Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Šeduikytė gautą „Sidabrinę gervę“ pavadino brangaus žmogaus vardu: atskleidė, kokiu

Sekmadienį vykusiuose kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ Jurga Šeduikytė buvo apdovanota už savo animacinį filmą „Mora Mora“. Praėjus porai dienų po pergalės lankydamasi 15min studijoje, ji papasakojo, kokie jausmai užklupo užlipus ant scenos atsiimti statulėlės. Tiesa, tai – jau antroji Jurgos „Sidabrinė gervė“ – pirmąją gavo už garso takelį filmui „Kaukai“, kurį režisavo Gediminas Šiaulys.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / 15min klijuotė

Antroji J.Šeduikytės „Sidabrinė gervė“

„Gauti „Sidabrinę gervę“ buvo netikėta, nes aš save rečiausiai vadinu režisiere. Kita vertus, buvau pasirašiusi kalbą, nes pagalvojau, jog nieko nėra blogiau už nesugebėjimą padėkoti tada, kai jau reikia. Pasiruošimas bet kokiam gyvenimo atvejui yra labai sveikas, nes jautiesi ir vertas, ir kartu kuklus bei priimi tai, ką gyvenimas suteikia“, – sakė Jurga Šeduikytė 15min studijoje.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Jurga Šeduikytė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Jurga Šeduikytė

Jurga teigia, kad gauti apdovanojimo nesitikėjo. Taip mąstė todėl, kad jos gyvenime svarbiausią vietą užima muzika, o ne kinas.

„Muzikinė tema yra pagrindinė mano gyvenime, todėl nesitikėjau, bet galvojau, kad, jeigu bus – bus vau. Dėl to buvo labai smagus jausmas, lyg gavus prizą. Pamenu, kažkada valgiau pyragėlį ir jame radau žiedelį, kuris reiškė, jog aš laimėjau televizorių. Tada buvo lygiai taip pat netikėta kaip ir sekmadienį“, – emocijomis dalijosi J.Šeduikytė.

Statulėlės parduoti nežada – jai suteikė ypatingą vardą

„Ta proga iškrapščiau visus savo anksčiau gautus apdovanojimus ir sustačiau juos balkone, šalia „gervės“. Susidarė visai gera eilutė. Buvo vienos statulėlės nulūžęs kraštelis, tai priklijavau. Smagu žiūrėti, kaip nuo muzikos apdovanojimai perėjo prie kino“, – paklausta, kur puikuosis jos apdovanojimas, 15min studijoje papasakojo J.Šeduikytė.

Jeigu būtų Jurgos valia, tai savo fantazijoje padalintų vieną „gervę“ į daug gervyčių ir padovanotų visai komandai.

Tiesa, dainininkė „gervei“ suteikė ir pavadinimą – pavadino ją tėčio, Alvydo, vardu, kadangi jo dėka sukūrė savo animacinį filmą. Be to, parduoti jos nežada.

„Jos aš tikrai neparduosiu, tai yra reikšminga detalė šiame etape. Turbūt nuo mano stalelio ji keliaus pas kitus narius“, – džiaugėsi J.Šeduikytė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“

Kino pasaulis priėmė ir naujausias Jurgos dainas

Su dainomis „Home“ ir „Tau visas dangus“ iš filmo „Drugelio širdis“ Jurga dar labiau įžengė į kino pasaulį.

„Geriausias jausmas yra įžengti į kino pasaulį, nes buvau mergaitė, vaikščiojanti pajūriu, toli nuo Vilniaus ir besitikinti, kad ją pastebės koks režisierius, įžvelgs joje aktorystės gyslelę. Bet, nepastebėjo, tad teko pačiai prisikurti visokių projektų.

Ir viskas dėl to gerai – esu ten, kur net nesvajojau, kad galiu būti. Kino pasaulis man artimas, nes čia galiu sujungti savo visus gebėjimus – rašymą, muzikinę klausą ir vaizdą“, – 15min studijoje atviravo pašnekovė.

Dar užsiima plaukiojimu, kūrybiniu rašymu bei organizuoja dirbtuves, o vasaros gale ilsėsis su sūnumi

„Turėčiau nebenuskęsti, nes kūnas turi atmintį ir žino, ką kada reiktų daryti. Mano rankos jau pačios mane gelbės, dar prieš man apie jas pagalvojant. Labai skatinu visus, kurie bijo vandens, nenusivilti, nestovėti vandenyje iki kelių, nes gyvenimas tam per trumpas. Eikite į plaukimo pamokas“, – skatino J.Šeduikytė.

Plaukimu Jurga užsiima ne vienerius metus, iš pradžių tai darė tik baseine, tačiau pernai, nusipirkusi hidrokostiumą, išdrįso panirti ir į ežero gelmes.

Be to, birželio 20 dieną bus paleistos Jurgos 21 dienos „Lengvumo“ dirbtuvės. Jas organizuoja kartu su „Wow university“

„Žmogus gaus užduotis, bus galima jas koreguoti pagal save, darysime tarpinius prisijungimus ir galutinį visų dirbtuvių pabaigoje. Tai yra paprasta treniruotė, stengiamės atsipalaiduoti, atpalaiduoti savo kūną.

Moterys, kurios dalyvavo, liūdėjo, kai dirbtuvės baigėsi. Aš jų prašiau neliūdėti ir išmoktus principus taikyti gyvenime“, – 15min studijoje dėstė atlikėja.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ svečiai
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ svečiai

Užsiimdama dar viena veikla, dirbdama su kūrybiniais tekstais, Jurga suprato, kad kūrėjo darbų aprašymą genialu daro jo paties unikalumo ir išskirtinumo atskleidimas: „Bandau įsikūnyti į tą, apie kurį rašau, ir pamatyti pasaulį jo akimis.“

Po intensyvaus koncertų grafiko liepos mėnesį, rugpjūtį Jurga žada pailsėti kartu su sūnumi Adu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas