Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jazzu apie eurovizines patyčias: „Man gėda dėl Lietuvos nuomonės, kaip tąkart, kai Gražulis mėtė akmenis“

„Eurovizijos“ nugalėtoja Netta Barzilai socialiniuose tinkluose sulaukė tūkstančių komentarų ir ne pačių gražiausių, o diskusijos nesibaigia iki šiol, taip pat ir Lietuvoje. Netta sulaukė itin užgaulių žodžių, esą „ji pergalę iškovojo savo storumu“. Justė Arlauskaitė-Jazzu laikosi griežtai kitokios nuomonės ir džiaugiasi, kad laimėjo būtent ši Izraelio atlikėja.
Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Netta Brazilai
Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Netta Brazilai / Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.

„Eurovizijos“ laimėtojos, Izraelio atstovės Nettos Barzilai daina „Toy“ ir pasirodymas patiko, toli gražu, ne visiems. O pastarąsias kelias dienas socialiniuose tinkluose skiriamas dėmesys ne tik esą prastai dainai ar jos atlikimui, bet ir atlikėjos išvaizdai.

Užvirusioje diskusijų audroje neliko abejinga ir Justė Arlauskaitė-Jazzu. Feisbuke publikuotu savo komentaru atlikėja sutiko pasidalinti su 15min skaitytojais.

Jazzu neslepia – ši tema vėl parodė mūsų „labai mažos supuvusios visuomenės dalies veidą“, bet atlikėja viliasi, visos diskusijos nuves į šviesesnį rytojų.

Justės komentaras:

„Bet tai kaip blogai su galvelėm daugumai. Dabar jau visi aukos, dieve, padėk (tie, kurie negali paaiškinti savo vaikams apie žodelį „stupid“ (kvailas – red.), sukūrė situaciją nūdienos kontekste. Tai kaip jūs paaiškinat, ką reiškia „bl“ kasdienės buities kontekste, pavyzdžiui? Jei tu moterį laikai tik žaislu – tu būsi „stupid“. Paaiškinai?).

Nes niekada negirdėjote dainose nei žodžio „bitch, nei „stupid“, iš F ir SH irgi niekas nesikeikia, nes muzikoje per amžių amžius viskas uždrausta. Aha. Tai filmų istorijas gal irgi cenzūruojam? Knygas, paveikslus, kurie atskleidžia tikrovę? Ką dar?

Jūs visi maži cenzūruotojai, šventos karvės ar maži karbauskiukai (anas irgi viską draudžia ir cenzūruoja, kaip žinia), give me a break. Išvadinat puikią atlikėją baisiais žodžiais, po to deda į kelnes ir daužo į krūtinę „aš taip nesakau“. Dar labai geras: „Ji pati įžeidinėjo – gavo atgal“. Čia ir baigias jūsų mentalas.

Kadaise aš išvadinau tam tikrą kontingentą kiaunėmis ir urodais, o šį pasakymą sau priėmė, rodos, niekuo dėti žmonės. Va, paėmė ir sau priskyrė. Ne be reikalo, pasirodo. Ir aš niekad neatsiimsiu šitų žodžių, nes puikiai pasirodė, kas yra kas. Čia analogiškai. Visi jaučiasi įžeisti.

Tai tada jūs žinokit, visi tikrai esat stupid. Nes ieškot dantų šiknoj ir nemokat tiesiog švęsti ir džiaugtis. Arba paleisti ir nesipiktinti, nesityčioti. Mane labiausiai stebina, kad kalčiausia čia vėl tampa atlikėja (vienas esminių dalykų – body shaming komentarai, bet tai yra žema ir man nesuvokiama, tad dedu tai į skliaustelius ir palieku šias diskusijas idiotams), nors už jos stovi 50-ies žmonių idėjinė ir techninė komanda.

Bet taigi aišku, ji kalčiausia, reikia kažką apkaltint, nulinčiuot ar bent rast atpirkimo ožį savo pykčiui išlieti – kažkam neįtiko svoris, kažkam rūbai, kažkam šokis, kažkam daina.

Nes taip, ji ir šviesos dailininkė, ir tobulas žmogus, ir dainos autorė, ir dizainere dar. Man šį kartą panašiai gėda dėl Lietuvos nuomonės, kaip tą kartą, kai Gražulis mėtė akmenis per LGBT paradą. Kur tiesiog – už suvokimo ribų.

Labai džiaugiuosi, kad ši tema vėl parodė mūsų labai mažos supuvusios visuomenės dalies veidą ir, tikiuos, kad visos diskusijos nuves į šviesesnį rytojų. Džiaugiuos, kad laimėjo būtent ši Izraelio atlikėja. Ir linkėjimukai iš Londono, kur įrašinėju laaaabai POP albumą. „Durnė, nusiskutus plaukus, biški svorio galėtų numest ir nežvengt tuo savo arklio juoku ir iš viso tegul tyli“. Jo, nes jūs taip pasakėt...“

Ką manote jūs, ar pritariate Justei?

TAIP PAT SKAITYKITE: Nuo vestuvių scenos – į „Euroviziją“: kudakuojanti Izraelio atstovė su 15min prakalbo lietuviškai

VIDEO: 15min interviu su Izraelio atstove „Eurovizijoje“: apie patirtas patyčias ir kudakavimą nuo vaikystės
VIDEO: I.Zasimauskaitė apie „Eurovizijos“ nugalėtoją: „Mane labiausiai skaudina, kad kalbama ne apie dainą, o apie atlikėjos kūną“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas