„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Jauno šefo D.Kupčinsko talentas nepalieka abejingų: pagyros – net iš Vilniuje viešėjusių „Rammstein“

Jaunasis virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas – naujoji virtuvės žvaigždė, visai neseniai atvėrusi įspūdingą, tačiau kitokį restoraną sostinėje. Vis dėlto tai – ne vienintelė jo veikla. Jau šią vasarą, ieškodamas naujų skonių ir receptų, Dominykas leisis ir į keliones po visą Lietuvą.
Dominykas Kupčinskas ir „Rammstein“
Dominykas Kupčinskas ir „Rammstein“ / Gretos Skaraitienės / BNS ir S.Čirbos nuotr.

Apie visa tai Dominykas papasakojo TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“. Dominykas laidos vedėjai I.Juciūtei pasakojo, kad visi trys „Maisto kelias“ vedėjai – Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir jis pats – yra labai skirtingi žmonės, todėl artėjantis sezonas pasižymės išskirtinumu ir profesionalumu, o dirbti su televizijos senbuviais – vienas malonumas, rašoma pranešime spaudai.

„Manau, kad visi turime savo stiprybių. Tikrai nebus dėl ko varžytis ar konkuruoti. Visi trys galėsime pasidalinti savo profesionalumu ir žiniomis su žiūrovais. Taip pat bus labai smagu pakeliauti po Lietuvą ir ją pažinti, kiekviename skirtingame Lietuvos mieste paragauti naujų patiekalų. O kažkurie miestai, galbūt, turės tik savo kraštui būdingus skonius“ , – atviravo laidoje Dominykas.

S.Čirbos nuotr./Dominykas Kupčinskas
S.Čirbos nuotr./Dominykas Kupčinskas

Pasakodamas apie projektą, virtuvės šefas pasidalino ir naujienomis apie pasikeitusį laidos konceptą: šis sezonas bus susijęs su skirtingomis kartomis ir skirtingais jų požiūriais.

„Visas naujas sezonas bus apie kartas. Mes būsime trijų skirtingų kartų atstovai ir bandysime laidą atskleisti per tris išsiskiriančius požiūrius. Pavyzdžiui, kaip tą patį dalyką mato skirtingo amžiaus žmogus“ , – naujienomis pasidalino virtuvės šefas.

D.Kupčinskas laidoje papasakojo ir apie save. Virtuvės šefas atskleidė, kaip gimė jo meilė maistui ir jo gamybai.

„Meilė maistui atsirado jau nuo pat mažumės. Kadangi augau kartu su mama ir seneliais, tamsiuoju metų laiku močiutė vakarais sugalvodavo vis kažką pasigaminti – saldžius kepinius, sluoksniuotas tešlos bandeles. Manau, kad nuo to viskas ir prasidėjo“, – prisiminė jis.

S.Čirbos nuotr./Dominykas Kupčinskas
S.Čirbos nuotr./Dominykas Kupčinskas

Dominyko susidomėjimą maistu netrukus pastebėjo ir artimieji, pradėję jam dovanoti įvairias kulinarines knygas.

„Tuomet pradėjau gauti kelialapius į kulinarijos studijas, kurios vykdavo Vilniuje. Taip aistra maistui negeso, o tik dar labiau stiprėjo. Nuolat naršydavau ir internete – kas ir ką gamina bei kaip tai daro. Galiausiai, kai gimnazijoje teko pasirinkti, ką noriu veikti po mokslų, nusprendžiau, kad noriu savo gyvenimą sieti su maisto gamyba“ , – prisiminimais dalijosi jis.

Dominyko aistra gaminti ir noras tobulėti jį nuvedė ir svetur. Taip jis turėjo progą savo įgūdžius toliau tobulinti geriausiuose pasaulio restoranuose.

„Gavau galimybę išvažiuoti į stažuotę Švedijos restorane, kuris turėjo „Michelin“ žvaigždute. Tai buvo labai įdomus gyvenimo etapas, tačiau tuo pat metu ir ganėtinai sunkus. Ne paslaptis, kad stažuojantis „Michelin“ žvaigždutės restoranuose, tau niekas pinigų nemoka. Tačiau nepaisant to, man ši patirtis tikrai buvo vertinga“ , – pasakojo virtuvės šefas.

Dominyko profesionalumas ir nuolat auganti kūryba virtuvėje jį įkvėpė atidaryti ir nuosavą restoraną „Protėviai“ pačioje Vilniaus širdyje. Išskirtinė atmosfera, kokybė ir ištobulinti skoniai sulaukė įvertinimų net iš Vilniuje nesenai koncertavusios grupės „Rammstein“.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs