Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jubiliejinis „Kinas po žvaigždėmis“ prasidėjo su Jimu Carrey ir būriu kviestinių svečių

Antradienio vakarą Valdovų rūmų kieme tvyrojo šventinė atmosfera – čia atidarytas 15-asis festivalis „Kinas po žvaigždėmis“. Per 10 vakarų jubiliejinis renginys žiūrovams pristatys 10 ikoniškų, itin plataus diapazono aktorių vaidmenų, įnešusių indėlį į kino istoriją. Pirmasis įspūdingą filmų ciklą pradėjo Jimas Carrey su legendiniu „Trumeno šou“.

Filmas sutraukė būrį lietuvių aktorių ir kitų ryškių meno, kultūros ir verslo sričių atstovų.

Į atidarymo šventę atvyko aktoriai Kirilas Glušajevas ir Gintarė Latvėnaitė, Emilija Latėnaitė, Elžbieta Latėnaitė, dainininkas, 10-ojo „Lietuvos balso“ nugalėtojas Anyanya Udungwo su šeima, kino prodiuserė Živilė Gallego, menininkė Jolita Vaitkutė ir kiti svečiai.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Jubiliejinis „Kinas po žvaigždėmis“
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Jubiliejinis „Kinas po žvaigždėmis“

„Jau 15 kartą su jumis sveikinasi festivalis „Kinas po žvaigždėmis“. Per tuos penkiolika metų festivalis augo ir keitėsi, vyko visą vasarą, vyko mėnesį, na, o štai jau trečius metus siūlome koncentruotą 10 dienų programą, sudarytą iš ikoniškų klasikinių filmų. Šių metų pagrindinis festivalio akcentas – aktoriai. Būtent jiems, šiam maksimalaus atsidavimo ir jėgų reikalaujančiam talentui, yra dedikuota jubiliejinio festivalio programa“, – per atidarymo šventę sakė festivalio vadovė Andrė Balžekienė.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Jubiliejinis „Kinas po žvaigždėmis“
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Jubiliejinis „Kinas po žvaigždėmis“

Pasveikinti festivalio svečių atvyko ir viceministrė Simona Bieliūnė: „Kai kalbame apie kiną, atrodo, kad jis gyvas visus metus. Bet kai kalbame apie vasarą, tai man ji asocijuojasi su „Kinu po žvaigždėmis“. Nuostabu, kad miestas turi tokių gražių erdvių ir tokių gražių renginių, kurie vasaros ritmu leidžia mums pasimėgauti šiltais vakarais ir nustabiu kinu.“

Ypatingą šventinę atmosferą renginyje kūrė projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtojas Anyanya ir jo žmona Cleulia Daniel. Gyvai jie atliko ikoniškus kino kūrinius, tokius kaip „Another Day Of Sun“, skambantį filme „Kalifornijos svajos“ ar „Shallow“, atliekamą atlikėjos Lady Gagos ir aktoriaus Bradley Cooper filme „Taip gimė žvaigždė“.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Jubiliejinis „Kinas po žvaigždėmis“
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Jubiliejinis „Kinas po žvaigždėmis“

„Kino po žvaigždėmis“ programoje žiūrovai ras aktorius Jimą Carrey, Diane Keaton, Robertą De Niro, Ralphą Fiennesą, Nicole Kidman, Frances McDormand, Meryl Streep, Michelle Yeoh, Danielį Day-Lewisą, Ema Stone ir Ryaną Goslingą.

Kino po atviru dangumi festivalis „Kinas po žvaigždėmis“ tradiciškai vyks Valdovų rūmų kieme liepos 30 – rugpjūčio 9 d. Daugiau informacijos: www.kinaspozvaigzdemis.lt.

Fotogalerija:

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras, Vilniaus miesto savivaldybė, Latga. Festivalio partneriai: LRT Epika, žurnalas ŽMONĖS, portalas 15 min.lt, Valdovų rūmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas