Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristiano Benedikto 50-mečio koncerte tenorą sveikino garbūs svečiai

Trečiadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre skambėjo gražiausi kūriniai – čia vyko vieno žymiausių Lietuvos operos solistų, tenoro Kristiano Benedikto (Vaidas Vyšniauskas) jubiliejinis koncertas. Jame pasirodė ir Monika Falcon, Eugenijus Chrebtovas, Rafailas Karpis ir dar daugelis kitų žinomų operos solistų, kurių pasiklausyti atvyko ir garbi publika.
Vaida Genytė su vyru Aidu, Nomeda Kazlaus, Giulija
Vaida Genytė su vyru Aidu, Nomeda Kazlaus, Gabija Jaraminaitė, Giulija / 15min nuotr.

Solistas savo įspūdingu balsu ir kūriniais ne vienerius metus žavi įvairias pasaulio scenas, todėl šiam koncertui ruošė ypatingą bei solidžią programą, kuri suteiks klausytojams išskirtinį malonumą. O tuo metu patiems operos solistams leis atskleisti visus balso, draminio tenoro privalumus.

Į šį įspūdingą jubiliejinį koncertą rinkosi ir gausi publika, kuri atvyko nepraleisti pačių gražiausių skambesių. Tarp susirinkusių žmonių buvo galima išvysti ir žymius visuomenės veikėjus, politikus bei pramogų pasaulio atstovus.

Publika atvyko pasiklausyti lietuvių tenoro Kristiano Benedikto, kuris tarptautinėje arenoje išgarsėjo kaip vienas žymiausių Otelo vaidmens interpretatorių. Šį sudėtingą vaidmenį jis atliko jau daugiau nei 120 kartų garsiausiose scenose – Meksiko Opera de Bellas Artes teatre, Veronos Teatro Filarmonico, Vienos valstybinėje operoje, Bavarijos valstybinėje operoje, Sankt Peterburgo Marijos teatre, Grace, Bazelyje, Stokholmo karališkojoje operoje, Latvijos operos festivalyje, Monrealio operoje, Savonlinos operos festivalyje ir kitur.

Negana to, solistas pasižymėjo ir 2018 m., kai debiutavo Metropolitan teatre Niujorke, operos teatruose Trieste Teatro di Verdi, Buenos Airėse Teatro Colon (dainavo Kalafo vaidmenį kartu su Turandot – Maria Guleghina), Lisabonoje Teatro San Carlos.

Jubiliejiniame K.Benedikto koncerte pasirodę svečiai:

K.Benedikt yra dainavęs Vienos valstybinėje operoje (Otelas), Londono Karališkajame Covent Garden teatre (Kanijus), Peterburgo Marijos teatre (Otelas, Samsonas, Lohengrinas), Santjago municipaliniame teatre (Otelas, Kalafas), Pekino nacionalinio scenos menų centro operos scenoje (Samsonas), Maskvos didžiajame teatre (Germanas), Vengrijos nacionalinėje operoje (Otelas, Germanas), Turino Teatro Regio (Samsonas), Barselonos Gran Teatre del Liceu (Rienci), Bergamo operoje (Kavaradosis) ir kitur. Solistas yra dažnas svečias ir Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Ypatingu koncerto svečiu tapo operos žvaigždė ir bene ryškiausias nūdienos dramatinis sopranas – Maria Guleghina. Tarptautinė mega žvaigždė yra ne kartą dainavusi visuose didžiausiuose operos teatruose, festivaliuose ir koncertų salėse.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Vytautas Juozapaitis su žmona Egle
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Vytautas Juozapaitis su žmona Egle

Prie pasaulinių žvaigždžių prisijungs ir lietuviams puikiai žinomi operos solistai Monika Falcon, Eugenijus Chrebtovas, Tomas Pavilionis, Arūnas Malikėnas ir Rafailas Karpis, dalyvaus Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninis orkestras, teatro choras, diriguos Modestas Pitrėnas.

Šventiniame koncerte skambės ištraukos iš G.Verdi operos Otelas, P.Mascagni Kaimo garbės, U.Giordano Andre Šenjė bei G.Puccini Turandot.

Koncerto programa sudaryta ne iš atskirų arijų, publikai bus pristatomos ištisos operų scenos, kurių dėka bus galima pajusti ne vien vokalinių epizodų grožį, bet ir dramatinę operų jėgą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas