Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Statkevičiaus šou sulaukė policijos dėmesio: nubausti du kaukių nedėvėję asmenys

Lapkričio 17 d. pavasario bei spalvų išsiilgę mados mylėtojai rinkosi į Lietuvos parodų ir kongresų centrą „Litexpo“, kuriame vyko ilgai lauktas Juozo Statkevičiaus šou. Vis dėlto renginys netrukus sulaukė policijos dėmesio, nes, pasirodo, ne visi dalyviai laikėsi nustatytų reikalavimų.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Po mados šou praėjus daugiau nei mėnesiui, paaiškėjo, kad kai kurie jo dalyviai šių metų Kalėdas sutiks su baudomis dėl kaukių nedėvėjimo. 15min susisiekė su policijos Komunikacijos poskyrio vyresniuoju specialistu Tomu Bražėnu, kuris patikino, kad pažeidimai pradėti nagrinėti po to, kai buvo sulauktas prašymas atlikti tyrimą dėl reikalavimų nesilaikymo.

„Kažkoks aktyvistas viešoje erdvėje pamatė nuotraukas ir kreipėsi į pareigūnus su prašymu atlikti tyrimą. Pareigūnai medžiagą renka. Kaip man žinoma, organizatoriai apklausti.

Pareigūnai tvirtino, kad visos sąlygos buvo tinkamai užtikrintos, todėl dabar nustatinėjami asmenys, kurie yra užfiksuoti nedėvintys kaukių. Jie pagal administracinių nusižengimų 45 str. bus patraukti atsakomybėn. Šiuo momentu surašyti jau du protokolai“, – 15min atskleidė Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas T.Bražėnas.

Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas tikino, kad surašytų protokolų galimai gali būti ir daugiau. Tikimasi, kad greitu metu bus nustatyti visi asmenys, nes bendradarbiaujama su renginį organizavusia įmone.

„Įmonė, kuri organizavo šou, be jokių problemų teikia informaciją, tai manau, kad ir kiti bus nustatyti. Pagrindinis nusižengimas buvo dėl kaukių nedėvėjimo renginio metu. Niekas nekalba apie valgymo zonas, kur žmonės, sakykim, pietavo, vakarieniavo, tai niekas tokių pažeidimų nežiūri“, – 15min sakė T.Bražėnas.

15min primena, kad pirmadienį už karantino pažeidimus buvo išteisinta ir M.A.M.A. apdovanojimuose dalyvavusi Goda Alijeva.

Dar balandį atlikėja socialiniame tinkle pasidalijo ją nuliūdinusiomis žiniomis – prieš pat Velykas grupės „69 danguje“ nares pasiekė baudos dėl karantino nepaisymo per M.A.M.A. apdovanojimus.

„Labai nesmagu, nes mes tiesiog atvažiavome dirbti darbo, įteikti apdovanojimo, filmavomės koncerte, kuriame iš tikro didelė dalis pasirodymų buvo nufilmuota kur kas anksčiau, prieš karantiną. Visi žmonės pavargę, faktas, kad jie pasipiktino ir skundė, kad neva buvo nesilaikoma karantino“, – 15min tada tikino 500 eurų baudą gavusi G.Alijeva.

Vis dėlto moteris nenuleido rankų, sprendimas skirti jai baudą buvo apskųstas. Tiesa, nors Kauno apylinkės teismas panaikino kaltinimą, esą G.Alijeva nesilaikė saugaus atstumo, vis dėlto skundo dėl policijos nutarimu skirtos baudos netenkino.

Galiausiai bylos ėmėsi Kauno apygardos teismas – išnagrinėjęs apeliacinį atlikėjos skundą dėl minėtos Kauno apylinkės teismo 2021 m. spalio 19 d. nutarties, gruodžio 16 d. priėmė G.Alijevai palankų sprendimą.

„Iš bylose esančių duomenų matyti, kad Goda Alijeva nusižengimo padarymo metu turėjo neigiamą COVID-19 testą, kuris jai buvo atliktas 2021 m. kovo 27 d. 16.47 val., prieš pat patenkant į audiovizualinių kūrinių filmavimosi vietą.

Be to, pagal rekomendacijas jai, kaip scenos dalyvei, tam tikrą laiko dalį buvo leidžiama nedėvėti veidą dengiančios kaukės, tiek dėl atlikto makiažo, tiek dėl tiesioginio darbo funkcijų atlikimo, kurios jai inkriminuoto administracinio nusižengimo padarymo metu dar nebuvo pasibaigusios, o po tam tikro laiko tęsėsi, kadangi G.Alijeva dar dalyvavo apdovanojimų teikime.

Todėl aukštesnysis teismas įvertinęs šias aplinkybes daro išvadą, jog G.Alijeva, turėdama neigiamą COVID-19 testo atsakymą bei vykdydama organizatoriaus rekomendacijas ir išlygas dėl grimo išsaugojimo, eidama koridoriumi nedėvėjo veidą dengiančios apsauginės kaukės ne dėl to, jog siektų tyčia pažeisti Vyriausybės nutarimą, o tai darė dėl darbinių funkcijų atlikimo. Atsižvelgiant į tai, konstatuotina, kad G.Alijevos veiksmuose nebuvo vieno būtinojo administracinio nusižengimo požymio – subjektyviosios pusės“, – rašoma Kauno apygardos teismo nutarime.

Taigi, nuspręsta Kauno apylinkės teismo ir policijos nutarimus panaikinti ir administracinio nusižengimo teiseną G.Alijevos atžvilgiu nutraukti. Šis nutarimas yra neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas