Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jazzu restorano gimtadienyje – žinomi draugai: „Dėkui ir tiems, kurie bandė žlugdyti“

Trečiadienio vakarą dainininkei Justei Arlauskaitei-Jazzu priklausančiame restorane „BasiBasi“ skambėjo džiazas, netilo pokalbiai ir juokas. Populiariausia šalies atlikėja sukvietė bičiulius ir artimuosius iš anksto paminėti artėjantį restorano gimtadienį. „Viskas vyksta taip, kaip galėjau tik pasvajoti“, – į susirinkusius svečius kreipėsi Anykščiuose esančio restorano įkūrėja.
Rimvydas Valatka, Samas, Jazzu, Naglimantas, Mantas Petruškevičius
Rimvydas Valatka, Samas, Jazzu, Naglimantas, Mantas Petruškevičius / Organizatorių nuotr.

Šventėje – artimiausi bičiuliai

J.Arlauskaitė-Jazzu pasakojo, kad per metus įvyko labai daug: atsisijojo žmonės, išsigrynino restorano konceptas, darbo principai. Tačiau jai svarbiausia, kad Anykščių gyventojai ir miesto svečiai pamilo restoraną.

„Stengėmės sukurti laisvą, neįpareigojančią erdvę, kur visi jaustųsi laukiami. Noriu, kad restorane žmonės būtų savimi, ateitų čia atsipalaiduoti, skaniai pavalgyti, pasisemti įkvėpimo, paklausyti gražios muzikos. Džiaugiuosi, kad mums pavyko tai padaryti“, – kalbėjo atlikėja.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Į vienerių metų gimtadienio šventę J.Arlauskaitė-Jazzu pakvietė artimiausius bičiulius. Dainininkė pati pasitiko pakviestus svečius, pasirūpino muzikiniu fonu – mėgstama džiazo muzika, kelias dainas atliko ir pati. Į restoraną atvyko prodiuseris Saulius Urbanavičius, dizaineris Robertas Kalinkinas, socialinių tinklų žvaigždė Naglis Bierancas, verslininkės Alma Latvytė ir Irena Marozienė, Agnė Grigaliūnienė, floristas Mantas Petruškevičius, Anykščių miesto meras Sigutis Obelevičius, laidų vedėja Eglė Kernagytė, žurnalistas Rimvydas Valatka, keliautojas Marius Lucka, renginių organizatorius Saugirdas Vaitulionis ir kiti.

Vakaro meniu stebino įvairove

Kviestinių svečių laukė degustacinė vakarienė, kurią ruošė restorano virtuvės šefas Ignas Višinskas. Svečiai ragavo žirnių spurgas su šoninės ir čiobrelių kremu, rūkytą šamą su ančiuviais, elnienos tartarą su rozmarinų ir kadagių aliejumi, jaunais pušų kankorėžiais ir kmynų krekeriu. Daug pagyrų sulaukė keptas šamas su salierų padažu, juodaisiais lęšiais ir ponzu padažu.

Organizatorių nuotr./Jazzu restorano gimtadienio akimirka
Organizatorių nuotr./Jazzu restorano gimtadienio akimirka

Mėsos mylėtojai įvertino ėriuko „rumpsteak'ą“ su topinambų ir kadagių tyre, avižomis, svarainiais ir moliūgais. Desertų mylėtojų širdis užkariavo aviečių šerbetas su aronijomis, juodo šokolado žeme, rozmarinų traškučiais ir sviestinis krepšelis su svarainių putėsiais ir linų sėmenimis.

„Maistas, maistas ir dar kartą maistas yra mūsų kasdienybė, mūsų atrama ir mūsų koncepto pamatas. Vis tik, tai yra restoranas, kuriam vadovauja mano mėgstamiausias Lietuvoje šefas. Kai jis sutiko dirbti su manimi, man tai prilygo svajonės išsipildymui“, – šypsojosi dainininkė.

Organizatorių nuotr./Jazzu restorano gimtadienio akimirka
Organizatorių nuotr./Jazzu restorano gimtadienio akimirka

Maisto ir meno sintezė

J.Arlauskaitė-Jazzu nevadina šio restorano tik vieta pavalgyti. Tai – skanaus maisto ir meno sintezė, nes restorane vyksta įvairūs renginiai. „BasiBasi“ aplankė Giedrius Savickas, savo muziką dovanojo Giedrė Kilčiauskienė, Allen Chicco, daug kitų atlikėjų. Jau suplanuotas Migloko koncertas, vakaras su Gyčiu Ivanausku, Tomu Vaškevičiūte, Sauliumi Urbonavičiumi-Samu. Vyko ir vakarėlių serija „Reivo genas“, greitu metu vyks renginys su vakarėliu liūtu Mariumi Šmitu.

„Aš daug keliauju, todėl esu be galo dėkinga savo mamai ir broliui. Jie abu būna restorane, jį prižiūri, įdeda visą savo širdį. Žinau, kad jie žmones myli taip pat stipriai kaip ir aš. Bendravimas, diskusija ir juokas yra neatsiejama mūsų draugystės su klientais dalis. Žmones jaučia pastangas ir šeimynišką restorano atmosferą. Žinoma, visko būna, bet dabar girdime tik geriausius atsiliepimus“, – džiaugėsi J. Arlauskaitė-Jazzu.

Organizatorių nuotr./Jazzu restorano gimtadienio akimirka
Organizatorių nuotr./Jazzu restorano gimtadienio akimirka

Dėkoja ir tiems, kurie kišo koją

Oficialus restorano gimtadienis vyks lapkričio 30 d. Šventinį vakarą restoraną aplankys Rytis Zemkauskas, Lolita Zero pasirūpins muzika, vyks gyvos muzikos pasirodymai. Restorano renginių planuose – vizualinio meno parodos. J. Arlauskaitė-Jazzu nori įtraukti menininkus, gyvenančius Anykščiuose ir aplink juos.

Restorane taip pat galima rasti migruojančių knygų palangę. Kas nori, gali ateiti skaityti knygas, pasiimti jas, atnešti savo knygų. Taip vyksta nebylus bendravimas tarp žmonių, knygų migracija iš namų į namus. Atsiranda ryšys tarp žmonių, kurie galbūt niekada nesusitiks, bet atnešta knyga įkvėps, padės sunkioje gyvenimo situacijoje ar tiesiog padovanos gerą laiką.

Organizatorių nuotr./Jazzu restorano gimtadienio akimirka
Organizatorių nuotr./Jazzu restorano gimtadienio akimirka

„Esu dėkinga visiems, kurie suprato, kokia sunki yra pradžia, patarė, buvo šalia. Dėkui ir tiems, kurie parodė savo tikrus veidus, bandė žlugdyti ir kišti koją – jums nepavyko! Aš tapau tik dar stipresnė, o savo misiją suvokiau dar geriau. Gimiau kurti žmonėms, suburti juos ir dalintis gražiais dalykais“, – sakė vakaro šeimininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais