Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Valančiūnas Kalėdas sutiks kitaip: artimųjų aplankyti nepavyks

Antrasis karantinas šalyje paskatino dar labiau rūpintis artimųjų saugumu ir atsakingai žiūrėti į didesnius susibūrimus. Šiemet sulauksime kuklesnių, bet ne mažiau svarbių didžiųjų metų švenčių. NBA žvaigždė Jonas Valančiūnas su šeima šventinį laikotarpį nusprendė praleisti Memfyje. Krepšininkas tikina, kad lietuviškos tradicijos jiems yra svarbios.
Jonas Valančiūnas ir Eglė Valančiūnienė
Jonas Valančiūnas ir Eglė Valančiūnienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot krepšininko, šiuo metu svarbiausia nepamiršti, kad artimųjų saugumas ir šventinė nuotaika priklauso nuo mūsų pačių. Jis kviečia susikurti mažesnę, tačiau ypatingą šventę.

„Kalėdinis laikotarpis nuo pat vaikystės man simbolizavo namų jaukumą, tarpusavio šilumą ir šventinį jausmą, kai prie bendro stalo susirenka visi artimieji, dalijasi istorijomis bei gardžiu, su meile ruoštu maistu.

Visgi, šį kartą Kalėdos bus kitokios dėl pasaulyje vyraujančios pandemijos. Man pačiam sunku nesimatyti su artimaisiais, todėl stengiuosi kuo dažniau bendrauti su jais telefonu ar kitais būdais. Kadangi reikia atsižvelgti į mylimų žmonių saugumą, turime išmokti šventes sutikti kitaip“, – mintimis dalijasi J.Valančiūnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eglė Valančiūnienė ir Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eglė Valančiūnienė ir Jonas Valančiūnas

Memfio „Grizzlies“ komandoje žaidžiantis krepšininkas teigia, kad per šias šventes nežada atsisakyti ilgai šeimoje saugomų tradicijų: jo namuose jau stovi dailiai papuošta eglutė, jaukumo suteikia kalėdinės dekoracijos, o per Kūčias bus ragaujami tradiciniai 12 patiekalų, prie kurių ruošimo prisidės ir pats krepšininkas.

„Karantinas mane įkvėpė pradėti gaminti. Tai tapo viena didžiausių mano aistrų. Eksperimentuoju su įvairiais receptais, išbandau naujus produktus, neragautus skonius. Štai Kalėdoms planuoju ruošti žuvies patiekalų. Juos gaminant – turiu dar tobulėti, tačiau esu stropus mokinys.

Žinoma, šventinis stalas neapsieis ir be tradicinės baltos mišrainės, kurią nuolat ragaudavau pas tėvus. Stengsiuosi, kad skonis prilygtų mamos ruoštai mišrainei“, – sako NBA žvaigždė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas ir Eglė Valančiūnienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas ir Eglė Valančiūnienė

J.Valančiūno teigimu, per karantiną jis ne tik pamėgo ruošti maistą, bet ir išmoko atsakingai žvelgti į gaminamus patiekalus, rinktis kokybiškus, šviežius produktus. Krepšininkas tikina pasitikintis lietuvių gamintojais ir nuolat jų produktų pasiilgstantis Amerikoje. Šį kartą, prieš išvykdamas į Memfį, sportininkas jau planavo šventinį stalą, tad į lagaminą įsidėjo ir keletą mėgstamų produktų, kurių amerikietiškose parduotuvėse surasti sudėtinga.

Kartu su juo į Ameriką keliavo tikra lietuviška duona bei keletas skirtingų skonių „Daumantų“ majonezų, su kuriais jis planuoja pagardinti žuvies patiekalus bei baltą mišrainę. Mat stengiasi išlaikyti pamėgtų patiekalų tradicinį skonį .

Krepšininkas sako, kad patiekalai, kuriuos žiemos švenčių metu ragaudavo su tėvais, jam primena, kad net ir siaučiant pandemijai, galima puoselėti vidines vertybes ir išsaugoti tradicijas, be to, jas perduoti savo vaikams.

„Akivaizdu, kad šios šventės bus kitokios, tačiau net ir viruso akivaizdoje jų svarba išlieka. Reikia elgtis atsakingai ir saugoti brangiausius žmones bei save – tai bus geriausia kalėdinė dovana šiuo išskirtiniu laikotarpiu“, – pataria J.Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas