Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kolekciją pristatęs J.Statkevičius ruošia naujų siurprizų (nuotraukos)

Pirmadienį, kiek aprimus aistroms po sekmadienį vykusio įspūdingo naujosios kolekcijos pristatymo, dizaineris Juozas Statkevičius papasakojo apie įdėtą didelį triūsą ir užplūdusias džiugias emocijas.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tiesa, prieš pradėdamas pasakoti visas įdomybes J.Statkevičius duoklę atidavė remėjams, be kurių, anot jo, vakaras nebūtų įvykęs, mat dažnai aukštoji mada yra „ne visai reikalinga“. Ypatingą padėką jis reiškė Ūkio banko privačios bankininkystės skyriui, valdybos narei Olgai Gončaruk, kuri visada „pajaučia meną ir neapleidžia kūrėjų“. Dizaineris negailėjo pagyrų ir prestižiniam šampanui „Meunier & Cie“, kuriuo buvo vaišinami į pristatymą atvykę svečiai.

Nors apie šių metų renginį Lietuvoje iš anksto nebuvo kalbama, į jį susirinko daugybė vardinius kvietimus gavusių svečių, o modelių žingsnius podiumu filmavo specialiai iš Latvijos pasikviestas kompanijos „Pro 1“ „mikroautobusiukas su ohoho kokiomis kameromis“. Taip pat vyko tiesioginė renginio transliacija internetu, kurią, pasak J.Statkevičiaus, stebėjo net jo bičiuliai Havajuose.

Raudona intriga

„Kodėl raudona? Dabar toks vestuvių metas... O man raudona asocijuojasi su intriga. Stilių išlaikėme tokį pradedant nuo kvietimų, kurie buvo raudoni, baigiant podiumu“, – kalbėjo dizaineris. Pasirinktą vestuvių temą jis atskleidė savotiškai – į sceną pasikviesdamas ir netradicinių modelių.

„Mane dažnai kaltina, kad kuriu tik plonoms merginoms, tad tyčia rinkomės įvairius modelius. Kita vertus, dirbdamas teatre jau daug kartų esu įrodęs, kad galiu kurti bet kokio sudėjimo žmogui“, – be apsimestinio kuklumo kalbėjo kostiumų dailininkas. Paklaustas apie ilgaplaukį modelį vaikiną, J.Statkevičius papasakojo pirmąsyk jį pasirodantį su grupe pamatęs Zitos Kelmickaitės laidoje „Ryto suktinis“. „Paskambinau Zitai, paprašiau numerio, vaikinas sutiko pasirodyti, o vėliau ir susibičiuliavome“, – sakė dizaineris, šiltu žodžiu paminėdamas ir liliputų, sugebėjusių suvirpinti ne vieno žiūrovo širdį, porą.

Kitas šampanas

J.Statkevičius prisipažino nuo 1999 metų buvęs tarsi „Moët & Chandon“ krikštatėvis Lietuvoje, tačiau šiemet ant stalų puikavosi kitokio prekės ženklo buteliai.

Dizaineris tikino ilgus metus reklamuoto šampano gamintojo paramos neatsisakęs – tiesiog sulaukęs geresnio „Meunier & Cie“ pasiūlymo.

Papuošalai

J.Statkevičius prasitarė, kad kolekcijos pristatyme apsilankė ir garsiosios Italijos juvelyrikos kompanijos „Bulgari“ atstovai. Ir visai neatsitiktinai, mat net du modeliai nuotakos pristatymo metu segėjo itin prabangius deimantų vėrinius. Kūrėjas teigė, kad anksčiau šio fakto viešai neskelbęs iš baimės, jog brangūs papuošalai taps vagišių taikiniu. Anot jo, „Bulgari“ atstovai liko labai patenkinti kolekcijos pristatymu.

„Tarp kepurės ir šukuosenos“

Daug žiūrovų dėmesio sulaukė ir įmantrūs J.Statkevičiaus kolekciją pristačiusių modelių galvos apdangalai. „Norėjome skulptūriško efekto, reikėjo, kad nesimatytų skirtingų modelių plaukų. Pasiuvome tas „baronkas“, o margaspalviams modeliams šukuosenos idėją pakišo Karinos Leontjevos dukra“, – pasakojo dizaineris, džiaugdamasis, kad galvos apdangalai „tarp kepurės ir šukuosenos“ padėjo pasiekti trokštamą efektą.

Nusiunčiau parodyti savo praėjusią kolekciją ir Manolo patiko. Paklausė: „Ar tai vyko Paryžiuje?“ Atsakiau, kad Lietuvoje.Bateliai

Šiemet J.Statkevičiaus kolekciją pristatę modeliai žengė avėdami garsaus dizainerio Manolo Blahniko bateliais. „Pirmąsyk, kai jį mačiau, man buvo net baisu prieiti, bet vėliau susipažinome. Nusiunčiau parodyti savo praėjusią kolekciją ir jam patiko. Paklausė: „Ar tai vyko Paryžiuje?“  Atsakiau, kad Lietuvoje. Manolo Blahnikas nedirba su trečiojo pasaulio šalimis, o mūsų bendras reikalas tapo išskirtinis. Žinoma, negalėjome diktuoti savo norų, bet jis turi 11 tūkst. pavyzdžių, tad tikrai galima išsirinkti“, – pasakojo J.Statkevičius.

Pasirodymo metu ant scenos vienas modelis vos nesuklupo, tačiau dizaineris neigė, kad kalti bateliai. „Gal ten joms kojelės ir drebėjo, bet merginos sakė, kad bateliai patogūs. Ypač mados pasaulyje svarbu, kad jie atitinka dydžius. Na, ir šiaip tokių batelių niekas neperka vaikščioti visą dieną“, – linksmai kalbėjo mados kūrėjas.

Atostogos negresia

Vis juokaudamas, kad poilsiui laiko bus „grabe“, J.Statkevičius tikina iš tiesų neturintis nė minutės atokvėpio.

„5 spektakliai. Lapkričio gale skrendu į Slovakiją, o dar pasirodymai Maskvoje, ketiname spektaklį rodyti ir Kaune. Pasiruošimas jau vyksta ir kovą pasirodysiančiam „Faustui“. Taip ir gyvenu: nuvažiuoji į Bratislavą, pasėdi sandėlyje, ir atostogos“, – plačiai šypsojosi 41 metų vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas