Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Kauneckas tikina, kad E.Vėlyvis paniekino katalikų simbolius

Režisieriaus Emilio Vėlyvio šou skandalai nesibaigia. Panevėžio vyskupas emeritas, pamatęs, kad „Zero live show“ metu Jėzus vaizduojamas sėdintis ant klozeto, siūlo keisti Baudžiamąjį kodeksą. Esą tokioms šventvagystėms reikia užkirsti kelią. Seimo liberalai sako, kad žodžio laisvės varžyti negalima. Pats E.Vėlyvis sako, kad kurdamas gali vaizduoti, kas jam atrodo tinkama.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Į pilnutėlę sceną ant didžiulio klozeto „Zero live show“ metu įvažiuodavo atlikėjas Egidijus Dragūnas-Selas, kuris buvo persirengęs Jėzumi.

Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas tai vadina šventvagyste. Esą belieka šauktis Dievo pagalbos ir kreiptis į Seimą.

„Negalima tylėti, kai iš mums brangių simbolių yra tyčiojamasi, negalima tylėti. Aš kaip tikintis neturiu teisės tylėti, turiu ginti. Terorizmas prieš tikėjimą, dvasinis terorizmas ir mes kaip kokie gyvūnėliai tylėsim. Ne, iškarto pasakiau, kad kreipsiuosi į Seimą, kad neleistų tyčiotis iš religinių simbolių, kaip neleidžiama tyčiotis iš vėliavos ar herbo“, – sako J.Kauneckas.

J.Kaunecko siūlymas Seime būtų vertinamas prieštaringai. Liberalai sako, kad tai galbūt varžytų ir žodžio laisvę.

„Iš bažnyčios nereikia tyčiotis ir bendruomenė rodo nepakantumą, bet kartais menininkai turi teisę į žodžio laisvę, jei mes kalbam apie atlikėją ar spektaklius, vadinasi pagal Baudžiamąjį kodeksą jau reiktų bausti... Aš taip nemanau – tai yra jų kūryba ir to daryti nereikėtų“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narė Aušrinė Armonaitė.

Dėl šou E.Vėlyvis gali turėti daugiau problemų. Prokuratūra atnaujino tyrimą dėl „Zero live show“ reklamos Turgelių bažnyčioje. Prieš Žolinių mišias Turgeliuose į bažnyčią užėjo aktoriai vilkėdami į liturginius panašius drabužius ir pakvietė atvykti į jų tikėjimą stiprinantį šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento