dainai ir tada nuskambėjo žodis „Kupeta“ – senasis klubo „Kablys“ pavadinimas. Apie tai dainą ėmęs dėlioti Vidas net prisipažino, kad staigiuoju būdu pradėtą kurti gabalą „galima būtų paplėtoti“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Dainuoti Vidas, kaip ir dera muzikantui, kilo nuo fotelio ne kartą kartą. Juokais žiūrovės pageidavimu perdainavo I.Stonkuvienės neseniai pasirodžiusią dainą, o vėliau visiškai rimtai pirmą kartą scenoje atliko naujausią savo kūrinį – „Aš esu vėliava“, kurį traukė ir žiūrovai. Šios dainos premjera įvyko vos prieš kelias dienas.

Pertraukoje tarp smagių pašnekesių žiūrovus užvedė grupė „Jonh's shower band“, kurią J.Jankevičius pavadino "jau dabar geriausia Lietuvoje".

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonh's shower band
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonh's shower band

Visi tie, kurie neturėjo galimybės dalyvauti laidoje Palangoje gyvai, pokalbio įrašą galės išvysti portale 15min jau pirmadienį, (birželio 28 dieną) – tai išskirtinis pasiūlymas mokamo turinio prenumeratoriams, taip pat ir „Nėra ką žiūrėti“ Cntribee paskyroje.

Vėliau įrašą bus galima pamatyti „YouTube“ kanale „Nėra ką žiūrėti“.

Susitikimai su „Nesiaukite“ žiūrovais vasarą numatyti pajūryje, o vasaros pabaigoje vėl grįš į Kauną, kur ir startavo birželio pradžioje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Justinas Jankevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Justinas Jankevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas