Kaip rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime, R.Galvono tikslas – pasiūlyti tai, ko negali kiti. Restorano meniu galima rasti ir patiekalų, sulaukusių pasisekimo kituose Rokui priklausančiuose restoranuose. Jūros gėrybės, ant grilio kepti mėsainiai ar šonkauliai – meniu stebina įvairove. Kaip teigia jaunasis virtuvės šefas, skaniai pavalgyti galės ir užsukę iš paplūdimio, ir romantiškai vakarieniaujantys.
„Mano restorane nerasite karbonadų ar bulvinių blynų. Tai – aukštesnės klasės restoranas, jame vaišinsiu kitokiu maistu. Nors iki garsiosios J.Basanavičiaus gatvės vos 200 metrų, terasoje sėdintys svečiai gali mėgautis ramybe. Restoranui pasirinktas estetiškas, pastelinių spalvų, modernia dvasia alsuojantis interjeras“, – sako vos 21-erių metų virtuvės šefas R.Galvonas.
Į viešbutyje „Alka“ įsikūrusį restoraną atvyko pajūryje gyvenančios bei atostogaujančios garsenybės. Kadangi orai lepina dideliais karščiais, R.Galvonas pasirūpino, kad šventės užkandžiai būtų gaivūs. Vakaro svečiai vaišinosi jūros gėrybėmis, įvairiais arbūzo deriniais, šalta sriuba.
Šventės nepraleido ir pasidžiaugti jaunojo šefo veikla atvyko verslininkai Antanas ir Daina Bosai, žurnalistė Jurga Baltrukonytė bei menininkas Algis Kriščiūnas, Klaipėdos mero žmona Inga Grubliauskienė, dainininkai Violeta ir Vilius Tarasovai, modelis Solveiga Mykolaitytė su širdies draugu Mantu Rimdeika, atlikėjas Deividas Bastys su šeima, prodiuserė Elena Puidokaitė, dizainerė Eglė Žiemytė bei kiti garsūs veidai.
Renginyje kalbinta modelis S.Starkutė žarstė komplimentus virtuvės šefui. „Šią vasarą daug laiko praleidžiu pajūryje. Džiaugiuosi puikiu oru, paplūdimiu, draugų kompanija. Mėgstu lankytis skirtinguose restoranuose, todėl džiaugiuosi, kad atsidarė dar viena nauja vieta. Rokas – tikras šaunuolis, mane visada žavi darbštūs žmonės“, – renginyje kalbėjo laisvalaikio drabužių linijos kūrėja.
Viešųjų ryšių specialistas S.Vaitulionis negailėjo pagyrų Palangos maisto kultūrai. Žinomas vyras neslepia esantis gurmanas, tad gardus maistas jo gyvenime – labai svarbus. „Palanga jau senokai išaugo cepelinų ir keptos duonos marškinėlius. Šis kurortas jau yra tapęs Lietuvos maisto kultūros dalimi, vietomis lenkiantis ir sostinę. Pasukę į kairę nuo Basanavičiaus gatvės, atrasite, kaip aš vadinu, gerąją Palangą. Būtent čia sutiksi gražiausius žmones, atrasi geriausią maistą ir pajusi kokybišką poilsį pajūryje“, – kalbėjo S.Vaitulionis.
Verslumu pasižymintis R.Galvonas neslepia – verslas reikalauja labai daug nervų, tačiau jis darbo nebijo. Rokas įsitikinęs, kad viską įmanoma suspėti, tik reikia labai norėti. „Yra galvojančių, kad man verslą kažkas padovanojo. Deja, taip nebuvo, viską užsidirbau pats. Iki dabar turiu skaičiuoti, esu prisiėmęs daug atsakomybių, negaliu atleisti vadelių. Labai daug psichologiškai dirbu su savimi ir niekada neleidžiu sau pavargti. Gyvenimas vasaros sezono metu labai intensyvus, po karantino stengiuosi imti maksimumą“, – sako virtuvės šefas.
R.Galvonas pajūryje vadovauja dar vienai įstaigai – legendinei vilai „Auska“. Tiesa, restoranų meniu skiriasi, todėl virtuvės šefas kviečia užsukti į abi vietas. Šiuo metu R.Galvonui Lietuvoje priklauso net 8 restoranai.
„Maitinimo verslas yra vienas sunkiausių, dabar ypač trūksta darbuotojų. Todėl ir man po trejų metų teko grįžti į virtuvę gaminti. Nesistebėkite, jei pamatysite mane restorane su purvina prijuoste“, – juokėsi jaunasis verslininkas.