Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Jaudinanti Soteros Šveikauskaitės nėštumo istorija: daktarų diagnozės šokiravo, bet tikėjimas nugalėjo

Prieš daugiau nei savaitę tinklaraštininkė ir metų mamos titulą pelniusi Sotera Šveikauskaitė sekėjams pranešė džiugią žinią – moters šeimą netrukus papildys dar vienas narys. Visgi moteris atskleidžia, kad vaikelio laukimas pareikalavo nemažai nervų, nes ne vienas daktaras konstatavo skaudžią diagnozę, dėl kurios šansų gimti sveikam vaikeliui nedavė.
Sotera Šveikauskaitė
Sotera Šveikauskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Sotera Šveikauskaitė įkvepiančia istorija pirmiausia pasidalijo socialiniuose tinkluose. Moteris tikisi, kad tai padės ir įkvėps būsimas mamas susidoroti su panašiomis patirtimis.

„Šiandien aš šypsausi ir esu laiminga todėl, kad dabar viskas gerai, mano mažylis auga, kaip turi augti, sveikas ir stiprus. Bet pradžia buvo sudėtinga... Mano pirmasis daktaras man diagnozavo ne vietoje pastojimą, jau rašė „išvalymui“, o dar pasakė, kad galiu ir numirti, nes tokia didelė rizika yra. Tokiomis mintimis gyvenau iki kito apsilankymo pas kitą specialistą. Prisimenu iki dabar tas bemieges naktis ir baimės bei liūdesio dienas... Tuomet po savaitės kažkas širdy pasakė, kad kažkas ne taip. Nusprendžiau aplankyti kitą daktarą. Šis pasakė man dar kitą diagnozę, nors pamatė gimdoje vaisių, padarė išvadas, kad tai nesivystantis nėštumas ir šansų turėti sveiką mažylį jis man visiškai nedavė. Vėl pasiūlė valymą“, – skaudžią patirtį prisiminė Sotera.

Asmeninio albumo nuotr./Sotera Šveikauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Sotera Šveikauskaitė

Visgi ji su savo vyru taip visko palikti neketino ir ėmėsi iniciatyvos. Kas dvi ar tris dienas stebėjo HCG ir progesterono augimą, užsirašė pas labai gerą specialistą, kuris dirba su moterimis, turinčiomis tam tikrų problemų.

„Nuėjau pas jį. Ir jis pasakė visiškai ką kitą negu daktarai iki to. Viskas gerai, tarė jis! Atrodo nuo širdies akmuo nusirito... Vaikas auga, kaip turi būti. Jis vietoje, sveikas. Bet paskyrė leistis iki 12 savaitės kasdien progesteroną, dėl jo labai žemo kiekio. Taip daugiau nei mėnesis ir kas vakarą man vyras į pilvą leido vaistus. Visas pilvas subadytas, kasdien leistis vaistus nėra tikrai pati smagiausia procedūra, bet... Galiausiai mes išsaugojom savo vaiką. Ir dabar jam viskas gerai.

View this post on Instagram

Šiandien aš šypsausi ir esu laiminga todėl, kad dabar viskas gerai, mano mažylis auga, kaip turi augti, sveikas ir stiprus. Bet pradžia buvo sudėtinga.... Mano pirmasis daktaras man diagnozavo ne vietoje pastojimą, jau rašė “išvalymui”, o dar pasakė, kad galiu ir numirti, nes tokia didelė rizika yra. Tokiom mintim gyvenau iki kito apsilankymo pas kitą specialistą. Tuomet po savaitės kažkas širdy pasakė, kad kažkas ne taip. Nusprendžiau aplankyti kitą daktarą. Šis pasakė man dar kitą diagnozę, nors pamatė gimdoje vaisių, padarė išvadas, kad tai nesivystantis nėštumas ir šansų turėti sveiką mažylį jis man visiškai nedavė. Vėl pasiūlė valymą. Bet aš su vyru ėmiausi iniciatyvos, kas 2-3 dienas stebėjau HCG ir progesterono augimą ir užsirašiau pas labai gerą specialistą, kuris būtent dirba su moterimis, kurios turi tam tikrų problemų, t.y. nėštumas yra komplikuotas, ar tam tikrų problemų turi, ar kaip pas mane - viskas neaišku, tik dvi blogiausios diagnozės. Nuėjau pas jį. Ir jis pasakė visiškai, ką kitą negu daktarai iki to. Viskas gerai, tarė jis! Atrodo nuo širdies akmuo nusirito...Vaikas auga, kaip turi būti. Jis vietoje, sveikas. Bet paskyrė leistis iki 12 savaitės kasdien progesteroną, dėl jo labai žemo kiekio. Taip daugiau nei mėnesis ir kas vakarą man vyras į pilvą leido vaistus. Visas pilvas subadytas, kasdien leistis vaistus nėra tikrai pati smagiausia procedūra, bet...Galiausiai mes išsaugojom savo vaiką. Ir dabar jam viskas gerai. Bet žinote, ką? Aš nuo pat pradžių jaučiau, kad bus gerai. Ir tas tikėjimas tikrai daro stebuklus. O šią istoriją pasakoju ne šiaip sau, kad noriu išsipasakoti. Patikėkite, socialiai tinklai man yra paskutinė vieta, kur noriu dalintis savo labai asmeniniais išgyvenimais, bet pasakoju tam, gal galbūt ši istorija suteiks vilties, kai jos nebebus, ar ji bus labai maža kažkam iš čia esančių, skaitančių. Galbūt tai kažkam padės...Tikiu, kad grasiai kalbėdami ne vien apie gražiausius dalykus, mes galim padėti vieni kitiems. Niekad nepraskit tikėjimo...niekada❤️ #14weekspregnant #truestory Foto - @galartphotography

A post shared by Sotera - Mamų tinklaraštininkė (@babyblog_sotera) on

Bet žinote, ką? Aš nuo pat pradžių jaučiau, kad viskas bus gerai. Ir tas tikėjimas tikrai daro stebuklus. O šią istoriją pasakoju ne šiaip sau, kad noriu išsipasakoti. Patikėkite, socialiai tinklai man yra paskutinė vieta, kur noriu dalintis savo labai asmeniniais išgyvenimais, bet pasakoju tam, gal galbūt ši istorija suteiks vilties, kai jos nebebus, ar ji bus labai maža kažkam iš čia esančių, skaitančių. Tikiu, kad grasiai kalbėdami ne vien apie gražiausius dalykus, mes galim padėti vieni kitiems. Niekad nepraskit tikėjimo... Niekada“, – socialiniame tinkle patirtimi pasidalijo Sotera.

Anksčiau žinoma moteris prisipažino, kad nėra tobula mama: „Mano dukra gauna ir saldainių, ir žiūri filmukus... Bet aš nesijaučia nė kiek dėl to blogesnė mama už kitas. Aš ją labai myliu, po saldainių iškart išvalau dantukus.“

Vieną populiariausių tinklaraščių sukūrusi moteris pasakojo, kad sekėjas „papirko“ jos nuoširdumas, o piktąsias mamas ji tiesiog pašalinusi iš savo aplinkos.

„Tiesiog jas užblokavau. Aš esu už nuomonių įvairovę, tačiau nepakenčiu, kai dėl savo įsitikinimų pradeda žeminti kitus“, – atviravo S.Šveikauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius