Jaunoji šefė Estela Stumbraitė – apie ateities planus ir autorinę laidą: dalijasi ypatingu receptu

Verslininkų Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela toliau sėkmingai tobulėja kulinarijos srityje. Šįkart ji gamino populiarų Azijos virtuvės patiekalą – glotnutes bao bandeles su traškia vištiena.
Estela Stumbraitė su tėvais Inga ir Aivaru Stumbrais
Estela Stumbraitė su tėvais Inga ir Aivaru Stumbrais / Asmeninio albumo nuotr.

Estela Stumbraitė nenustoja stebinti savo kulinariniais atradimais. Vienu jų pasidalijo su portalu Žmonės.lt.

„Man labai patinka azijietiškos virtuvės patiekalai ir neseniai kilo noras išbandyti ir pagaminti Kinų bao – minkštas garuose gamintas bandeles su įdaru. Receptas labai patiko, todėl norėčiau pasidalinti juo ir su jumis“, – portalui Žmonės.lt sakė E.Stumbraitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Estelos Stumbraitės Bao bandelės su traškia vištiena
Asmeninio archyvo nuotr./Estelos Stumbraitės Bao bandelės su traškia vištiena

Azijietiškos bao su traškia vištiena

Bao tešlai:

– 370 g miltų

– 1 arb. šaukštelio sausų mielių

– 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

– 30 g cukraus

– 25 ml pieno

– 180 g vandens

– 35 g saulėgrąžų aliejaus

Traškiai vištienai:

– 500 g vištienos šlaunelių mėsos

– Druskos, pipirų

– Nedidelio puodelio kukurūzų krakmolo

– Aliejaus gruzdinimui

– 1/3 puodelio sojos

– 1/2 puodelio medaus

– Šaukštelio aštrios čili pastos

– 4 šaukštų pomidorų padažo

– Kelių česnako skiltelių

Patiekimui:

– Agurko

– Raudonojo svogūno

1. Visus tešlai skirtus ingridientus gerai išmaišykite ir minkykite kol gausite vientisą tešlą. Dėkite ją į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palikite kilti apie valandą.

2. Iškilusią tešla iškociokite, jos aukštis turėtų būti apie 2/3 centimetro, tada išspauskite skritulius formelės pagalba, patepkite viršų aliejumi ir perlenkite per pusę.

3. Bandelėms leikite iškepti garuose. Aš plačiame ir dideliame puode užviriau vandenį ir virš padėjau plokščią sietelį su kepimo popieriumi ir ant jos padėjau bandeles, viską uždengiau dangčiu. Leiskite bandelėms gerai išsipūsti, apie 25 min.

4. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais, pagardinkite druska, pipirais ir išvoliokite krakmole.

5. Gruzdinkite vištieną gerai įkaitintame aliejuje, kol gerai apskrus, tuomet išimkite ir atidekite į šalį.

6. Pilkite į keptuvę soją, medų, čili pastą, pomidorų padažą ir gerai susmulkintas česnako skilteles. Kaitinkite kol sutirštės ir tada padažu padenkite traškią vištieną.

7. Patiekite: į bandelės vidų dėkite plonai supjaustyto agurko, svogūno ir vištienos. Skanaus!

Asmeninio archyvo nuotr./Estela Stumbraitė
Asmeninio archyvo nuotr./Estela Stumbraitė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė su šeima
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė su šeima

Estela atskleidė, kad turi daug tikslų kulinarijos srityje. „Dabar stengiuosi toliau tobulinti įgūdžius ir filmuoti kuo daugiau gaminimo video, kuriais dalinuosi per savo Tiktok platformą, vėliau planuoju daryti rimtesnes gaminimo laidas ir kelti jas į YouTube“, – sakė ji portalui Žmonės.lt.

Mergina pripažino, jog jai patinka gaminti viską, bet dažniausiai visgi renkasi nesaldžius patiekalus.

Be to, ji savo išbandytais receptais, patiekalais ar kepiniais mėgsta dalintis su šeima, vaišinti draugus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis